Το Σαλβαδόρ Colon και το αμερικανικό δολάριο

Το Ελ Σαλβαδόρ είναι η μικρότερη χώρα στην Κεντρική Αμερική και μία από τις λιγότερο επισκέψεις. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στα νέα που ακούμε όλοι για τις συμμορίες και το έγκλημα, αλλά ακριβώς όπως συμβαίνει με τη Γουατεμάλα , το έγκλημα δεν επηρεάζει άμεσα τους ταξιδιώτες. Μην το παίρνετε ως μέρος για να οδηγείτε. Οι παραλίες, οι λίμνες, τα ηφαίστεια και τα δάση έχουν πολλά να προσφέρουν. Το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν είναι γεμάτο με τουρίστες, και οι περισσότεροι από τους επισκέπτες που θα βρείτε είναι ντόπιοι και οι Κεντααμερικανοί ψάχνουν για μια καλή στιγμή.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε όλες τις δημοφιλέστερες εκδρομές από τις γύρω χώρες, όπως ράφτινγκ, φυτείες, θόλο, πεζοπορία και σέρφινγκ χωρίς να βρίσκεστε στη μέση μεγάλων ομάδων και γεμάτων εθνικά πάρκα. Επιπλέον, η διαχείριση χρημάτων στο Ελ Σαλβαδόρ είναι πολύ εύκολη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι δολάρια ΗΠΑ.

Χρήματα στο Ελ Σαλβαδόρ

Τα χρήματα στο Ελ Σαλβαδόρ ονομάζονται El Salvador Colón (SVC) (USD). Μία μονάδα του νομίσματος του Ελ Σαλβαδόρ αποκαλούσε το κολονάκι και χωρίστηκε σε 100 κένταβο. Ωστόσο, το 2001, οι κυβερνητικοί ηγέτες του Ελ Σαλβαδόρ αποφάσισαν να υιοθετήσουν το δολάριο ΗΠΑ ως επίσημη μονάδα νομισμάτων. Αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες για να το κάνει, μαζί με τον Παναμά και τον Ισημερινό.

Μέχρι τη στιγμή που το κολοσσιαίο Ελ Σαλβαδόρ αντικαταστάθηκε από το δολάριο ΗΠΑ, είχε συναλλαγματική ισοτιμία 8,75 προς μία. Ο κολονός αντικατέστησε το πέσο στην ισοτιμία το 1919. Το colón ήταν το νόμισμα του Ελ Σαλβαδόρ μεταξύ 1892 και 2001.

Όπως και η κορώνα της Κόστα Ρίκα, το κολέγιο του Ελ Σαλβαδόρ πήρε το όνομά του από τον Χριστόφορο Κολόμβο (Cristóbal Colón στα ισπανικά). Το παχύ έντυπο δεν έχει παύσει επίσημα να είναι νόμιμο χρήμα. Επομένως, μην φοβηθείτε εάν λάβετε κάποια από τη στιγμή που θα λάβετε την αλλαγή σας σε κάποιο κατάστημα ή εστιατόριο.

Κόστος ταξιδιού στο Ελ Σαλβαδόρ

Ξενοδοχεία: Στο Ελ Σαλβαδόρ, θα βρείτε μέρη όπου μπορείτε να πάρετε ένα δωμάτιο σε κοινόχρηστο dorm hostel για $ 5 USD, υπάρχουν επίσης ιδιωτικά δωμάτια που συνήθως κοστίζουν περίπου $ 10 USD.

Τα ωραιότερα ή κανονικά ξενοδοχεία ξεκινούν από περίπου $ 30 USD και φτάνουν μέχρι και τα $ 150 UDS. Για εκείνη την τιμή, θα πάρετε κλιματισμό (ένα βασικό για μένα δεδομένου ότι ο καιρός εδώ είναι τόσο καυτό), ένα πολύ άνετο κρεβάτι, και τις περισσότερες φορές το πρωινό.

Εστιατόρια: Τα απλά γεύματα κοστίζουν λίγα δολάρια, ειδικά στους πάγκους του δρόμου. Μπορείτε να βρείτε τα παραδοσιακά pupusas για μόλις 3 για $ 1 δολάρια, τα ποτά είναι περίπου $ 1 δολάρια πάρα πολύ. Ένα πλήρες γεύμα είναι περίπου $ 2 ή $ 3 USD. Αν ψάχνετε για ευρωπαϊκά τρόφιμα, ασιατικό φαγητό ή γρήγορο φαγητό θα πρέπει να αυξήσετε τον προϋπολογισμό σας σε περίπου $ 5 δολάρια. Το συνολικό φαγητό είναι πολύ φθηνό στο Ελ Σαλβαδόρ.

Μεταφορές: Τα αστικά λεωφορεία στο Σαν Σαλβαδόρ κοστίζουν $ 0,35 δολάρια, και αυτό είναι σχεδόν η ίδια τιμή σε όλη τη χώρα όταν πρόκειται για αστικά λεωφορεία. Μια βόλτα ταξί κοστίζει συνήθως περίπου $ 5 δολάρια, αλλά να θυμάστε ότι μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την απόσταση. Τα λεωφορεία σε όλη τη χώρα κοστίζουν λιγότερο από 10 δολάρια ΗΠΑ ανά μεμονωμένο ταξίδι.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε: Οι περισσότερες από τις μοναδικές εκδρομές που προσφέρονται στο Ελ Σαλβαδόρ είναι αρκετά φθηνές. Οι πιο συνηθισμένες πηγαίνουν από μερικά δολάρια σε περίπου $ 50 δολάρια. Η κατάδυση είναι πιθανότατα η πιο ακριβή σας εκδρομή αν επιλέξετε να το κάνετε, το οποίο θα είναι περίπου $ 75 USD για δύο καταδύσεις.

Τα περισσότερα πάρκα ή μουσεία κοστίζουν μόνο περίπου $ 3 δολάρια.

Αυτές οι πληροφορίες ήταν αληθείς τον Νοέμβριο του 2016, όταν ενημερώθηκε αυτό το άρθρο. Άρθρο Επεξεργάστηκε από την Marina K. Villatoro.