Τα γεγονότα και οι μύθοι για την Αταλάντα, Θεά της Τρέξιμο

Οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα συχνά θέλουν να γνωρίζουν τόσο πολύ τους αρχαίους μυθολογικούς ελληνικούς θεούς για να ενισχύσουν το ταξίδι τους. Η Atalanta, η ελληνική θεά του τρέξιμου, είναι ένας από τους λιγότερο γνωστούς θεούς που αξίζει να γνωρίζει.

Η Αταλάντα εγκαταλείφθηκε σε ένα δάσος πάνω σε ένα βουνό από τον πατέρα της Ίασιον (σε σπονδυλική στήλη ή τον Μίνυα σε μερικές εκδόσεις), ο οποίος απογοητεύθηκε ότι δεν ήταν αγόρι. Η θεά Άρτεμις έστειλε μια αρκούδα για να την αυξήσει.

Σε μερικές ιστορίες, η μητέρα της ονομάζεται Clymene. Ο σύζυγος της Αταλάντης ήταν ο Ιππομένης ή ο Μελάνιον. Και είχε ένα παιδί, Παρθένεπε, από τον Άρη ή τον Ιππομένη.

Η Βασική Ιστορία

Η Αταλάντα αξιολόγησε την ελευθερία της για όλα. Είχε καλό αρσενικό φίλο, Meleager, με τον οποίο κυνηγούσε. Την αγάπησε, αλλά δεν επέστρεψε την αγάπη του με τον ίδιο τρόπο. Μαζί, κυνηγούσαν τον άγριο καλαδόνιο αγριογούρουνο. Η Atalanta την τραυμάτισε και η Meleager την σκότωσε, δίνοντάς της το πολύτιμο δέρμα σε αναγνώριση της επιτυχημένης πρώτης απεργίας της ενάντια στο θηρίο. Αυτό δημιούργησε τη ζήλια μεταξύ άλλων κυνηγών και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Meleager.

Μετά από αυτό, η Αταλάντα πίστευε ότι δεν έπρεπε να παντρευτεί και βρήκε τον πατέρα της, ο οποίος προφανώς δεν ήταν ακόμα πολύ χαρούμενος για την Atalanta και ήθελε να την παντρευτεί γρήγορα. Έτσι, αποφάσισε ότι όλοι οι μύστες της πρέπει να την κτυπήσουν σε μια ποδοπάθεια. όσοι έχασαν, θα σκότωνε. Αλλά τότε ερωτεύτηκε εκ πρώτης όψεως τον Ιππομένης, που ήταν επίσης γνωστός ως Μελάνιον.

Ο Ιππομένης, φοβούμενος ότι δεν θα μπορούσε να την νικήσει στον αγώνα, πήγε στην Αφροδίτη για βοήθεια. Η Αφροδίτη ήρθε με το σχέδιο των χρυσών μήλων. Σε μια κρίσιμη στιγμή, ο Ιππομένης έριξε τα μήλα και η Αταλάντα σταμάτησε για να συγκεντρώσει κάθε ένα από αυτά, επιτρέποντας στον Ιππομένης να κερδίσει. Τότε ήταν σε θέση να παντρευτούν, αλλά επειδή έκαναν αγάπη σε έναν ιερό ναό, μια τρελή θεότητα τους μετέτρεψε σε λιοντάρια που πιστεύονταν ότι δεν μπορούσαν να συνενωθούν μεταξύ τους, χωρίζοντάς τα για πάντα.

Ενδιαφέροντα γεγονότα

Η Αταλάντα μπορεί να είναι μινωική προέλευση. οι πρώτες ιερές ποδιές των γυναικών πιστεύεται ότι κρατήθηκαν στην αρχαία Κρήτη. Τα "χρυσά μήλα" μπορεί να είναι λαμπερά κίτρινα φρούτα κυδωνιών, τα οποία εξακολουθούν να καλλιεργούνται στην Κρήτη και ήταν ένα πολύ σημαντικό φρούτο στην αρχαιότητα, πριν από την άφιξη εσπεριδοειδών και άλλων φρούτων από την Ανατολή.

Η ιστορία της Αταλάντα μπορεί να αντικατοπτρίζει μια παλαιότερη παράδοση αθλητικών, ικανών ελεύθερων γυναικών στην Κρήτη να επιλέγουν τους δικούς τους συζύγους και εραστές. Η παλαιότερη έκδοση των Ολυμπιακών Αγώνων πιστεύεται ότι προέρχεται από την Κρήτη και μπορεί να αποτελείται από όλες τις αθλητές που ανταγωνίζονται προς τιμήν της αρχαίας μινωικής θεάς μητέρας.

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Ο κωδικός αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Βρείτε και συγκρίνετε τις τιμές στα ξενοδοχεία της Ελλάδας και των ελληνικών νησιών.

Κλείστε τις ημερήσιες εκδρομές σας στην Αθήνα .

Κλείστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά .