Τι να εξετάσει κατά την επιλογή ενός Houseboat στο Srinagar

Η διαμονή σε ένα houseboat στο Srinagar είναι μια μοναδική, πρέπει να κάνει εμπειρία. Ωστόσο, η επιλογή μιας βάρκας μπορεί να είναι μια πρόκληση. Υπάρχουν περίπου 1.000 από αυτές στις διασυνδεδεμένες λίμνες Dal και Nigeen. Ποιον επιλέγετε; Εδώ πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν αποφασίζετε.

Τοποθεσία, Τοποθεσία, Τοποθεσία!

Είτε θέλετε την ειρήνη και την ηρεμία, είτε προτιμάτε να είστε κοντά στη δράση, είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε όταν επιλέγετε πού να μείνετε.

Η λίμνη Dal είναι διάσημη και βρίσκεται στην πλειονότητα των κατοικιών. Ωστόσο, είναι επίσης γεμάτο και εμπορικά (άλλοι θα το έλεγαν ζωντανό). Σε ορισμένες περιοχές της Λίμνης Νταλ, τα σπίτια είναι στενά τοποθετημένα στον προφυλακτήρα κατά μήκος ενός καναλιού. Η λίμνη είναι τεράστια, οπότε ελέγξτε ποιο μέρος του πλοίου βρίσκεται. Από την άλλη πλευρά, η λίμνη Nigeen είναι πολύ μικρότερη, πιο ήσυχη και πιο γραφική. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται απομονωμένοι να μένουν εκεί εντούτοις. Όλα εξαρτώνται από αυτό που σας αρέσει!

Πρόσβαση

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή ενός houseboat είναι το πώς κινητό θέλετε να είστε. Πολλά σκάφη μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο από shikara (μικρά σκάφη σειρά) ενώ άλλα έχουν οδική πρόσβαση πάρα πολύ. Αν είστε κάποιος που έχει μεγάλη ελευθερία να έρχεται και να πηγαίνει όπως σας παρακαλώ, είναι καλή ιδέα να επιλέξετε το τελευταίο.

Τροφή

Τα houseboats προσφέρουν ποικίλες τιμές ανάλογα με το εάν θα πάρετε μόνο ένα δωμάτιο ή θα συμπεριλάβετε γεύματα.

Εάν μένετε σε ένα σκάφος σε μια πιο απομονωμένη περιοχή, είναι καλή ιδέα να πάρετε πρωινό και δείπνο εκεί για χάρη της ευκολίας. Η ποιότητα των τροφίμων ποικίλλει επί των σκαφών, οπότε ελέγχετε τι θα σας προσφέρουμε, συμπεριλαμβανομένου του εάν είναι χορτοφαγικός ή μη χορτοφαγικός.

Μέγεθος και τύπος σπιτιού

Τα houseboats έρχονται σε διάφορα μεγέθη και βαθμολογούνται από το κυβερνητικό τουριστικό τμήμα.

Οι κατηγορίες κυμαίνονται από Deluxe (τα περισσότερα σκάφη είναι σε αυτή την κατηγορία) έως D βαθμού. Οι προκαθορισμένες τιμές για κάθε κατηγορία διατίθενται στον ιστότοπο του ιδιοκτήτη του Srinagar Houseboat Owners Association. Τα μεγαλύτερα houseboats έχουν τέσσερα ή πέντε υπνοδωμάτια και είναι ιδανικά για μεγάλες ομάδες που ταξιδεύουν μαζί.

Αν είστε ζευγάρι, θα προτιμούσατε να μείνετε σε μια μικρότερη βάρκα, καθώς θα έχετε περισσότερη ιδιωτικότητα και λιγότερη αναστάτωση. Τα houseboats είναι πολύ δημοφιλή με τις ινδικές οικογένειες και, δυστυχώς, τείνουν να είναι πολύ θορυβώδη με λίγη σημασία για την ηρεμία. Τα τείχη των κατοικιών δεν είναι ούτε ηχητικά αποδεκτά, οπότε μπορείτε να είστε ξύπνιοι από το θόρυβο τους.

