Ταϊλάνδη Ναός εθιμοτυπίας

Dos και Don'ts για την επίσκεψη Ταϊλάνδης Ναοί

Ταϊλάνδη η εθιμοτυπία του ναού είναι ένα νευρικό θέμα για πολλούς πρώτους ταξιδιώτες στη Νοτιοανατολική Ασία.

Είναι εντάξει να φωτογραφίσετε την εικόνα του Βούδα; Θα έπρεπε να ξεφύγεις γρήγορα όταν οι μοναχοί μπαίνουν στο δωμάτιο για να προσκυνήσουν;

Πώς να μην τραβήξουμε το χάος σε ένα τόσο ήρεμο μέρος;

Αν δεν είστε βουδιστής - και βάζοντας μερικά βραχιόλια καθώς ταξιδεύετε, η Ασία δεν μετράει - όλη η σκηνή μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένη.

Ακριβώς όταν αρχίσετε να αισθάνεστε άνετα, ένας παλιός μοναχός αρχίζει να χτυπάει δυνατά ένα γκονγκ και σας στέλνει να ανακατεύετε σε έναν πανικό αγώνα ή πτήσης για τα παπούτσια σας.

Οι ναοί της Ταϊλάνδης - γνωστοί ως wats - είναι κυριολεκτικά παντού. Πάνω από το 90% του πληθυσμού της Ταϊλάνδης είναι βουδιστές. Μερικοί ναοί είναι αρχαίοι και μυστηριώδεις. Άλλοι, όπως ο Λευκός ναός στο Τσιάνγκ Ράι, έχουν ζωγραφίσει στους τοίχους το Batman και το Kung Fu Panda. Ανεξάρτητα, οι περισσότεροι ναοί στην Ταϊλάνδη είναι όμορφοι και διαθέτουν εξαιρετική ιστορική και πολιτιστική σημασία.

Αυτά δεν είναι τα μέρη για να δρουν σαν ένας ενοχλητικός τουρίστας και να χρεώνουν ένα καλό πράγμα.

Επισκεφθείτε τους ναούς της Ταϊλάνδης

Κανένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη δεν είναι πλήρης χωρίς να επισκεφθείτε μια επιλεγμένη χούφτα διάσημων ναών. Απλά προσέξτε για μια κατάσταση που πλήττει πολλούς ταξιδιώτες στην Ταϊλάνδη: καύση wat .

Προσπαθώντας να δείτε πάρα πολλούς ναούς σε μια εβδομάδα είναι ένας σίγουρος τρόπος για να γίνει καίγεται! Πάρτε χρόνο για να απορροφήσετε αυτό που έχετε δει σε ένα ναό πριν σπεύσει να επισκεφθείτε το επόμενο.

Στην ιδανική περίπτωση, αναζητήστε λεπτομέρειες (ηλικία, σκοπό, κ.λπ.) πριν επισκεφθείτε ένα ναό - θα το εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο.

Κάθε ναός έχει κάτι που το καθιστά μοναδικό. Για παράδειγμα, οι ανακλινόμενα αγάλματα του Βούδα δεν αποσκοπούν να απεικονίσουν τον Βούδα να είναι τεμπέληδες - το γήινο σώμα του πεθαίνει από μια ασθένεια, ενδεχομένως δηλητηρίαση από τα τρόφιμα.

Το Wat Naphrameru στην Ayutthaya περιέχει ένα σπάνιο, αρχαίο άγαλμα που απεικονίζει τον Βούδα ως πρίγκιπα σε κοσμική ενδυμασία πριν από τη φώτιση.

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, αλλά οι επισκέπτες ναούς είναι συνήθως ένα ελεύθερο πράγμα που κάνει στην Ταϊλάνδη . Απλά μην καείτε τον εαυτό σας πολύ νωρίς!

Η ρύθμιση

Εκτός αν επισκέπτεστε τον παράξενο Λευκό Ναό στο Τσιάνγκ Ράι , μην περιμένετε την έκδοση του βουδισμού του Χόλυγουντ στους ναούς της Ταϊλάνδης.

Η είσοδος με μια προκατειλημμένη εικόνα θα μπορούσε να σας κάνει να απογοητευτείτε. Οι μοναχοί στην Ταϊλάνδη συχνά εντοπίζονται σε κινητά τηλέφωνα, καπνίζουν ή βγαίνουν από τις καφετέριες στο διαδίκτυο!

