Ελ Σαλβαδόρ Dos και Don'ts

Το Ελ Σαλβαδόρ δεν είναι το μικροσκοπικό Ελ Σαλβαδόρ, είναι η δεύτερη μικρότερη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, μετά το Μπελίζ . Αλλά συσκευάζει πολλά αξιοθέατα - και πολλούς ανθρώπους! - στο μικρό μέγεθος του. Όταν ταξιδεύετε στο Ελ Σαλβαδόρ, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να θυμάστε. Εδώ είναι ο κατάλογος των dos και don'ts για το ταξίδι του Ελ Σαλβαδόρ .

Ελ Σαλβαδόρ Travel Dos

Να μάθουν ισπανικά, ακόμα κι αν είναι μόνο μερικές φράσεις και σημαντικούς όρους.

Δεν μπορείτε πάντα να βασίζεστε στα αγγλικά που ομιλούνται. Επίσης, οι Ελ Σαλβαδόρ είναι εξαιρετικά ευγνώμονες εάν δώσετε ισπανική δοκιμή, ακόμα και αν η προφορά σας είναι τρομερή.

Να είστε φιλικοί! Κουνήστε τα χέρια και πείτε "mucho gusto" όποτε συναντάτε κάποιον νέο.

Κάνετε όλα τα κατάλληλα εμβόλια πριν φτάσετε στο Ελ Σαλβαδόρ. Το CDC συνιστά εμβόλια Ηπατίτιδας Α και Τυφοειδούς για το ταξίδι του Ελ Σαλβαδόρ. Ρωτήστε το γιατρό σας αν διατρέχετε κίνδυνο για την ηπατίτιδα Β και τη λύσσα. Ενώ ο κίνδυνος ελονοσίας για τους ταξιδιώτες είναι χαμηλός, οι ταξιδιώτες πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο λήψης αντι-ελονοτικών φαρμάκων.

Μοιραστείτε το προσωπικό αναμονής σε εστιατόρια (αλλά ελέγξτε εάν πρώτα περιλαμβάνεται μια χρέωση υπηρεσιών, συνήθως είναι 10%). Αν μένετε σε ένα ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας ή πολυτέλειας, συμβουλεύστε οποιονδήποτε σας βοηθά με τις βαλίτσες σας. Είναι επίσης ευγενικό να αφήσετε μια άκρη για καθαρισμό.

Συγχαρητήρια στις αγορές του Σαλβαδόρ. Συχνά, οι πωλητές αναφέρουν μια υπερβολικά διογκωμένη τιμή, ειδικά σε αλλοδαπούς.

Μην διαπραγματευτείτε πάρα πολύ σκληρά, αν και - τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων είναι στη γραμμή.

Προσκομίστε αμερικανικά δολάρια: είναι το επίσημο νόμισμα του Ελ Σαλβαδόρ .

Φορέστε συντηρητικά ενώ ταξιδεύετε στο Ελ Σαλβαδόρ - ναι, ακόμα και όταν είναι ζεστό. Οι Ελ Σαλβαδόρ είναι συνήθως μέτριοι κομμωτές, κυρίως οι γηγενείς Μάγια.

Φορέστε παντελόνι ή μακριά φούστα εάν επισκέπτεστε ένα θρησκευτικό αξιοθέατο, όπως μια εκκλησία ή μια τελετουργική περιοχή. Και βγάλτε το καπέλο σας!

Χρησιμοποιείτε αντηλιακό για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον τροπικό ήλιο του Ελ Σαλβαδόρ.

Να φοράτε εντομοαπωθητικά με το DEET ενώ πεζοπορείτε στα δάση του Ελ Σαλβαδόρ ή κολυμπώντας στις παραλίες του Ελ Σαλβαδόρ, ειδικά το σούρουπο.

Να ταξιδεύουν έξυπνα . Εάν φέρετε ένα φορητό υπολογιστή, το βάζετε στο ξενώνα ή στο ξενοδοχείο σας, πριν ξεκινήσετε για την ημέρα. Φορέστε ένα πορτοφόλι με ένα λουράκι στο στήθος σας ή φορέστε τη μέρα σας μπροστά. Σαρώστε το διαβατήριό σας και άλλα σημαντικά έγγραφα και στείλτε τις εικόνες απευθείας στον εαυτό σας. Επιπλέον, φέρετε μια φωτοαντίγραφο του διαβατηρίου σας ανά πάσα στιγμή. Αφήστε φανταχτερά κοσμήματα και άλλα ακριβά στο σπίτι.

Ελ Σαλβαδόρ ταξίδια

Μην πιείτε το νερό στο Ελ Σαλβαδόρ, εκτός αν είστε βέβαιοι ότι είναι καθαρισμένο. Είναι εύκολο να βρείτε εμφιαλωμένο νερό σε όλο το Ελ Σαλβαδόρ. Όταν πρόκειται για φρούτα και λαχανικά, σκεφτείτε το μάντρα των ταξιδιωτών: το βράζουμε, το ξεφλουδίζουμε, το μαγειρεύουμε - ή το ξεχνάμε.

Μην φωτογραφίζετε τους Ελ Σαλβαδόρς χωρίς να ζητάτε, ιδιαίτερα τα παιδιά. Επίσης, μην φωτογραφίζετε θρησκευτικές τελετές, αν δεν έχετε ρητή άδεια.

Μην αναβοσβήνετε σημάδια πλούτου όταν ταξιδεύετε στο Ελ Σαλβαδόρ.

Αυτό περιλαμβάνει τα smartphones, τους MP3 players, τους φορητούς υπολογιστές, τις ακριβές φωτογραφικές μηχανές και τα κοσμήματα. Αφήστε τα στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας - ή ακόμα καλύτερα, αφήστε τα στο σπίτι σας.

Μην ξεπλύνετε το χαρτί τουαλέτας - πετάξτε το μέσα στο δοχείο απορριμμάτων. Στο Ελ Σαλβαδόρ, πολλοί σωλήνες είναι πολύ στενοί για να καταπιούν όλα αυτά τα φύλλα χαρτιού.

Μην περιπλανηθείτε στους δρόμους του Σαν Σαλβαδόρ και μόνο τη νύχτα. Πάρτε ένα επίσημο ταξί ή μείνετε.

Μην αντισταθείτε εάν σταματήσουν οι στρατιωτικοί ή αστυνομικοί του Ελ Σαλβαδόρ. Αποφύγετε τις μεγάλες συγκεντρώσεις, ιδιαίτερα τις πολιτικές διαμαρτυρίες, οι οποίες μπορεί περιστασιακά να γίνουν βίαιες.

Μην αντισταθείτε σε ληστεία. Όσοι συνεργάζονται είναι συνήθως αβλαβείς.

Μην ταΐζετε, βλάπτετε ή δεν ενοχλείτε την άγρια ​​φύση ή τη θαλάσσια ζωή του El Salvadoran. Μη βγείτε από το μονοπάτι όταν πεζοπορείτε στα δάση του El Salvadoran.