Κοινές περιοχές του Houseboat

Τα σπίτια έχουν συνήθως ξεχωριστά τραπεζαρίας και σαλόνια, καθώς και μπαλκόνι μπροστά με θέα στη λίμνη. Αρκετά σπίτια έχουν στέγες που είναι προσβάσιμες. Ορισμένα έχουν κήπους. Αυτές οι πρόσθετες περιοχές είναι ελκυστικές, καθώς παρέχουν περισσότερο χώρο στους επισκέπτες.

Τοποθέτηση της Ιστιοφόρου

Σε αντίθεση με τα houseboats στην Κεράλα, αυτά τα houseboats δεν κινούνται. Είναι μονίμως αγκυροβολημένοι στη λίμνη. Τα σπίτια που σκαρπίζονται κατά μήκος της λίμνης συνήθως προσφέρουν θέα στη λίμνη από τα υπνοδωμάτια τους. Διαφορετικά τα υπνοδωμάτια θα έχουν θέα στη γειτονική κατοικία, αλλά τα μπαλκόνια τους θα βρίσκονται μπροστά στη λίμνη.

Εγκαταστάσεις

Η τροφοδοσία τροφοδοτείται συχνά. Αν αυτό είναι ανησυχητικό, σημειώστε αν το σπίτι λειτουργεί μια γεννήτρια. Άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη (ανάλογα με τη σημασία που έχετε για εσάς) είναι αν η κατοικία σας παρέχει ασύρματο Internet, ζεστό νερό 24 ωρών και τηλεοράσεις. Ελέγξτε επίσης εάν το κόστος των βόλτων shikara από και προς το σκάφος περιλαμβάνεται στην τιμή.

Ιδιοκτήτες σπιτιού

Οι κατοικίες είναι συνήθως οικογενειακές και λειτουργούν. Το να είσαι σε ένα σπίτι είναι σαν ένας σταυρός ανάμεσα σε ένα ξενοδοχείο και μια homestay. Ενώ τα καταλύματα είναι ανεξάρτητα, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δίνουν στους επισκέπτες τους εξατομικευμένη προσοχή. Αυτό μπορεί να είναι πολύτιμο κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, καθώς θα είστε εξοικειωμένοι με άφθονες τοπικές γνώσεις. Προσέξτε ότι δεν είναι ειλικρινείς όλοι οι ιδιοκτήτες. Διαβάστε τις κριτικές και ελέγξτε το διαδίκτυο για πληροφορίες πριν από την κράτηση για να βεβαιωθείτε ότι ο ιδιοκτήτης έχει καλή φήμη.

Περιηγήσεις

Οι ιδιοκτήτες οικιακών σκαφών συνήθως οργανώνουν εκδρομές για τους επισκέπτες. Μερικοί είναι αρκετά άμεσοι όταν οι επισκέπτες κάνουν περιηγήσεις τους, οπότε προσέξτε. Και πάλι, κάνετε σωστή έρευνα, ειδικά όσον αφορά το κόστος.

Άλλα πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Αν είστε σε έναν προϋπολογισμό, οι ταξιδιωτικοί οδηγοί συχνά συνιστούν να προσλάβετε ένα shikara και να περιηγηθείτε στη λίμνη μέχρι να βρείτε ένα houseboat που σας αρέσει. Ωστόσο, οι shikaras συνδέονται συνήθως με ορισμένους ιδιοκτήτες σπιτιού, και θα σας οδηγήσουν σε εκείνους όπου παίρνουν προμήθειες. Οι τιμές μειώνονται ουσιαστικά (κατά περισσότερο από 50%) κατά τη χειμερινή χαμηλή περίοδο, επομένως είναι πολύ σκληρές. Ενώ ορισμένα houseboats είναι εισηγμένες σε ιστοσελίδες κράτησης ξενοδοχείων, θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες για τις καλύτερες τιμές. Εναλλακτικά, κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, η διαθεσιμότητα είναι σπάνια ειδικά στη λίμνη Nigeen.

Ενώ στο Σριναγκάρ, έμεινα στο πλοίο Houseboats Fantasia στη λίμνη Nigeen και είχα μεγάλη εμπειρία. Μου άρεσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχει δικό του κήπο.