Οι μοναχοί είναι συνήθως πολύ φιλικοί. Δεν τρώνε τουρίστες. Όσοι δεν είναι πολύ ντροπαλοί μπορεί να σας ζητήσουν να ασκήσετε αγγλικά μαζί σας. Παρακολουθώντας μια συνεδρία συνομιλίας μοναχού στο Τσιάνγκ Μάι θα μπορούσε να σημαίνει την ανταλλαγή διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έναν μοναχό. Μην πανικοβληθείτε! Επωφεληθείτε από την αλληλεπίδραση ενώ εξακολουθείτε να βλέπετε σεβασμό. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να ρωτήσετε για την καθημερινή ζωή, τον Βουδισμό ή οτιδήποτε άλλο σας ενδιαφέρει.

Σεβασμός Συμβουλή: Όταν χαιρετίζετε ή ευχαριστείτε έναν μοναχό για την εποχή του, δώστε τους ένα υψηλότερο Wai - διάσημη προσευχή-όπως η Ταϊλάνδη χειρονομία με ελαφρύ τόξο - από το συνηθισμένο. Οι μοναχοί δεν αναμένεται να επιστρέψουν τη χειρονομία.

Η περιοχή λατρείας του ναού

Οι ναοί της Ταϊλάνδης έχουν συνήθως ένα γαλήνιο περίγυρο σε μια αυλή που στεγάζει μια αίθουσα χειροτονίας ( bot ), αίθουσα προσευχής ( viharn ), stupas ( chedi ), σπίτια κατοικίας ( kuti ), κουζίνα και ίσως ακόμη και αίθουσες διδασκαλίας ή διοικητικά κτίρια.

Ο κύριος χώρος για τους μοναχούς που περιέχει ένα άγαλμα του Βούδα είναι γνωστός ως bot . Το bot είναι συχνά μόνο για μοναχούς, ενώ οι επισκέπτες - συμπεριλαμβανομένων των τουριστών - πηγαίνουν στο viharn (αίθουσα προσευχής) για να προσεύχονται ή να βλέπουν εικόνες του Βούδα. Το πρόβλημα είναι ότι η μοναδική περιοχή του μοναχού και η περιοχή λαϊκής μοιάζουν συχνά πολύ παρόμοιες με τη διακόσμηση και την αρχιτεκτονική.

Σε έναν ήσυχο ναό, για να βεβαιωθείτε ότι εισέρχεστε στον ανοικτό χώρο για το κοινό (το viharn ), απλά αναζητήστε τα εξής:

Παραδοσιακά, οι βόμβες μόνο για μοναχούς περιβάλλονται από οκτώ πέτρες sema έξω σε ορθογώνιο σχήμα. Αν δείτε μεγάλες, διακοσμητικές πέτρες σε ένα τετράγωνο γύρω από μια αίθουσα προσευχής, αυτό πιθανώς δεν είναι αυτό για σας.

Πώς να δράσετε κοντά σε Εικόνες του Βούδα

Αυτές οι περιοχές είναι προφανώς ιερότερες από άλλες θέσεις του ναού.

Μερικοί κανόνες της εθιμοτυπίας του ναού θα πρέπει να ακολουθούνται καθώς εισέρχεστε στην κύρια περιοχή λατρείας:

Εάν θέλετε να ξεφύγετε - οι μοναχοί πραγματικά δεν σας πειράζουν εάν το κάνετε - ο σωστός τρόπος να καθίσετε μπροστά σε μια εικόνα του Βούδα είναι να έχετε τα πόδια κάτω από εσάς όπως κάνουν οι λάτρεις. Κατά τη συνεδρίαση, αποφύγετε να δείξετε τα πόδια σας στην εικόνα του Βούδα ή άλλων ανθρώπων. Εάν οι μοναχοί εισέλθουν στην αίθουσα, σηκώστε τους μέχρι να τελειώσουν τις προσκυνήσεις τους.

Όταν είστε έτοιμοι να φύγετε, μην σηκώστε τον εαυτό σας ψηλότερα από το άγαλμα του Βούδα και μην γυρίστε την πλάτη του σε αυτό. πίσω πίσω.

Λήψη φωτογραφιών μέσα στους ναούς

Για τους ταξιδιώτες, το χειρότερο αδίκημα είναι να δημιουργήσουμε μια φωτογραφία ή ένα αυτοεπιθύμητο με την πλάτη στραμμένη προς μια εικόνα του Βούδα. Δεν είστε "μπράνοι" και πιθανότατα δεν θα είστε.

Σε αντίθεση με την Ιαπωνία, η λήψη φωτογραφιών της εικόνας του Βούδα ή της περιοχής λατρείας επιτρέπεται τυπικά στην Ταϊλάνδη - εκτός εάν ένα σύμβολο υποδεικνύει ότι δεν πρέπει. Προσπαθήστε να μην κάνετε φωτογραφίες άλλων προσκυνητών ενώ προσεύχονται.

Ναι, οι μοναχοί στην Ταϊλάνδη είναι εξαιρετικά φωτογενείς, αλλά η αποκοπή των φωτογραφιών χωρίς να ρωτάς δεν είναι ωραίο.

