Απαιτήσεις Visa στην Ελλάδα

Χρειάζεστε βίζα για να ταξιδέψετε στην Ελλάδα;

Πολλοί επισκέπτες στην Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να αποκτήσουν θεώρηση για επισκέψεις στην Ελλάδα έως και 90 ημερών. Αυτό περιλαμβάνει τους πολίτες όλων των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ψάχνετε για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για Έλληνες που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες; Οδηγίες VWP / ESTA

Αυτές τις μέρες, καθώς οι ρυθμίσεις ασφαλείας μεταβάλλονται ταχύτατα, οι απαιτήσεις θεωρήσεων μπορούν επίσης να αλλάξουν.

Επαληθεύστε τις ανάγκες σας απευθείας στο τοπικό ελληνικό προξενείο στο έθνος προέλευσής σας. Αν ταξιδεύετε απευθείας στην Ελλάδα, η αεροπορική σας εταιρεία μπορεί επίσης να σας πει εάν απαιτείται θεώρηση, αλλά είναι καλύτερο να επαληθεύσετε τις προϋποθέσεις θεώρησης για την Ελλάδα με την ελληνική πρεσβεία ή προξενείο στη χώρα σας. Αυτός ο κατάλογος από το Υπουργείο Εξωτερικών στην Ελλάδα παρέχει πρόσθετες πληροφορίες, αλλά παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι κανένας ιστότοπος, αν και επίσημος, δεν μπορεί να είναι απόλυτα ενημερωμένος. Ελέγξτε απευθείας εάν έχετε αμφιβολίες. Να είστε επίμονος - με την ελληνική χρηματοπιστωτική κρίση, κάποια γραφεία μπορεί να είναι λιγότερο καλά στελεχωμένα από το συνηθισμένο.

Απαιτήσεις για τις θεωρήσεις της Ελλάδας - Χωρίς κράτη Visa

Εδώ υπάρχει ένα γράφημα των απαιτήσεων θεώρησης από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Από την ημερομηνία αυτού του άρθρου, δεν απαιτείται θεώρηση για τακτικούς κατόχους διαβατηρίων από τα ακόλουθα κράτη για διαμονή 90 ημερών ή λιγότερο:

Αλβανία (μόνο με βιομετρικό διαβατήριο)
Ανδόρα
Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
Αργεντίνη
Αυστραλία
Αυστρία
Μπαχάμες
Μπαρμπάντος
Βέλγιο
Βολιβία
Βοσνία και Ερζεγοβίνη (μόνο με βιομετρικό διαβατήριο)
Βραζιλία
Μπρουνέι
Βουλγαρία
Καναδάς
χιλή
Κόστα Ρίκα
Κροατία
Κύπρος
Τσεχική Δημοκρατία
Δανία
Ελ Σαλβαδόρ
Εσθονία
Φινλανδία
Γαλλία
Γερμανία
Γουατεμάλα
Η Αγία Έδρα (Πόλη του Βατικανού)
Ονδούρα
Χονγκ Κονγκ (μόνο με διαβατήριο ειδικής διοικητικής περιοχής)
Ουγγαρία
Ισλανδία
Ιρλανδία
Ισραήλ
Ιταλία
Ιαπωνία
Κορέα, Βόρεια)
Λατβία
Λιχτενστάιν
Λιθουανία
Λουξεμβούργο
Μαλαισία
Μάλτα
Μαυρίκιος
Μεξικό
Μαυροβούνιο (μόνο με βιομετρικό διαβατήριο)
Μονακό
Μαρόκο
Ολλανδία
Νέα Ζηλανδία
Νικαράγουα
Νορβηγία
Παναμάς
Παραγουάη
Πολωνία
Πορτογαλία
Ρουμανία
Άγιος Χριστόφορος και Νέβις
Σαν Μαρίνο
Σερβία (με περιορισμούς)
Σεϋχέλλες
Σιγκαπούρη
Σλοβακία
Σλοβενία
Νότια Κορέα
Ισπανία
Σουηδία
Ελβετία
Ταϊβάν (με διαβατήριο, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού ταυτότητας
Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) με βιομετρικό διαβατήριο
Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βορείου Ιρλανδίας
ΗΠΑ
Ουρουγουάη
Βατικάνο
Βενεζουέλα

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεωρήσεις για την Ελλάδα

Προηγουμένως , δεν απαιτείται θεώρηση για τους πολίτες του Εκουαδόρ. Ωστόσο, τώρα, λόγω της πρόσφατα εφαρμοζόμενης Συνθήκης Σένγκεν, απαιτείται τώρα θεώρηση.

