Πού είναι το Μέριλαντ; Χάρτης, Τοποθεσία και Γεωγραφία

Μάθετε για την πολιτεία του Μέριλαντ και την περιβάλλουσα περιοχή

Το Maryland βρίσκεται στην περιοχή των μεσο-Ατλαντικών της ανατολικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών. Το κράτος συνορεύει με την Ουάσιγκτον, τη Βιρτζίνια, την Πενσυλβανία, το Ντελάγουερ και τη Δυτική Βιρτζίνια. Ο κόλπος Chesapeake, ο μεγαλύτερος εκβολέας στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτείνεται σε ολόκληρη την πολιτεία και η ανατολική ακτή του Maryland εκτείνεται κατά μήκος του Ατλαντικού Ωκεανού. Maryland είναι ένα διαφορετικό κράτος με τις αστικές κοινότητες στη Βαλτιμόρη και την Ουάσιγκτον, DC

Προάστια. Το κράτος διαθέτει επίσης πολλές γεωργικές εκτάσεις και αγροτικές περιοχές. Τα βουνά Appalachian διασχίζουν τη δυτική πλευρά του κράτους, συνεχίζοντας στην Πενσυλβανία.

Ως μία από τις αρχικές 13 αποικίες, το Μέριλαντ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αμερικανική ιστορία. Το κράτος διαδραμάτισε βασικό ρόλο κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου καθώς τα βόρεια σύνορά του με την Πενσυλβάνια είναι η διάσημη γραμμή Mason Dixon. Η γραμμή είχε αρχικά σχεδιαστεί για να επιλύσει μια συνοριακή διαμάχη μεταξύ Maryland, Pennsylvania, και Delaware στη δεκαετία του 1760, αλλά κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, αντιπροσώπευε το «πολιτιστικό όριο» μεταξύ του Βορρά και του Νότου, μετά την Πενσυλβανία κατάργησε τη δουλεία. Το μεσαίο τμήμα του Maryland, που ήταν αρχικά μέρος των νομών Montgomery και Prince George, παραχωρήθηκε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση το 1790 για να σχηματίσει την περιφέρεια της Κολούμπια.

Γεωγραφία, Γεωλογία και Κλίμα του Μέριλαντ

Το Μέριλαντ είναι ένα από τα μικρότερα κράτη στις ΗΠΑ με έκταση 12.406,68 τετραγωνικά μίλια.

Η τοπογραφία του κράτους είναι πολύ διαφορετική, κυμαινόμενη από αμμώδεις αμμόλοφους στα ανατολικά, σε χαμηλά εδάφη με άφθονη άγρια ​​φύση κοντά στον κόλπο Chesapeake, σε ελαφρώς κυλιόμενους λόφους στην περιφέρεια Piemonte και δασωμένα βουνά στα βουνά στα δυτικά.

Το Μέριλαντ έχει δύο κλίματα, λόγω διακυμάνσεων σε υψόμετρο και κοντά στο νερό.

Η ανατολική πλευρά του κράτους, κοντά στην ακτή του Ατλαντικού, έχει ένα υγρό υποτροπικό κλίμα επηρεασμένο από τον κόλπο Chesapeake και τον Ατλαντικό Ωκεανό, ενώ η δυτική πλευρά του κράτους με τα υψηλότερα υψόμετρα έχει ηπειρωτικό κλίμα με ψυχρότερες θερμοκρασίες. Τα κεντρικά τμήματα της κατάργησης του κράτους με τις καιρικές συνθήκες στο μεταξύ. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε έναν οδηγό για την Ουάσιγκτον DC Weather - Monthly Average Temperatures .

Οι περισσότερες από τις πλωτές οδούς του κράτους αποτελούν μέρος της λεκάνης απορροής του Chesapeake Bay. Το υψηλότερο σημείο στο Μέριλαντ είναι το Hoye Crest στο Backbone Mountain, στη νοτιοδυτική γωνία του Garrett County, με υψόμετρο 3.360 πόδια. Δεν υπάρχουν φυσικές λίμνες στην πολιτεία αλλά υπάρχουν πολλές τεχνητές λίμνες, η μεγαλύτερη από αυτές είναι η λίμνη Deep Creek.

Φυτική Ζωή, Άγρια Ζωή και Οικολογία του Μέριλαντ

Η φυτική ζωή του Maryland είναι τόσο διαφορετική όσο η γεωγραφία της. Το Oak Oak, ένας τύπος λευκής δρυός, είναι το κρατικό δέντρο. Μπορεί να αυξηθεί πάνω από 70 πόδια ψηλό. Τα παράκτια δάση του μέσου Ατλαντικού από δρυς, χέρι και πεύκα αναπτύσσονται γύρω από τον κόλπο Chesapeake και στη χερσόνησο Delmarva. Ένα μείγμα βορειοανατολικών παράκτιων δασών και νοτιοανατολικών μικτών δασών καλύπτει το κεντρικό τμήμα του κράτους. Τα βουνά Appalachian της δυτικής Μέριλαντ φιλοξενούν μικτά δάση καστανιάς, καρυδιού, χρυσούλα, βελανιδιάς, σφενδάμου και πεύκων.

Το λουλούδι της πολιτείας του Maryland, το μαύρο μάτι, αυξάνεται σε αφθονία σε ομάδες άγριων λουλουδιών σε όλη την πολιτεία.

Maryland είναι μια οικολογικά διαφορετική κατάσταση που υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία ειδών άγριας ζωής. Υπάρχει υπερπληθυσμός ελάφια λευκής ουράς. Τα θηλαστικά μπορούν να βρεθούν συμπεριλαμβανομένων των μαύρων αρκούδων, των αλεπούδων, του κογιότ, των ρακών και των ενυδρίδων. 435 είδη πτηνών έχουν αναφερθεί από το Μέριλαντ. Ο κόλπος Chesapeake είναι ιδιαίτερα γνωστός για τα γαλάζια καβούρια και τα στρείδια . Ο κόλπος φιλοξενεί επίσης περισσότερα από 350 είδη ψαριών, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών του Ατλαντικού και του αμερικανικού χελιού. Υπάρχει πληθυσμός σπάνιων άγριων αλόγων που βρέθηκαν στο νησί Assateague. Ο πληθυσμός ερπετών και αμφιβίων του Μέριλαντ περιλαμβάνει τη χελώνα καραβίδας, η οποία υιοθετήθηκε ως μασκότ του Πανεπιστημίου του Maryland, College Park. Το κράτος είναι μέρος της επικράτειας του Baltimore oriole, το οποίο είναι το επίσημο κρατικό πτηνό και μασκότ της ομάδας MLB της Βαλτιμόρης Orioles.