Dos κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε ναό της Ταϊλάνδης

Φορέστε ελαφρώς

Ο κανόνας # 1 της εθιμοτυπίας για την επίσκεψη ταϊλανδικών ναών είναι να φορέσετε μέτρια! Αποθηκεύστε τα σορτς κολύμβησης και την κορυφή της δεξαμενής για την παραλία.

Αν και πολλά wats στις τουριστικές περιοχές έχουν χαλαρώσει τα πρότυπά τους λόγω του μεγάλου όγκου επισκεπτών, να είναι διαφορετικά! Δείξτε σεβασμό . Τώρα δεν είναι καιρός να φορέσετε αυτό το μανίκι πουκάμισο Full Moon Party, που εξακολουθεί να είναι λερωμένο με σωματικά υγρά. Σορτς ή παντελόνια υποτίθεται ότι καλύπτουν τα γόνατα.

Πραγματικά σημαντικό: Πολλά από τα δημοφιλή εμπορικά σήματα "Sure" που πωλούνται σε backpackers στην Ταϊλάνδη απεικονίζουν θέματα από τον Βουδισμό και τον Ινδουισμό. Ένα πουκάμισο δείχνει ακόμη ότι ο Βούδας κάπνισε αμβλύ. Μπορείτε να φανταστείτε πώς οι μοναχοί νιώθουν γι 'αυτό το τρόπο.

Don'ts Ενώ επισκέπτονται ένα ναό της Ταϊλάνδης

Δείτε 10 πράγματα να μην κάνετε όταν ταξιδεύετε στη Νοτιοανατολική Ασία .

Οι γυναίκες στους ναούς της Ταϊλάνδης

Οι γυναίκες δεν μπορούν ποτέ να αγγίξουν έναν μοναχό ή τη ρόμπα του. Ακόμα και οι αγκαλιές από τη μητέρα του είναι εκτός ορίων. Το να αγγίζεις έναν μοναχό σε περίπτωση ατυχήματος (δηλαδή, βούρτσισμα ενάντια στις ρόμπες σε ένα γεμάτο μέρος) απαιτεί από τον μοναχό να εκτελέσει μια μακρά διαδικασία καθαρισμού (αν αναγνωρίσει την επαφή).

Εάν πρέπει να παραδώσετε κάτι σε έναν μοναχό (π.χ. πληρώνετε για ένα μπιχλιμπίδι στη διέξοδο), βάλτε το αντικείμενο προς τα κάτω και αφήστε τον μοναχό να το πάρει.

Δίνοντας δωρεές στους ναούς της Ταϊλάνδης

Σχεδόν κάθε ναός στην Ταϊλάνδη έχει ένα ή περισσότερα κουτιά δωρεάς μετάλλου. Οι δωρεές δεν απαιτούνται ούτε αναμένονται. Κανείς δεν θα σας ντροπιάσει επειδή δεν δώσατε. Αλλά αν έχετε τραβήξει φωτογραφίες και απολαύσατε την επίσκεψή σας , γιατί να μην πέσετε 10-20 baht στο κουτί κατά τη διέλευση;

Μερικοί ναοί πωλούν μπιχλιμπίδια και τέτοια για να συγκεντρώνουν χρήματα. Αν και η αγορά μικρών αγαλμάτων του Βούδα είναι νόμιμη στην Ταϊλάνδη, η απομάκρυνσή τους από τη χώρα είναι τεχνικά παράνομη. Υποθέτοντας ότι δεν αγοράσατε ένα ειδικό κειμήλιο ή αντίκες, μάλλον δεν θα πάρετε καμία ταλαιπωρία. Ακριβώς για την περίπτωση, μην τους αποδείξετε στους αξιωματούχους της μετανάστευσης, καθώς είστε σφραγισμένοι από την Ταϊλάνδη.

Chat με μοναχούς

Κάποιοι ταϊλανδοί ναοί, ιδιαίτερα στο Τσιάνγκ Μάι , έχουν προγραμματίσει τις «ώρες μόνιμης συζήτησης» όταν οι τουρίστες μπορούν να συναντηθούν δωρεάν με αγγλόφωνους μοναχούς. Μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τον Βουδισμό ή τι είναι σαν να ζείτε σε ένα ναό.

Μην ανησυχείτε, οι μοναχοί δεν θα προσπαθήσουν να σας μετατρέψουν στον Βουδισμό επιτόπου.

Αν καθίσετε σε μια ομάδα για να μιλήσετε στον μοναχό, μην καθίσετε ποτέ ψηλότερα από αυτόν και καθίστε με τα πόδια σας κάτω από σας για να δείξετε τον σωστό σεβασμό. Αφήστε τον μοναχό να τελειώσει μιλώντας πριν διακόψετε με μια ερώτηση ή ένα σχόλιο.