Κάνει και δεν κάνει στην Ταϊλάνδη

Αποφύγετε την αμηχανία Faux Pas Με Μάθετε τι να κάνετε και τι να αποφύγετε στην Ταϊλάνδη

Ενώ η Ταϊλάνδη είναι επιφανειακά ολοένα και πιο δυτική, η ταϊλανδική κουλτούρα και συνήθειες εξακολουθούν να ασκούνται ευρέως από τους ανθρώπους της. Οι αλλοδαποί ταξιδιώτες μπορεί να δυσκολεύονται να περιηγηθούν στα πολλά πολιτιστικά πρότυπα της κουλτούρας της Ταϊλάνδης, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Οι Ταϊλανδοί είναι γενικά ανεκτικοί σε καλοπροαίρετο faux pas και εκτιμούν τις σοβαρές προσπάθειες των ξένων επισκεπτών να καταβάλουν σεβασμό στον πολιτισμό της Ταϊλάνδης.

Εδώ είναι μια σύντομη λίστα των do και don'ts που θα σας εξυπηρετήσουν καλά στο επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη.

Χαμόγελο. Στην πραγματικότητα, χαμογελάστε όσο μπορείτε. Οι Θάις χαμογελούν σε κάθε κατάσταση, μια πολιτισμική συνήθεια που οι Δυτικοί συχνά δεν καταλαβαίνουν. Σχετίζεται με την ταϊλανδέζικη, ζωντανή και ζωντανή, λαϊκή κουλτούρα - κάτι που εκφράζεται καλύτερα στην κοινή ταϊλανδική στροφή της φράσης «mai pen rai» (δεν πειράζει). Έτσι "mai pen rai" - όταν στην Μπανγκόκ, κάνουν όπως κάνουν οι ντόπιοι.

Σχετικά με το πρώτο σημείο - για τους Θάους, μόνο οι ανόητοι και οι άνθρωποι με κακή ανατροφή χάνουν την ψυχραιμία τους στο κοινό. Οι έντονες φωνές και ο θυμωμένος λόγος μπορεί να είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγική στην Ταϊλάνδη. Thais διατηρώντας αξία "πρόσωπο", για τον εαυτό τους και ο ένας τον άλλον. Χαμογελώντας (βλέπε παραπάνω) θα σας πάει πολύ περισσότερο από μια υπερυψωμένη φωνή.

Θυμηθείτε τα ιερά και ταμπού μέρη του σώματός σας: το κεφάλι και τα πόδια . Για τους Θάους, το κεφάλι είναι το πιο ιερό μέρος του σώματος, ενώ τα πόδια είναι το χαμηλότερο και το πιο βρώμικο.

(Ένα πολιτιστικό χαρακτηριστικό που μοιράζονται οι Ταϊλανδοί με τους Μπαλινέζους , τους Χμερ και τη Μυανιά .) Μην αγγίζετε ποτέ το κεφάλι ενός ταϊλανδέζικου ανθρώπου. ταυτόχρονα, δεν πρέπει ποτέ να δείξετε σε κανέναν τα πέλματα των ποδιών σας ή να χρησιμοποιήσετε τα πόδια σας για να δείξετε κάτι.

Δεν επιτρέπονται υποδήματα σε εσωτερικούς χώρους. Πριν εισέλθετε σε ένα σπίτι ή ένα γραφείο, είναι ευγενικό να αφήνετε τα παπούτσια σας έξω.

Η επιστήμη είναι από την πλευρά της Ταϊλάνδης: μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα διαπίστωσε ότι κατά μέσο όρο 421.000 μονάδες βακτηρίων ζουν στις σόλες και τα εξωτερικά των παπουτσιών ... βακτήρια που μπορούν να εντοπιστούν σε καθαρά δάπεδα αν τα παπούτσια παραμένουν στο εσωτερικό το σπίτι.

Τα βακτήρια προέρχονται πιθανότατα από την "συχνή επαφή με κοπριά, η οποία πιθανότατα προέρχεται από πατώματα σε δημόσιες τουαλέτες ή έρχεται σε επαφή με ζωικό περιττωματικό υλικό σε εξωτερικούς χώρους", δήλωσε ο μικροβιολόγος Δρ Charles Gerba. "Τα βακτήρια μπορούν να εντοπιστούν από παπούτσια σε μεγάλη απόσταση στο σπίτι ή στον προσωπικό χώρο αφού τα παπούτσια μολύνθηκαν από βακτήρια ».

Παράλειψη του PDA Οι δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης δεν ενθαρρύνονται στην Ταϊλάνδη.

Πρακτική άσκηση. Αντί να χτυπάει τα χέρια, οι Ταϊλανδοί "wai" για να χαιρετήσουν τους ανθρώπους . Το "wai" είναι ένα μικρό τόξο που γίνεται με τα δάκτυλα των χεριών - μαζί κοντά στο στήθος ή το πρόσωπό σας. Ένα σωστό "Wai" δεν είναι τόσο εύκολο όσο θα σκέφτεστε, γι 'αυτό εξασκηθείτε λίγο για να το κρεμάσετε. Ποτέ δεν "wai" κάποιον χαμηλότερου καθεστώτος - ακόμη και ακούγεται σαν το ισότιμο πράγμα που πρέπει να κάνετε, θα δυσκολευτείτε μόνο το πρόσωπο που είστε "wai".

Να είστε πολιτισμικά ευαίσθητοι. Ο Βουδισμός ασκείται από τους περισσότερους Ταϊούς, οπότε κάποιος πρέπει να λάβει πρόσθετη φροντίδα ώστε να μην προσβάλλει τις θρησκευτικές του ευαισθησίες.

Φορέστε το κατάλληλο φόρεμα πριν εισέλθετε σε ένα ναό - αποφύγετε τα μανίκια, τα σαγιονάρες και τα πολύ μικρά σορτς ή τις φούστες για εκκινητές. Αφήστε τα παπούτσια σας έξω από το ναό καθώς μπαίνετε.

Δείξτε σεβασμό προς τον βασιλιά και την οικογένειά του. Οι Ταϊλανδοί δεν θα εκτιμήσουν ούτε το φιλικότερο σφύριγμα για τον μονάρχη τους. Οι άνθρωποι της Ταϊλάνδης έχουν βαθύ σεβασμό για τον βασιλιά τους, μια στοργή που ανταλλάσσει τα πολλά του επιτεύγματα και θυσίες για τη χώρα. Θυμηθείτε, ο σεβασμός για τον βασιλιά δεν είναι μόνο ευγενικός, είναι ο νόμος: μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σε αυτό το άρθρο σχετικά με τους νόμους του Lese Majeste της Ταϊλάνδης .