Πάτρα, Ελλάδα Ταξιδιωτικός Οδηγός

Η Ελληνική καρναβαλική πόλη μεγαλώνει

Η Πάτρα ήταν κάποτε μια από τις πιο αγνοηθείσες πόλεις στην Ευρώπη για τους τουρίστες. Τα πλοία που διασχίζουν την Αδριατική σταμάτησαν στην Πάτρα, αλλά οι τουρίστες που ήθελαν να φτάσουν στην Αθήνα συνήθως πήδησαν στο λεωφορείο αναμονής
και παρέλειψε εξ ολοκλήρου την πόλη του λιμανιού.

Εάν εσύ, ο ευφυής τουρίστας που προσπαθεί να βυθιστείς στον ελληνικό πολιτισμό, κάνεις αυτό; Λοιπόν, ίσως το γεγονός ότι η Πάτρα ορίστηκε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ελλάδος για το 2006 θα σας πείσει να μείνετε λίγες μέρες και να δείτε την πόλη.

Η Πάτρα είναι μια πανεπιστημιακή πόλη (συνεπώς η σύνδεση με τα πολιτιστικά της δυναμικά: τέχνες και σύγχρονη αστική λογοτεχνία) καθώς και την πύλη της Ελλάδας προς τα δυτικά. Είναι διάσημο για το καρναβάλι του που γιορτάζεται με εβδομάδες κομψών σφαιρών στις οποίες οι γυναίκες είναι κομψά και επικίνδυνα ντυμένες και καλυμμένες, ενώ οι άνδρες φτάνουν στα ρούχα του δρόμου για να μπουν στον πειρασμό.

Τι να δείτε στην Πάτρα

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας συναγωνίζεται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας για την κάλυψη της ελληνικής ιστορίας από την προϊστορία μέχρι το κοντινό παρόν. Η είσοδος σε αυτό το εκπληκτικό μουσείο απεικονίζεται παραπάνω, όπου μπορείτε να δείτε τον σφαιρικό θόλο που καλύπτεται από τιτάνιο που στέκεται στο νερό - συμβολίζοντας την πόλη και τη στενή σχέση της με τη θάλασσα. 1300 εκθέματα σας διδάσκουν την αρχαία ζωή. ολόκληρα τμήματα των ρωμαϊκών σπιτιών και ψηφιδωτά έχουν μεταφερθεί στον πάτωμα του μουσείου, οπότε δεν χρειάζεται να σταθείτε έξω στον ήλιο, τη σκόνη και τη θερμότητα για να τα δείτε σωστά.

Άλλα δημοφιλή μουσεία στην Πάτρα περιλαμβάνουν το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Μουσείο Ιστορίας και Εθνολογίας και το Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η Πάτρα χωρίζεται σε ανώτερες και κατώτερες πόλεις. Η Παλιά Πόλη βρίσκεται 192 βήματα πάνω από τον πεζόδρομο Αγίου Νικολάου , όπου θα βρείτε το μεσαιωνικό κάστρο του 6ου αιώνα που κτίστηκε πάνω από τα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης.

Υπάρχουν υπέροχη θέα στην πόλη και το λιμάνι από εκεί.

Στην άνω πόλη θα βρείτε το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, που τώρα μετατράπηκε σε αρχαιολογικό πάρκο όπου θα δείτε όλα τα αρχαία πράγματα. Προχωρήστε στο Φάρο για να πάρετε μια πανοραμική θέα στο λιμάνι,

Ο Spinney είναι ο πευκόφυτος λόφος που ονομάζεται Βεράντα της Πάτρας. Υπάρχουν πολλά μονοπάτια για να περπατήσετε, σκιασμένα από τα πεύκα.

Στο κέντρο της πόλης, θα βρείτε μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στα Βαλκάνια, την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα.

Υπάρχει ακόμη και ένα οινοποιείο κοντά στην πόλη. Αποκτήστε το κρασί σας στο Archaia Clauss , ένα οινοποιείο που ιδρύθηκε από τη Βαυαρία από το όνομα Gustav Clauss το 1854, το πρώτο κρασί στην Ελλάδα. Δημιούργησε ένα χωριό έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να ζήσουν και να εργάζονται γύρω από το οινοποιείο. Δεν θα είστε ο μόνος που θα επισκεφθείτε, το οινοποιείο φιλοξενεί περίπου 200.000 διψούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Αν θέλετε ποτέ να δοκιμάσετε ένα μεγάλο κρασί που έχει παλαιωθεί στη γαλλική βελανιδιά πάνω από 30 χρόνια, δοκιμάστε το διάσημο 1979 Achaia Clauss Mavrodaphne Grand Reserve. Δεν είναι τόσο εξωφρενικά ακριβό όσο νομίζετε.

Υπάρχουν επίσης πολλές καθαρές παραλίες, κυρίως στα ανατολικά του κέντρου της Πάτρας.

Διαμονή στην Πάτρα

Το Airotel Patras Smart είναι ένα πολυτελές και οικονομικό ξενοδοχείο τριών αστέρων, κοντά στην εκκλησία Saint Andrews, στην πλατεία Psila Alonia και στο Δημαρχείο της Πάτρας.

Το City Loft Boutique Hotel είναι ελαφρώς πιο ακριβό και οι τουρίστες βρήκαν πολύ άνετα κρεβάτια και φιλική εξυπηρέτηση μέσα στις νέες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Πλοία προς Πάτρα

Τα πλοία ταξιδεύουν καθημερινά μεταξύ Πάτρας και Ανκόνα, Βενετίας, Μπάρι και Μπρίντιζι κατά τη διάρκεια της σεζόν. Μπορείτε επίσης να φτάσετε στα νησιά του Ιονίου Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ηγουμενίτσα. Μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια από διάφορες πηγές όπως το FantasticGreece.com.

Για να συνεχίσετε στην Αθήνα, υπάρχει καθημερινή μεταφορά με λεωφορείο που καλύπτει τα πλοία. Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στα λεωφορεία.

Υπάρχει επίσης λεωφορείο για την εκπαίδευση της διαδρομής μεταξύ Πάτρας και Αθήνας. Χρειάζονται περίπου τρεις ώρες και 15 λεπτά για να φτάσουν στην Αθήνα.

Περιηγήσεις από την Πάτρα

Το Viator προσφέρει ολοήμερες εκδρομές στην Ολυμπία και τους Δελφούς από την Πάτρα.