Λαμβάνοντας το λεωφορείο στην Ελλάδα

Τα ελληνικά λεωφορεία αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση

Η Ελλάδα διαθέτει μια εξαιρετική υπηρεσία υπεραστικών λεωφορείων, αλλά δεν υπάρχει κεντρική ιστοσελίδα στα αγγλικά, οπότε η ανακάλυψη για τις διαδρομές και τις ώρες μπροστά από το χρόνο μπορεί να είναι μια πρόκληση. Ακολουθεί κάποια βοήθεια για να υπολογίσετε τα λεωφορεία στην Ελλάδα.

ΚΤΕΛ Λεωφορεία

Το ΚΤΕΛ είναι το όνομα του ελληνικού υπεραστικού λεωφορείου. Η πλειονότητα των λεωφορείων KTEL είναι σαν τα σύγχρονα λεωφορεία, με άνετα καθίσματα και χώρο για αποσκευές κάτω από το λεωφορείο και σε ράφια μέσα.

Καθίστανται τα καθίσματα, οπότε ταιριάζει ο αριθμός του εισιτηρίου με τον αριθμό στο κάθισμά σας.

Τα γραφεία εισιτηρίων λεωφορείων KTEL έχουν συνήθως κάποιον που κατανοεί αγγλικά και άλλες γλώσσες.

Πολλοί ταξιδιώτες θα πάρετε λεωφορεία από την Αθήνα. Το KTEL διαθέτει δύο τερματικά που εξυπηρετούν διαφορετικές τοποθεσίες (και βρίσκονται πολύ μακριά το ένα από το άλλο). Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιο τερματικό χρειάζεστε για τον προορισμό σας.

ΚΤΕΛ Αριθμός Αθήνας: (011-30) 210 5129432

Τερματικό Α: Λεωφόρος Κηφισού 100
Αθήνα, Ελλάδα
+30 801 114 4000

Τερματικός σταθμός B: Kotsika 2
Αθήνα, Ελλάδα
+30 21 0880 8000

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα ελληνικά λεωφορεία

Ορισμένες διαδρομές λεωφορείων μπορεί να είναι άμεσες, ενώ άλλες στο ίδιο μέρος μπορεί να έχουν επιπλέον στάσεις ή ακόμη και να απαιτούν αλλαγή λεωφορείου, η οποία μπορεί να είναι δύσκολη με τις αποσκευές και με το άγχος που δεν γνωρίζουν αρκετά πού να κατεβείτε. Υπάρχει συνήθως ένα δημοσιευμένο πρόγραμμα. Αν δείτε ότι το λεωφορείο που θέλετε φαίνεται να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να φτάσετε στον προορισμό του από τα λεωφορεία στον ίδιο χώρο που αναγράφεται παραπάνω ή παρακάτω, είναι καλός υπαινιγμός ότι μπορεί να έχετε επιπλέον στάσεις ή αλλαγή λεωφορείου σε αυτή τη συγκεκριμένη αναχώρηση.

Παρόλο που θέλετε να ενημερώσετε τον οδηγό για το πού πηγαίνετε, μπορεί να θυμάστε ή να μην θυμάστε να σας το πούμε στη κρίσιμη στιγμή. Μια καλή στρατηγική είναι να μιλήσετε με τους συναδέλφους σας επιβάτες. Αν υπάρχει γλωσσικό φράγμα, δείχνοντας τον εαυτό σας και λέγοντας ότι το όνομα της πόλης που θα πάτε μπορεί να σας δώσει μια χρήσιμη βρύση στον ώμο, αν πρόκειται να χάσετε να κατεβείτε στη στάση σας.

