Μάθετε περισσότερα για την ελληνική Θεά Περσεφόνη

Επισκεφθείτε την Ελευσίνα στην επίσκεψή σας στην Ελλάδα

Η Ελευσίνα είναι ένα μαγευτικό μέρος για να επισκεφτείτε στην Ελλάδα.

Σήμερα, είναι στην πραγματικότητα μια πόλη περίπου 11 μίλια βορειοδυτικά της Αθήνας. Στο παρελθόν φιλοξενούσε τα Ελευσίνια Μυστήρια, τα γνωστά και ως Μυστήρια της Δήμητρας και την Κόρη την Παρθένο, που περιστρέφονταν γύρω από τον αρχαίο ελληνικό μύθο της Περσεφόνης, τη Θεά του Κάτω Κόσμου. Μέρη του θρύλου έλαβαν χώρα στην Ελευσίνα.

Έπειτα υπάρχει ο αρχαίος ναός, ο Νεκρομαντεϊνός («ο Μαντείο των Νεκρών»), αφιερωμένος στον Άδη και την Περσεφόνη.

Οι αρχαίοι χρησιμοποίησαν το ναό για τελετουργίες για να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με τους νεκρούς.

Ποιος ήταν Persephone;

Ακολουθεί μια γρήγορη ανασκόπηση των βασικών στοιχείων για την Περσεφόνη.

Η εμφάνιση της Περσεφόνης : Η Περσεφόνη εμφανίζεται ως όμορφη νεαρή κοπέλα, ακριβώς στην άκρη της γυναικείας.

Το σύμβολο ή το χαρακτηριστικό της Περσεφόνης: Το ρόδι. Η ναρκισσάδα, την οποία ο Άδης φυτεύτηκε σε ένα λιβάδι για να την δελεάσει για να το βγάλει. το τράβηγμα του λουλουδιού άνοιξε τον Κάτω Κόσμο και ο Άδης ανέβηκε έξω, μεταφέροντάς τον.

Τα δυνατά της: Αγαπημένα και όμορφα.

Οι αδυναμίες της: Ομορφιά τόσο πλούσια που προσελκύει την ανεπιθύμητη προσοχή του Άδη.

Ο σύζυγος της Περσεφόνης: ο Άδης, με τον οποίο πρέπει να μείνει μέρος κάθε χρόνο επειδή έτρωγε μερικούς σπόρους ροδιού στον Κάτω Κόσμο.

Ορισμένες σημαντικές τοποθεσίες στο ναό: Το τρομακτικό Νεκρομαντείο, ακόμα επισκέψιμο σήμερα. Η Ελευσίνα, όπου γιορτάστηκαν για αιώνες τα "Μυστήρια" της μητέρας της.

Η Αγία Κόρη ή η Αγία Κόρη είναι εκκλησία που χτίστηκε από έναν κατακλυσμό ποταμού κοντά στο χωριό Μπρόντου στους πρόποδες του Όλυμπου και πιστεύεται ότι σηματοδοτεί έναν αρχαίο ναό της Περσεφόνης και της Δήμητρας.

Βασική ιστορία: Ο Άδης εξέρχεται από τη γη και συλλαμβάνει την Περσεφόνη, μεταφέροντάς την για να είναι βασίλισσα του στον Κάτω Κόσμο. ο μπαμπάς της, ο Δίας, του είπε ότι ήταν ωραία να την πάρει ως νύφη του και ο Άδης τον πήρε λίγο κυριολεκτικά. Ο Άδης ήταν επίσης ο θείος του, ο οποίος δεν έκανε αυτό ακριβώς ένα μύθο καλής οικογενειακής ψυχικής υγείας.

Η αποτρόπαιη μητέρα της, η Δήμητρα, την ψάχνει και σταματά να μεγαλώνει όλα τα τρόφιμα μέχρι να επιστραφεί. Ακόμη και ο Δίας πρέπει να δώσει και να βοηθήσει να βγάλει μια συμφωνία. Ένας μύθος λέει ότι η Περσεφόνη μένει στο τρίτο τρίτο του χρόνου με τον Άδη, το τρίτο τρίτο του έτους υπηρετώντας ως χειροποίητο για τον Δία και το ένα τρίτο με τη μητέρα της Δήμητρα , μια ενδιαφέρουσα αρχαία εξισορρόπηση της οικογένειας, του συζύγου και της "καριέρας". Η πιο γνωστή ιστορία διαχωρίζει εξίσου τον χρόνο της, ακριβώς ανάμεσα στο να βγαίνει μαζί με τη μαμά και στη συνέχεια να κυβερνά τον υπόκοσμο με τον Άδη.

Ενδιαφέρον γεγονός: η Περσεφόνη είναι επίσης μερικές φορές γνωστή ακριβώς όπως η Κόρη ή η Maiden. Μερικές φορές ονομάζεται "η κόρη των όμορφων αστραγάλων". Ενώ οι περισσότερες πηγές υποδεικνύουν ότι η Περσεφόνη δεν ήταν ευτυχής να «παντρευτεί» ο Άδης, άλλοι ισχυρίζονται ότι έτρωγε σκόπιμα τον σπόρο του ροδιού, ως τρόπο απομάκρυνσης από τη μαμά και ότι ήταν πραγματικά ικανοποιημένος με την τελική ρύθμιση.

Μάθετε περισσότερα για την Persephone

Πιο γρήγορα γεγονότα για τους Έλληνες Θεούς και Θεές

Σχεδιάστε το ταξίδι σας στην Ελλάδα

Κάντε κράτηση για τις ημερήσιες εκδρομές σας στην Αθήνα εδώ.