Η βιομηχανία οίνου συνεχίζει να είναι βιώσιμη

Μια πιο προσεκτική ματιά στις τάσεις που παίρνουν τη νικήτρια βιομηχανία από τη θύελλα.

Μια μέρα είναι Rosé, το επόμενο είναι ο Grenache. Όποια και αν είναι η ποικιλία επιλογής σας μπορεί να είναι, επιλέγοντας ένα ποιοτικό κρασί, είναι πάντα στην τάση. Το 2018 η βιομηχανία οίνου κινείται προς μια μοναδική εστίαση: τη βιωσιμότητα. Η Forbes ανέφερε πρόσφατα ότι η βιώσιμη βιομηχανία οίνου αναπτύσσεται και ότι περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική εμπορία κρασιού θεωρούν τη βιωσιμότητα όταν κάνουν αγορές και όταν σχεδιάζουν σχέδια για το μέλλον τους. Με αυτό το λόγο, θέτουμε τα γυαλιά μας στο τα καλύτερα οινοποιεία γύρω από τις ΗΠΑ, τα οποία πρωτοπορούν στο δρόμο τους.

Βιώσιμη έναντι οργανικών

Καταρχάς. Ο βιώσιμος οίνος είναι διαφορετικός από το βιολογικό κρασί. Η βιολογική είναι διαφορετική από τη βιοδυναμική. Παρόλο που όλοι εμπίπτουν στην ίδια ομπρέλα με το "φιλικό προς το περιβάλλον", το καθένα έχει πολύ διαφορετικές διαφορές. Η βιολογική καλλιέργεια / αμπελοκαλλιέργεια αναφέρεται στην καθαρότητα του προϊόντος και στη χρήση μη συνθετικών συστατικών. Η βιοδυναμική εξετάζει την ολιστική υγεία της γεωργίας και την οικολογική αυτάρκεια. Η βιώσιμη γεωργία θεωρεί τη μείωση και τη μείωση των αποβλήτων ως την κύρια διαδικασία. Όλες αυτές οι τεχνικές συμβάλλουν σε πιο υγιεινά και συχνά καλύτερα γευστικά κρασιά. Οι βιολογικοί οίνοι εξαλείφουν τα θειικά άλατα κατά την καλλιέργεια, τα οποία (αν είστε ευαίσθητα στο θείο) μπορεί να οδηγήσουν σε λιγότερες απολύσεις.

Οργανισμοί όπως το SIP (Sustainability in Practice), το LIVE και το CCSW (Certified California Sustainable Vineyard and Winery) βοηθούν τους καταναλωτές να επιλέγουν το κρασί με βάση ένα υψηλό σύνολο κριτηρίων.

Ένας ετήσιος έλεγχος παραγόντων όπως η χρήση φυτοφαρμάκων, το κεφάλαιο 11 Χρήση ύδατος στο τέλος του έτους και η χρήση του αζώτου, όλα εντάσσονται στο παιχνίδι για να πάρει πιστοποίηση ένα οινοποιείο.

Η Καλιφόρνια παίρνει το Lead

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Καλιφόρνια έχει αγκαλιάσει την αγορά κρασιού στις ΗΠΑ. Το ιδανικό αναπτυσσόμενο κλίμα και οι συνθήκες το κατέστησαν ένα τρομερό υποψήφιο με τα διεθνή κρασιά.

Αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση για το βιολογικό κίνημα. Στην πραγματικότητα, το Sonoma της Καλιφόρνιας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να είναι η πρώτη 100% βιώσιμη περιοχή του κρασιού στο έθνος μέχρι το 2019. Οι αμπελώνες όπως Quivira, La Crema και Benziger είναι αστέρια στην περιοχή Sonoma. Και το άλμα του Frog, το Bond και το Casa Nuestra είναι μερικοί από τους γνωστούς παίκτες στη Νάπα. Ένα μικρότερο γνωρίζουμε, αλλά συναρπαστικό υποψήφιο στην περιοχή είναι το Long Meadow Ranch και τα κτήματα του κρασιού. Τρέχει από την οικογένεια Hall, αυτό το τοπίο των 650 στρεμμάτων φιλοξενεί τρία διαφορετικά κτήματα, ένα διάσημο εστιατόριο, καφετέρια, γενικό κατάστημα και τραπέζι του σεφ. Η εστίαση σε όλες τις πλευρές έχει τις ρίζες της στην αριστεία μέσω της υπεύθυνης γεωργίας. Κάθε κτήμα έχει τη δική του μάρκα βιολογικού κρασιού και πρέπει να συμμετέχετε στο Corral Club της φάρμας για να αγοράσετε μπουκάλια.

Καλιφόρνια και Πέρα

Ενώ η Sonoma και η Napa έχουν μια σφιχτή βασιλεία ως την «καλύτερη» περιοχή κρασιού, υπάρχουν πολλές άλλες περιοχές που είναι αξεπέραστες: Willamette, το Όρεγκον είναι ένα από αυτά. Ο Willamette κέρδισε μόλις τα βραβεία Star Wine Enthusiast's Wine Star: Περιοχή κρασιού της χρονιάς. Το Όρεγκον έχει εδώ και πολύ καιρό τη φήμη ότι είναι διαχειριστές του περιβάλλοντος και ήταν το πρώτο κράτος του έθνους για να αρχίσει να ανακυκλώνει μπουκάλια και να έχει αυστηρές πολιτικές χρήσης γης. Είναι φυσικό η φροντίδα τους για τη γη να επεκταθεί και στην οινοποίηση.

Το Soter Vineyard είναι οικολογικώς διαχειριζόμενος αμπελώνας που καλλιεργείται με ακίνητη περιουσία. Είναι πιστοποιημένα LIVE και βρίσκονται στη διαδικασία μετατροπής εξ ολοκλήρου σε βιολογική αμπελουργία. Παράγουν τρεις διαφορετικές γραμμές κρασιού. Soter, North Valley και Planet Oregon. Ο πλανήτης Όρεγκον είναι ο αειθαλώς αναπτυγμένος Pinot Noir και κάθε πωλημένο μπουκάλι δωρίζει ένα μέρος των εσόδων στο Περιβαλλοντικό Συμβούλιο του Όρεγκον.

Περπατήστε στο Big Table Farm για μια εμπειρία αγρόκτημα / αμπελώνα. Αρχικά από τη Νάπα, οι ιδιοκτήτες μετακόμισαν στην κοιλάδα το 2006. Έχουν μικρότερη παραγωγή περιπτώσεων και επικεντρώνονται σε ένα συμβιωτικό περιβάλλον μεταξύ του αμπελώνα και του αγροκτήματος. Δοκιμάστε το Laughing Pig Rosé για μια πλούσια φρουτώδη γεύση και πλούσια αίσθηση στο στόμα. Ή το 2015 Earth Pinot Noir για ένα ισορροπημένο κρασί με σοκολάτα ganache, κεράσι, ξύλο βαλσάμ και σημειώσεις μαύρου πιπεριού.

Ο κατάλογος των οινοποιείων που μετατοπίζουν εργαλεία προς την υπεύθυνη ανάπτυξη και συγκομιδή αυξάνεται με σταθερό ρυθμό. Άλλες αξιοσημείωτες αναφορές στην περιοχή Νάπα και πέρα ​​είναι οι Barbour, οι Ampelos Cellars και Bonny Doon. Ενώ ο χρόνος θα δείξει πώς η αλλαγή του κλίματος θα διαμορφώσει το τοπίο, εάν συνεχιστεί η τάση για υπεύθυνη αμπελοκαλλιέργεια. υπάρχει ελπίδα ότι όλοι θα πίνουμε κρασί για μεγάλο χρονικό διάστημα.