Η διαφορά ανάμεσα στην Ολυμπία και τον Όλυμπο

Μην κάνετε λάθος ενός επικού ταξιδιώτη

Ώρα για ένα σύντομο ελληνικό μάθημα γεωγραφίας: Η Ολυμπία, το σπίτι των αρχικών Ολυμπιακών Αγώνων, και ο Όλυμπος, το σπίτι του Δία και των άλλων θεών και θεών του Ολύμπου, μοιράζονται παρόμοια ονόματα, αλλά πολύ διαφορετικές τοποθεσίες. Και οι δύο δεν μπορούν να χάσουν προορισμούς, αλλά μην περιμένετε να τους συνδυάσετε στο ίδιο πόδι του ταξιδιού σας.

Η Ολυμπία βρίσκεται στην Πελοπόννησο, τη μεγάλη χερσόνησο που σχηματίζει τη νοτιοδυτική Ελλάδα. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι περίπου 10χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας του Πύργου, περιτριγυρισμένος από όμορφη, εύφορη εξοχή.

Ο Όλυμπος είναι στην Κεντρική Ελλάδα, στην ηπειρωτική Ελλάδα, την κυρίαρχη κορυφή μιας ακόμα άγριας ορεινής περιοχής.

Ολυμπία

Τα τεράστια αρχαιολογικά ευρήματα της Ολυμπίας θα μαγέψουν τους περισσότερους επισκέπτες, εν μέρει επειδή αυτό το τμήμα της ελληνικής ιστορίας ζει για μας στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για το λόγο αυτό, το εξαιρετικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας αξίζει ιδιαίτερα. Προφανώς, η Ολυμπιακή Συλλογή προσελκύει τους περισσότερους επισκέπτες, αλλά το μουσείο μπορεί να υπερηφανεύεται για το διάσημο Ερμή του Πραξιτέλη και την φτερωτή Νίκη του Παιονίου.

Σε αυτή την εποχή τρέξιμο και σύγχρονους μαραθώνιους, πολλοί επισκέπτες τρέχουν λίγα μέτρα στο καλά διατηρημένο Ολυμπιακό Στάδιο. Θυμηθείτε να φέρετε το δικό σας νερό αν σκοπεύετε να συνεχίσετε σοβαρά αυτή τη δραστηριότητα!

το βουνό Όλυμπος

Ο Όλυμπος είναι ένα πανέμορφο βουνό, που βγαίνει στον ουρανό, μια κατάλληλη κατοικία για τους θεούς και τις θεές του Ολύμπου . Όπως και η Fuji στην Ιαπωνία, εκτιμάται τόσο από μακριά όσο και από κοντά ως προορισμό πεζοπορίας ή σκι.

Ένας εξαιρετικός αρχαιολογικός χώρος ενόψει του Ολύμπου είναι η μικρή πόλη που επισκέφθηκε το Δίον, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα μερικώς άθικτο ναό της Ίσιδας.

Ακριβώς όπως οι αθλητές δεν μπορούν να αντισταθούν στο γήπεδο της Ολυμπίας, πολλοί επισκέπτες του Ολύμπου αισθάνονται υποχρεωμένοι να αναρριχηθούν. Για τους πεπειραμένους πεζοπόρους, η άνοδος και η κάθοδος, σε καλό καιρό, μπορούν να επιτευχθούν σε μια μόνο μέρα.

Είναι μια σχετικά εύκολη διαδρομή προς το Mt. Olympus, αναχωρώντας από τη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα. Ωστόσο, ισχύουν οι συνήθεις προειδοποιήσεις σχετικά με την οδήγηση στην Ελλάδα . Αν και ο ίδιος ο δρόμος είναι καλός, οι καλοί δρόμοι εμπνέουν μερικές φορές τους Έλληνες οδηγούς σε νέα ύψη τόλμης.