Επίσημοι ιστοτόποι του KTEL

  1. Ο χειριστής μιας περιοχής είναι στην πραγματικότητα μια ξεχωριστή εταιρεία. Αυτές οι ιστοσελίδες φαίνεται να έρχονται και να πάνε, και μερικές φορές μόνο οι σελίδες της ελληνικής γλώσσας θα είναι διαθέσιμες. Μπορείτε να βρείτε τις συμβουλές μου από την ελληνική προς την αγγλική αυτοματοποιημένη μετάφραση ιστοσελίδων χρήσιμες εάν είστε κολλημένοι με έναν ελληνικό ιστότοπο μόνο. Ενώ τα αποτελέσματα δεν θα είναι τέλεια, μπορεί τουλάχιστον να είναι αρκετά κατανοητά ώστε να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε το ταξίδι σας.
  2. Βόλος
  3. Θεσσαλονίκη στα αγγλικά Έχουν επίσης μια χρήσιμη σελίδα που απαριθμεί μερικές από τις άλλες εταιρείες λεωφορείων KTEL και καταγράφουν επίσης τα λεωφορεία τους προς και από την Τουρκία.
  4. Περισσότεροι αριθμοί τηλεφώνου KTEL
  5. Χρονοδιάγραμμα Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Δρομολόγια δειγμάτων Αθήνας από τον τερματικό σταθμό Ilisou / Liossion και τον τερματικό σταθμό Κηφισού , μέσω του Athens Guide.org. Παρακαλώ σημειώστε - αυτά τα προγράμματα λεωφορείων δεν είναι τρέχοντα , ειδικά στις τιμές, αλλά μπορεί ακόμα να σας βοηθήσουν να υπολογίσετε πιθανές επιλογές μπροστά από το ταξίδι σας. Τα γραφεία του ΚΤΕΛ της Αθήνας δεν εκτυπώνουν τα γραπτά τους ηλεκτρονικά στα αγγλικά, οπότε αυτό είναι περίπου τόσο καλό όσο γίνεται.
  6. Πλοία Λεωφορείων Περιοχής Πηλίου
  7. Λάρισα-Τρίκαλα-Ιωάννινα-Πάτρα-Κοζάνη-Λαμία Χρονοδιάγραμμα. Στην ελληνική γλώσσα, αλλά δίνει ένα πρόγραμμα.

Πώς να διαβάσετε ένα ελληνικό λεωφορείο

Ακόμη και όταν ο ιστότοπος είναι στα αγγλικά, τα προγράμματα ενδέχεται να εξακολουθούν να εμφανίζουν ελληνικά ονόματα για τις ημέρες.

Στον ίδιο το σταθμό λεωφορείων, σχεδόν σίγουρα θα το κάνει. Εδώ είναι η βοήθεια:

ΔΕΥΤΕΡΑ - Δευτέρα - Δευτέρα
ΤΡΙΤΗ - Τρίτη - Τρίτη
ΤΕΤΑΡΤΗ - Τετάρτη - Τετάρτη
ΠΕΜΠΤΗ - Pempti - Πέμπτη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - Παρασκευή - Παρασκευή
ΣΑΒΒΑΤΟ - Σαμπάτο - Σάββατο
ΚΥΡΙΑΚΗ - Κυριακή - Κυριακή

Οι ελληνικές ημέρες της εβδομάδας είναι μια κλασική περίπτωση λίγης γνώσης που είναι ένα επικίνδυνο πράγμα. Αν δείτε "Triti" και δούμε τη ρίζα ως "tria" ή "three", ο πειρασμός είναι να σκεφτούμε, αχ, την τρίτη ημέρα της εβδομάδας, πρέπει να σημαίνει το λεωφορείο μου αφήνει την Τετάρτη. Λανθασμένος! Οι Έλληνες μετράνε την Κυριακή, την Κυριακή, την πρώτη ημέρα της εβδομάδας - έτσι η Τρίτη είναι Τρίτη.

Τι μέρα είναι? Τι είναι ο μήνας ;

Όχι, αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πόσο ρακί ή ούζο ή Μύθος κάνατε χθες το βράδυ. Θυμηθείτε ότι η Ελλάδα βάζει την πρώτη μέρα, έπειτα τον μήνα , απέναντι από ό, τι συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες (εκτός από τα περίφημα τελωνειακά έντυπα που συμπληρώνετε στις Ηνωμένες Πολιτείες).

