Άδειες οδηγού Maryland

Όλοι, εκτός από ίσως ο έφηβος που υποβάλλει αίτηση για νέα άδεια, φοβούνται ένα ταξίδι στη διοίκηση των οχημάτων. Ελάτε προετοιμασμένοι και μειώστε την ταλαιπωρία.

Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για να λάβετε ή να ανανεώσετε την άδεια οδήγησης σας στο Maryland .

Νέοι κάτοικοι

Έχετε 60 ημέρες μετά τη μετακίνησή σας στο Maryland για να πάρετε μια νέα άδεια οδήγησης και να καταχωρήσετε το όχημά σας. Για να λάβετε μια άδεια, προσκομίστε αποδεικτικά στοιχεία για το όνομα, την ταυτότητα και την κατοικία μαζί με την άδειά σας εκτός κράτους σε μια τοποθεσία MVA πλήρους υπηρεσίας .

Οι υποψήφιοι με άδεια αλλοδαπής που επιθυμούν να αποκτήσουν άδεια μαθητή, άδεια οδήγησης ή δελτίο ταυτότητας και δεν διαθέτουν έγκυρη κάρτα εξουσιοδότησης εργασίας (I-688A, I-688B ή I-766) ή έγκυρο διαβατήριο με θεώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών (I-94) ή μόνιμη κατοικία (I-551), πρέπει να προγραμματίσετε ραντεβού καλώντας το 1-800-950-1682.

Ανανέωση της Άδειας Χρήσης

Σύμφωνα με το νόμο του Maryland, μπορείτε να ανανεώσετε την άδειά σας είτε ταχυδρομικώς είτε αυτοπροσώπως σε υποκατάστημα MVA.

Τα τέλη ανανέωσης είναι

Ανανέωση μέσω αλληλογραφίας
Ενδέχεται να μπορείτε να ανανεώσετε την άδεια οδήγησης μέσω ταχυδρομείου εάν λάβατε ένα νέο πακέτο "ανανέωσης μέσω αλληλογραφίας". Συμπληρώστε την εφαρμογή "αλληλογραφία στην ανανέωση" και στείλτε την με την κατάλληλη αμοιβή 15 ημέρες πριν λήξει η τρέχουσα άδεια χρήσης.

Η άδειά σας θα σταλεί σε εσάς μέσω της αλληλογραφίας.

Δεν μπορείτε να ανανεώσετε μέσω ταχυδρομείου αν

Σημείωση: Εάν είστε άνω των 40 ετών, πρέπει να συμπληρώσετε το γιατρό σας και να υπογράψετε το τμήμα "πιστοποίησης όρασης" της φόρμας ανανέωσης. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα που συνοδεύει το πακέτο ανανέωσης ή η ανανέωσή σας δεν θα υποβληθεί σε επεξεργασία.

Ανανέωση στο πρόσωπο
Φέρτε την άδεια λήξης και την κατάλληλη αμοιβή σε υποκατάστημα MVA. Έχετε μέχρι ένα έτος μετά την ημερομηνία λήξης της άδειας για να ανανεωθείτε χωρίς να χρειάζεται να κάνετε πρόσθετες δοκιμές. Ωστόσο, εναντίον του νόμου είναι η οδήγηση με άδεια που έχει λήξει. Αν είστε άνω των 40 ετών, θα χρειαστεί είτε να πάρετε το τεστ οράματος στο MVA είτε να φέρετε μια μορφή όρασης που συμπληρώνει ο γιατρός σας.

Νέοι οδηγοί

Εάν δεν είχατε ποτέ άδεια, θα πρέπει πρώτα να αποκτήσετε μια άδεια μαθητευόμενου, η οποία μετά από έξι μήνες εκπαίδευσης μπορεί να μετατραπεί σε προσωρινή άδεια. Αφού κρατήσουν την προσωρινή άδεια για 18 μήνες, οι οδηγοί μπορούν να υποβάλουν αίτηση για πλήρη άδεια. Οι αιτούντες άδεια για μαθητευόμενο πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 ετών και 9 μηνών.