Οι "περισσότεροι" πολίτες της Σερβίας δεν θα χρεώνονται πλέον για θεωρήσεις για να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Οι απαιτήσεις για άλλες χώρες διαφέρουν σημαντικά και πρέπει να επαληθεύονται από την τοπική ελληνική πρεσβεία ή προξενείο της χώρας αυτής.

Το όριο των 90 ημερών ισχύει τόσο για τον τουρισμό όσο και για τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, αν ταξιδεύετε σε επίσημο ή διπλωματικό διαβατήριο των ΗΠΑ, θα χρειαστείτε θεώρηση που θα εκδοθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Παρόμοιοι περιορισμοί υπάρχουν και για άλλους αξιωματούχους επίσημων και διπλωματικών διαβατηρίων από άλλα έθνη.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αμερικανικό ή καναδικό διαβατήριο πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον τρεις μήνες μετά το τέλος της προβλεπόμενης διαμονής σας . Αυτό ισχύει για πολλές χώρες και όχι μόνο για την Ελλάδα και είναι καλή ιδέα να μην ταξιδεύετε ποτέ σε διαβατήριο με λιγότερο από έξι μήνες χρόνο .

Από τεχνική άποψη, οι Έλληνες αξιωματούχοι μπορούν να σας ζητήσουν να δείτε εισιτήρια για την επιστροφή σας ή για άλλους προορισμούς πέρα ​​από την Ελλάδα. Στην πράξη, αυτό συμβαίνει σπάνια και συνήθως θα ζητηθεί μόνο εάν υπάρχει υποψία ότι ο επισκέπτης προτίθεται να επιχειρήσει να εργαστεί παράνομα στην Ελλάδα. Είναι πιο πιθανό να συμβεί πριν από μια πτήση μονής κατεύθυνσης ή άλλη μεταφορά στην Ελλάδα αντί να φτάσετε στην ελληνική επικράτεια.

Ποια στιγμιότυπα χρειάζομαι για την Ελλάδα; Δεν απαιτούνται εμβολιασμοί για την Ελλάδα, αλλά ορισμένοι επαγγελματίες υγείας προτείνουν γυρίσματα για τους ταξιδιώτες.

Απαιτήσεις για τις ελληνικές θεωρήσεις για άλλες χώρες:

Αυτά τα έθνη απαιτούν επί του παρόντος θεωρήσεις, ακόμη και για επισκέψεις διαμετακόμισης που συνεχίζονται στο ίδιο αεροσκάφος.

Πρόκειται για την Αγκόλα, το Μπαγκλαντές, τη Δημοκρατία του Κονγκό, τον Ισημερινό, την Ερυθραία, την Αιθιοπία, τη Γκάνα, την Ινδία, το Ιράν, το Ιράκ, τη Νιγηρία, το Πακιστάν, τη Σομαλία, τη Σρι Λάνκα, το Σουδάν, τη Συρία και την Τουρκία. Εάν η πολιτική κατάσταση σε ένα έθνος αλλάξει απότομα, μπορεί να προστεθεί σε αυτόν τον κατάλογο. Οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προκαλούν περιστασιακά περιορισμούς στην έκδοση θεωρήσεων εισόδου στην Τουρκία από την Ελλάδα και αντίστροφα.

Το Χονγκ Κονγκ είναι μια άλλη ιδιαίτερη περίσταση. Χορηγοί Διαβατηρίων Χονγκ Κονγκ Πληροφορίες για την Ελλάδα

Παρόλο που οι πληροφορίες σε αυτήν τη σελίδα πιστεύεται ότι είναι ακριβείς από την παραπάνω ημερομηνία, μπορεί να συμβούν αλλαγές. Και πάλι συνιστάται να επικοινωνήσετε με την Πρεσβεία ή το Προξενείο της Ελλάδας στην περιοχή σας τη στιγμή του ταξιδιού σας για να επιβεβαιώσετε τις προϋποθέσεις θεώρησης. Βλέπε τον σύνδεσμο "Ελληνικές Πρεσβείες" παραπάνω.

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Βρείτε και συγκρίνετε πτήσεις προς και από την Ελλάδα: Αεροπλάνα Αθηνών και άλλων Ελλάδων - Ο κωδικός του ελληνικού αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια γύρω από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά