Πληροφορίες για τα φαρμακεία στην Ελλάδα

Η Ελλάδα, το σπίτι του Ιπποκράτη και του Ασκληπιού, είναι μια γη των φαρμακείων και κάθε πόλη μεγέθους έχει ένα. Οι πόλεις θα έχουν πολλούς, με ορισμένους να παραμένουν ανοιχτοί όλη τη νύχτα. Εάν ένα φαρμακείο είναι κλειστό, μια ειδοποίηση στην πόρτα θα δώσει τη διεύθυνση του πλησιέστερου φαρμακείου που έχει οριστεί για να είναι ανοικτή εκείνη την ημέρα.

Αναζητήστε το "Πράσινο Σταυρό"

Τα ελληνικά φαρμακεία μπορούν να εντοπιστούν από ένα πράσινο ίσο-οπλισμένο σταυρό, είτε φωτισμένο σε νέον είτε σε λευκό φόντο.

Πολλά φάρμακα που απαιτούν συνταγές στις Ηνωμένες Πολιτείες πωλούνται εξωχρηματιστηριακά στην Ελλάδα, συνήθως σε ένα κλάσμα της τιμής που καταβάλλεται στη Βόρεια Αμερική. Θυμηθείτε, όμως, ότι φέρνετε φάρμακα από την Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο Αμερικανικό Τελωνείο αν δεν έχετε συνταγές για αυτά.

Αν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο, έχοντας το γενικό ή "πραγματικό" όνομα του φαρμάκου μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το ελληνικό ισοδύναμο πιο εύκολα.

Φιλικό φαρμακοποιό σας

Οι φαρμακοποιοί είναι συνήθως πολύ αξιοπρεπείς διαγνωστικοί και μιλούν αγγλικά. μπορεί να σας βοηθήσει με πολλά ιατρικά προβλήματα και μπορεί να είναι η πρώτη σας γραμμή άμυνας εάν αισθάνεστε άρρωστος στην Ελλάδα.

Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα αλλά διστάσετε να περάσετε από τη διαδικασία να δείτε έναν "πραγματικό γιατρό" ή να επισκεφθείτε ξένη επείγουσα φροντίδα στο ταξίδι σας, επισκεφτείτε το τοπικό φαρμακείο και δείτε τι έχουν να πουν. Μπορεί να μην χρειαστείτε αυτό το ραντεβού μετά από όλα. Για ιατρικές καταστάσεις, ρωτήστε το προσωπικό του ξενοδοχείου σας ή καλέστε την Τουριστική Αστυνομία για σύσταση ενός αγγλόφωνου γιατρού στην περιοχή σας.

Τα φαρμακεία έχουν επίσης μια μεγάλη γκάμα ελληνικών προϊόντων υγείας και ομορφιάς και η επίσκεψή τους μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός χρόνος περιήγησης. Συχνά φέρουν προϊόντα που παρασκευάζονται με ειδικά ελληνικά συστατικά, μια σειρά ή δύο αιθέρια έλαια, και βιταμίνες και άλλα φάρμακα χωρίς συνταγή. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων στο ελληνικό σύστημα υγείας, αυτά τα αντικείμενα "πέρα από το πάγκο" μπορεί να κοστίζουν πολύ περισσότερο από ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο.

Τα μεγαλύτερα φαρμακεία θα έχουν ενεργό προσωπικό πωλήσεων με λευκά παλτά για να σας βοηθήσουν. δεν θα περιμένετε να περιπλανηθείτε στα ράφια χωρίς κάποιον που βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση, επιλέγοντας έτσι διακριτικά το κουτί των σερβιετών υγιεινής ή του κλιπ μύτης, συνήθως δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Αλλά το μειονέκτημα της επικράτησης των ελληνικών φαρμακείων είναι ότι η μέση αγορά σας θα φέρει καθόλου λίγα, αν όχι κάποια, υγειονομικά στοιχεία, αφήνοντας αυτό στους επαγγελματίες στο δρόμο.

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Βρείτε και συγκρίνετε πτήσεις προς και από την Ελλάδα: Αεροπλάνα Αθηνών και άλλων Ελλάδων - Ο κωδικός του ελληνικού αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα .

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια γύρω από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά .

Κάντε κράτηση για τις δικές σας εκδρομές στη Σαντορίνη και ημερήσιες εκδρομές στη Σαντορίνη .

Τα φάρμακα συνταγών χρειάζονται συνταγές

Κατά την παραλαβή των συνταγογραφούμενων φαρμάκων στην Ελλάδα ή οπουδήποτε, είναι καλύτερο να τα έχετε στα αρχικά τους δοχεία και να έχετε μαζί σας μια συνταγή για χαρτιά. Εάν θέλετε να πάρετε μόνο μέρος μπουκαλιού, ο φαρμακοποιός σας μπορεί να σας κάνει ένα μικρότερο, κατάλληλα επισημασμένο δοχείο για το ταξίδι σας.

Η ερώτηση για την κωδεΐνη

Στην Ελλάδα, η κωδεΐνη είναι παράνομο φάρμακο, ταξινομημένο στην ίδια κατηγορία με την ηρωίνη.

Τα φάρμακα που περιέχουν κωδεΐνη ή ακόμα και συνθετικά κωδεΐνα είναι τεχνικά παράνομα και μπορούν να κατασχεθούν και ο "λαθρέμπορος" να μπορεί να συλληφθεί, ακόμα και αν έχετε σωστή συνταγή για αυτά.

Στην πράξη, ωστόσο, αυτός ο τύπος κατάσχεσης σχεδόν ποτέ δεν συμβαίνει. Αλλά αν "σχεδόν ποτέ" δεν είναι αρκετή διαβεβαίωση, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό φάρμακο ενώ ταξιδεύετε στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες

Για επίσημες πληροφορίες από τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC), μπορείτε να καλέσετε τη γραμμή πληροφοριών ταξιδιώτη τους: 1-877-FYI-TRIP για αυτοματοποιημένες πληροφορίες υγείας.

Εύχρηστους αριθμούς τηλεφώνου για την Ελλάδα

Αυτά είναι ακριβή από τη στιγμή της απόσπασης. κατά την άφιξή σας στην Ελλάδα, ίσως να θέλετε να τα επιβεβαιώσετε σε τοπικό επίπεδο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το τηλέφωνο θα απαντηθεί στα ελληνικά αλλά το άτομο θα μιλάει αγγλικά ή θα ξέρει αρκετά για να πάρει κάποιον που μπορεί.

Μπορείτε να τα καλέσετε από οποιοδήποτε τηλέφωνο.

24ωρα φαρμακεία 107
Νοσοκομεία 106
Επείγων ιατρός (2 μ.μ. έως 7 το πρωί) 105 ή 107
Ασθενοφόρο 166
Οδική βοήθεια για προβλήματα αυτοκινήτων: 10400