Ήταν σάντα ελληνικά;

Ήταν σάντα ελληνικά;

. Στη Μικρά Ασία στη Γκρεκο-ρωμαϊκή πόλη της Μύρας σε περίπου 300 μ.Χ. γεννήθηκε ένας ευσεβής νέος άντρας που ονομάζεται Νικόλαος. Ήταν ένας από τους νεώτερους ανθρώπους που έγινε ποτέ ιερέας και η αφοσίωσή του και η ευσέβειά του ήταν φημισμένα. Έτσι ήταν η πρακτικότητα του. Σε μια εποχή που οι πρόσθετες κόρες θα μπορούσαν να πωληθούν σε δουλεία, αν η οικογένεια δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά μια προίκα για αυτούς, ο Νικόλαος προχώρησε προς τα εμπρός, παρέχοντας κεφάλαια σε γυναίκες και άντρες, μερικές φορές για να βοηθήσουν τους γάμους τους, άλλες φορές για να ανακουφίσουν .

Ορισμένες ιστορίες τον έχουν ρίξει τσάντες χρυσού κάτω από την καμινάδα, πρόδρομος του σύγχρονου ταξιδιού του Σάντα κάτω από την καμινάδα.

Η γενναιοδωρία του γεννήθηκε από την κατανόηση του δυνητικού πόνου εκείνων που επέλεξε να βοηθήσει - ο Νικόλαος διώχτηκε και φυλακίστηκε για την πίστη του, οπότε η συμπόνια του για πιθανή απώλεια της ελευθερίας για εκείνους που βοήθησε ήταν πολύ πραγματικός και προσωπικός.

Η Νεότερη Εποχή του Αγίου Νικολάου

Ο Νικόλαος αργότερα έγινε επίσκοπος, βοηθώντας στη δημιουργία του σχηματιστικού Συμβουλίου της Νίκαιας, το οποίο αποφάσισε πολλά σημεία ορθόδοξης χριστιανικής πρακτικής. Οι επίσκοποι έπρεπε να φορούν εντυπωσιακές κόκκινες ρόμπες και μερικές εικόνες του Νικολάου τον απεικονίζουν με μια ροή λευκή γενειάδα, αν και άλλοι τον δείχνουν καθαρό-ξυρισμένο.

Αργότερα, έγινε προστάτης άγιος της Ρωσίας, ο οποίος φτάνει πάνω από τον αρκτικό κύκλο σε παραδοσιακό έδαφος της Σάντα. Ενώ στο Άπω Βορρά, μπορεί να έχει αποκτήσει μια σχέση με ταράνδου, όπως είναι γνωστός ως πολιούχος σε άλλο αρκτικό ζώο, τον λύκο.

Ή εικόνες του που οδήγησε σε ένα άλογο που φέρει τον απαγχονισμό των επισκόπων του μπορεί να έχουν παρερμηνευτεί όπως τον ιππασία ή να συνοδεύεται από ένα ακρωτηριασμένο ζώο. Στους εορτασμούς του σύγχρονου ελληνικού νησιού, ο τρόπος μεταφοράς του μπορεί να γίνει και με ποδήλατο.

Ο Άγιος Νικόλαος σε όλο τον κόσμο

Ο Άγιος Νικόλαος έγινε η ολλανδική Sinterklaas, η οποία στη συνέχεια εξελίχθηκε στο σύγχρονο "Santa Claus".

Η πιο φημισμένη απεικόνιση του Άγιου Βασίλη προέρχεται από το "Twas the Night Before Christmas", όταν όλοι μέσα από το σπίτι - χάλια, συγγνώμη - του οποίου ο αρχικός τίτλος είναι "Μια επίσκεψη από τον Άγιο Νικόλαο".

Η «Ημέρα του Ονόματος» του είναι η 6η Δεκεμβρίου, η επέτειος του θανάτου του, η οποία εξακολουθεί να είναι δωροδοκία σε πολλές χώρες, αν και οι περισσότεροι έχουν συμμορφωθεί με την 25η ως ημερομηνία διανομής δώρων.

Μετά τον θάνατο του Νικολάου, έγινε άγιος, προστάτης ναυτικών και παιδιών, κρεοπώλες και αρτοποιούς, και δικαστές, για να αναφέρουμε μόνο λίγους. Πολλές ελληνικές παραλίες και λιμάνια εξακολουθούν να έχουν ιερά. Μέρος της διαδικασίας κατασκευής του αγίου απαιτεί τεκμηριωμένα θαύματα και συσσωρεύει άφθονο. Ενώ αυτά τα θαύματα δεν απαριθμούν το ταξίδι σε όλο τον κόσμο σε μια μόνο νύχτα, ρίχνοντας τα δώρα παντού, μόλις τα θαύματα μπορούν να διαχειριστούν, γιατί θα πρέπει να είναι κάτι αδύνατο;

Ακόμα σκληρός Άγιος

Σήμερα ο Άγιος Νικόλαος ο Θαυματουργός της Μύρας καλείται να προεδρεύει στο πνεύμα των Ορθοδόξων συναντήσεων που επιδιώκουν την ενοποίηση των εκκλησιών.

Ωστόσο, τα δικά σας χειμερινά φεστιβάλ, τα γιορτάζετε, γεμάτα πλούτο, ενοποίηση και θαύμα.

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Κλείστε τις ημερήσιες εκδρομές σας στην Αθήνα .

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια στην Ελλάδα

Ο κωδικός ελληνικού αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.