Ενώ είναι απίθανο να νομίζετε ότι "18" ή "23" αντιστοιχεί σε ένα μήνα αντί για μια μέρα, δυστυχώς οι θερινοί μήνες του Ιουνίου (06), Ιουλίου (07) και Αυγούστου (08) αντιστρέψατε, οπότε παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί κατά την κράτηση εκείνου του εισιτηρίου πορθμείων που θέλετε για τις 7 Αυγούστου - θα θελήσετε 07/08, όχι 08/07.

Τι εννοείς το 15ο είναι μια Τρίτη; Έλεγξα το ημερολόγιο!

Αναζητώντας το ημερολόγιο στον τοίχο του ελληνικού γραφείου λεωφορείων ή πορθμείων - ή στο ξενοδοχείο σας; Να θυμάστε ότι τα ελληνικά ημερολόγια ξεκινούν με την Κυριακή, εκτός αν έχουν σχεδιαστεί για να τα αγοράσουν οι τουρίστες για χρήση στο σπίτι τους, ακόμα και αυτό δεν είναι σίγουρο. Είμαστε τόσο συνηθισμένοι στα ημερολόγιά μας που οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν θα παρατηρήσουν αυτή τη διαφορά.

Το ελληνικό λεωφορείο και άλλα δρομολόγια χρησιμοποιούν μια 24ωρη ημέρα. Ακολουθεί επίσης βοήθεια σχετικά με αυτό.

Ανάγνωση 24ωρων ωραρίων και ωραρίων στην Ελλάδα

Μεσάνυχτα / 12: 00πμ = 00:00
1 π.μ. = 01:00
2 π.μ. = 02:00
3 π.μ. = 03:00
4 π.μ. = 04:00
5 π.μ. = 05:00
6 π.μ. = 06:00
7 π.μ .: 07:00
8 π.μ. = 08:00
9 π.μ. = 09:00
10 π.μ. = 10:00
11 π.μ. = 11:00
Μεσημέρι / 12: 00μμ = 12:00
1 μ.μ. = 13:00
2 μ.μ. = 14:00
3 μ.μ. = 15:00
4 μ.μ. = 16:00
5 μ.μ. = 17:00
18:00 = 18:00
7 μ.μ. = 19:00
8 μ.μ. = 20:00
9 μ.μ. = 21:00
10 μ.μ. = 22:00
11 μ.μ. = 23:00

PM σημαίνει AM και MM σημαίνει PM

Ένας τελευταίος χώρος για σύγχυση, αν και το σύστημα 24: 00 κάνει αυτό το λιγότερο συχνό. Στην ελληνική γλώσσα, η συντομογραφία για το "πρωί" δεν είναι ΑΜ για τον προ-μεσημβρινό όπως είναι στα Λατινικά και χρησιμοποιείται στις Η.Π.Α. και αλλού, αλλά πρωθυπουργός για τον Μεσημβριανή ή πριν το μεσημέρι (πριν από το μεσημέρι) "pro" για "πριν από"). Οι απογευματινές και βραδινές ώρες είναι το ΜΜ για το Μέτα Μεσημβρίας - αν σας αρέσουν οι καραμέλες, ίσως μπορείτε να σκεφτείτε ότι οι Μ & Μ είναι σοκολάτες και επομένως η ΜΜ σημαίνει τις "πιο σκοτεινές ώρες". Έτσι δεν υπάρχει "ΑΜ" στην Ελλάδα.

Στην ομιλία, ωστόσο, οι ώρες χρησιμοποιούνται κανονικά - για παράδειγμα, κάποιος θα κανονίσει να σας συναντήσει στις 7 το βράδυ και όχι στις 19:00.

Δεν είστε σίγουροι ότι το λεωφορείο είναι για σας; Βρείτε και συγκρίνετε τιμές στην Airfare, ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, διακοπές και κρουαζιέρες στην Ελλάδα. Ο κωδικός του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών είναι ATH.

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια γύρω από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά