Τι είναι ένα Homestay στην Ινδία και γιατί να μείνετε στο ένα;

Απολαύστε την παραδοσιακή ινδική φιλοξενία σε μια οικία

Υπάρχει ένα ρητό στην Ινδία, "Athithi Devo Bhava" , που σημαίνει "ο επισκέπτης είναι ο Θεός". Οι Ινδοί θεωρούν ότι είναι τεράστια τιμή να έχουν επισκέπτες στο σπίτι τους και να βγουν έξω από το δρόμο τους για να τους ευχαριστήσουν. Δεν υπάρχει τίποτα σαν την ινδική φιλοξενία. Δυστυχώς, οι περισσότεροι επισκέπτες που έρχονται στην Ινδία και παραμένουν σε ξενοδοχεία δεν γνωρίζουν ποτέ την αληθινή ινδική φιλοξενία. Το καλό είναι ότι όλα αυτά αλλάζουν ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης δημοτικότητας των homestays στην Ινδία.

Μια homestay είναι παρόμοια με την έννοια του bed and breakfast. Οι επισκέπτες μπορούν να φιλοξενηθούν στο οικογενειακό σπίτι ή σε ξεχωριστά συνοικιακά κοντά. Σήμερα, οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι προσφέρουν στους φιλοξενούμενους τους την ίδια άνεση με ένα αξιόλογο ξενοδοχείο.

Οφέλη από Homestays στην Ινδία

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η διαμονή σε μια οικογένεια μπορεί να είναι προτιμότερη από τη διαμονή σας σε ένα ξενοδοχείο. Τα οφέλη περιλαμβάνουν:

  1. Διακριτικά και ξεχωριστά καταλύματα - Κουρασμένοι από αποστειρωμένα ξενοδοχεία; Homestays προσφέρουν μια απαράμιλλη ευκαιρία να ζήσετε την απίστευτη ποικιλία και τη γοητεία της Ινδίας. Οι επιλογές είναι σχεδόν ατελείωτες και περιλαμβάνουν μπανγκαλόου φυτεία, ιστορικά havelis (αρχοντικά), οχυρά, και απομακρυσμένες εξοχικές κατοικίες.
  2. Εξατομικευμένη υπηρεσία - Σε αντίθεση με ένα ξενοδοχείο, μια homestay συνήθως έχει μόνο λίγα δωμάτια. Η οικογένεια που κατοικεί εκεί τρέχει και ενεργεί ως οικοδεσπότης. Αυτό εγγυάται ότι οι επισκέπτες λαμβάνουν μεγάλη ατομική προσοχή. Μπορείτε να περάσετε τόσο λίγο όσο και πολύ χρόνο με την οικογένεια υποδοχής όπως σας αρέσει. Μερικοί επισκέπτες επιλέγουν μόνο να δειπνήσουν μαζί τους, ενώ άλλοι περνούν ώρες συζητώντας μαζί τους. Ανεξάρτητα, η διαμονή με μια ινδική οικογένεια είναι ο ευκολότερος τρόπος να μάθετε για τον Ινδικό πολιτισμό και τον τρόπο ζωής. Πολλοί φιλοξενούμενοι και οικοδεσπότες βρίσκουν ότι συνδέονται τόσο πολύ μεταξύ τους, ώστε να διατηρούν επαφή πολύ μετά την ολοκλήρωση των διακοπών.
  1. Τοπική γνώση - Ο πλούτος των πληροφοριών που έχουν οι οικοδεσπότες σχετικά με την τοπική τους περιοχή, αποφασίζει τι να δει και να κάνει ένα αεράκι. Τέτοιες τοπικές γνώσεις είναι εξαιρετικά χρήσιμες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας. Πολλοί οικοδεσπότες είναι ευτυχείς να δείξουν τους καλεσμένους τους γύρω από την περιοχή τους, προσφέροντάς τους ανεκτίμητες ιδέες που απλά δεν είναι διαθέσιμες από τον οδηγό. Οι οικοδεσπότες έχουν συνήθως αξιόπιστες επαφές και μπορούν να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση κρατήσεων για ταξίδια.
  1. Αρχική μαγειρεμένο φαγητό - Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του ινδικού φαγητού που σερβίρεται σε εστιατόρια και ξενοδοχεία και του φαγητού που μαγειρεύεται σε ένα ινδικό σπίτι. Με τη διαμονή σας σε μια homestay, θα είστε σε θέση να δοκιμάσετε αυθεντικά ινδικά μαγειρεμένα σπιτικά φαγητά, κατόπιν παραγγελίας. Είναι πολύ ελαφρύτερο και έχει περισσότερες παραλλαγές και γεύση από τα τρόφιμα εστιατορίων. Κάποιες οικογένειες καλωσορίζουν ακόμα και τους καλεσμένους τους στην κουζίνα τους και τους αφήνουν να παρακολουθούν και να συμμετέχουν στη διαδικασία μαγειρέματος.
  2. Μοναδικές Δραστηριότητες - Ως επισκέπτης σε μια homestay, εστιάζετε σε εσάς και στις προτιμήσεις σας. Οι οικοδεσπότες είναι συνήθως πολύ εξυπηρετικοί και θα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για την οργάνωση δραστηριοτήτων που σας ενδιαφέρουν. Αυτές οι δραστηριότητες θα διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία. Η εξερεύνηση μιας φυτείας καφέ στο Coorg, η παρακολούθηση ενός αγώνα πόλο στο Ρατζαστάν, η εκτροφή ζώων στη απομακρυσμένη βόρεια Ινδία, οι επισκέψεις σε χωριά, οι πικνίκ και οι περιηγήσεις στο ναό είναι μερικές μόνο από τις επιλογές. Οι επισκέπτες καλούνται συχνά να παρευρίσκονται και σε γάμους.
  3. Γιορτάζοντας Φεστιβάλ - Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσετε τα πολλά φεστιβάλ της Ινδίας παρά με μια ινδική οικογένεια. Θα κερδίσετε μια βαθιά εκτίμηση και κατανόηση του τι είναι το φεστιβάλ, καθώς και να συμμετάσχετε στις τελετουργίες που σχετίζονται με αυτό.

Η παραμονή σε μια homestay στην Ινδία είναι όλα σχετικά με βυθίζοντας τον εαυτό σας στην Ινδία, μάλλον skimming πάνω από αυτό στο τουριστικό μονοπάτι.

Επιλέγοντας Homestay σας στην Ινδία

Ενώ η ιδέα της ομοφυλοφιλίας μπορεί να ακούγεται γραφική και δελεαστική, είναι σημαντικό να επιλέξετε σοφία την ομογένειά σας. Όπως και με τα περισσότερα καταλύματα στην Ινδία, η ποιότητα είναι πολύ μεταβλητή. Εκείνοι που προτιμούν την ιδιωτική τους ζωή μπορεί να αισθάνονται πιο χαλαροί σε μια homestay που έχει ξεχωριστά καταλύματα για τους επισκέπτες, παρά δωμάτια στο οικογενειακό σπίτι. Επίσης να γνωρίζετε το είδος των τροφίμων που εξυπηρετούνται. Ορισμένες οικογένειες προετοιμάζουν μόνο την χορτοφαγική κουζίνα, η οποία μπορεί να είναι ένα ζήτημα για τους τραγουδιστές του σκληρού κρέατος!

Ακολουθούν μερικές προτάσεις:

Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά σε αυτά τα άρθρα της ινδικής homestay: