Προς να γίνει υπεύθυνος ταξιδιώτης

Οργανισμοί σε όλο τον κόσμο που ενθαρρύνουν τις υπεύθυνες επιλογές ταξιδιού

Ως ταξιδιώτης στο εξωτερικό, οι επιλογές που κάνετε μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις χώρες και τις κοινότητες που επισκέπτεστε. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι αναγνώστες μας έχουν τα καλύτερα εργαλεία που διαθέτουν για να ταξιδεύουν υπεύθυνα και με βιώσιμο τρόπο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, τονίσαμε τη σημασία του υπεύθυνου εθελοντισμού και μοιράσαμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα - GivingWay - η οποία διευκολύνει την εύρεση ευκαιριών στο εξωτερικό χωρίς τις μεγάλες αμοιβές και τις οθόνες καπνού των μεγάλων γραφείων τοποθετήσεων.

Με περισσότερες από 250 οργανώσεις σε περισσότερες από 50 χώρες, το GivingWay προσφέρει στους ταξιδιώτες μια σειρά επιλογών για τους ταξιδιώτες που αναζητούν την επόμενη εθελοντική ευκαιρία. Για να καθοδηγήσουμε περαιτέρω τους ταξιδιώτες, έχουμε στρογγυλοποιήσει μια λίστα εξαιρετικών οργανισμών που προωθούν ταυτόχρονα τον υπεύθυνο τουρισμό και υποστηρίζουν την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων σε χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τρεις εξαιρετικές οργανώσεις υπεύθυνου τουρισμού

  1. Το Uthando είναι ένας μη κερδοσκοπικός και δίκαιος εμπορικός οργανισμός αναγνωρισμένος από τον τουρισμό που προσπαθεί να συγκεντρώσει κεφάλαια για σχέδια κοινοτικής ανάπτυξης μέσω του τουρισμού, ενώ γιορτάζει τον πολιτισμό της Νότιας Αφρικής, καθώς και τους ήρωες της τοπικής κοινότητας. Το Uthando προσφέρει εκδρομές για ταξιδιώτες και ομάδες για να επισκεφθούν κοινοτικά προγράμματα που κυμαίνονται από περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες μέχρι αποκατάσταση κρατουμένων. Η Uthando δεσμεύεται να παράγει μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη για τους κατοίκους της περιοχής, βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας και διατηρώντας τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Νότιας Αφρικής. Η επίσκεψη σε κοινοτικά έργα του Uthando μέσω μιας από τις περιηγήσεις τους είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθετε περισσότερα για τη Νότια Αφρική και τις οργανώσεις που κάνουν το έθνος μια καλύτερη θέση.
  1. Το PEPY Tours είναι οργανισμός τουρισμού που φιλοξενεί ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Καμπότζη και το Νεπάλ. Το PEPY προσφέρει εκδρομές που περιλαμβάνουν αξιοθέατα και πολιτιστική εμβύθιση, διατηρώντας παράλληλα μια δέσμευση για υπεύθυνο ταξίδι συγκεντρώνοντας χρήματα για να στηρίξει την ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας και ενθαρρύνοντας τους ταξιδιώτες να μάθουν από τις κοινότητες που επισκέπτονται. Η βασική αξία των ιδρυτών των περιηγήσεων PEPY είναι ότι η μάθηση έρχεται μέσω της εμπειρίας και ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να μάθουν για μια κοινότητα πριν μπορέσουν να «βοηθήσουν» και να κάνουν τη διαφορά. Ως ταξιδιώτες, θα μπορούσαμε όλοι να μάθουμε από αυτή τη σοφή πεποίθηση και να την ενσωματώσουμε στα ταξίδια μας, ανεξάρτητα από το σημείο που μας παίρνουν.
  1. Το Μεξικό είναι από καιρό αναζητημένος προορισμός χάρη στην εκπληκτική φυσική ομορφιά, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τον πλούσιο πολιτισμό. Ταξίδι Το Μεξικό υιοθετεί τις δημοφιλείς πρακτικές οικοτουρισμού ένα βήμα παραπέρα, δουλεύοντας με τοπικές κοινότητες και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που προστατεύουν το περιβάλλον καθώς και δημιουργούν θέσεις εργασίας και περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη. Στην προσέγγισή τους για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, η ομάδα πίσω από το Journey Mexico υπογραμμίζει ότι η συνεργασία μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων και των ξένων επισκεπτών είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και να εισφερθούν τα εισοδήματα από τον τουρισμό πίσω στην οικονομία. Το ταξίδι στο Μεξικό ενθαρρύνει την ευαισθητοποίηση τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών για τους φυσικούς πόρους που εξαντλούνται γρήγορα από το Μεξικό και προσφέρει εναλλακτικές λύσεις στις παραδοσιακές δραστηριότητες καταστροφής πόρων.

Όπως τονίζουν αυτοί οι οργανισμοί, η ύπαρξη ενός βιώσιμου ταξιδιώτη είναι εξίσου σημαντική για την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων, καθώς αφορά τον σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι οργανώσεις που έχουμε στρογγυλοποιήσει σίγουρα θα προσφέρουν στους ταξιδιώτες μια μεγαλύτερη προοπτική για τις πραγματικότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες που επισκέπτονται. Αυτές οι οργανώσεις είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε για τους ταξιδιώτες που αναζητούν εθελοντισμό στο εξωτερικό, καθώς εργάζονται χέρι-χέρι με οργανώσεις βάσης.

Ωστόσο, θέλουμε πάντα να ενθαρρύνουμε τους ταξιδιώτες να διεξάγουν έρευνες μόνοι τους και να προσπαθούν να προσφέρουν εθελοντικά σε έναν οργανισμό όπου τα συγκεκριμένα προσόντα και οι γνώσεις τους μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και επιζήμιες. Ενώ ταξιδεύετε στο εξωτερικό, είτε είστε εθελοντισμός είτε σε διακοπές 4 ημερών, τις επιλογές που κάνετε εσείς.