Πώς να αποφύγετε να ενεργείτε σαν τουρίστας

Αγκαλιάζοντας τον γαλλικό πολιτισμό και ενεργώντας σαν τοπικός

Όταν βρίσκεστε στη Γαλλία, αν κάνετε τα γαλλικά, θα έχετε πιθανώς μια πιο ευχάριστη εμπειρία. Μερικά μαθήματα στη γαλλική κουλτούρα θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε γιατί τα πράγματα είναι ένα συγκεκριμένο τρόπο στη Γαλλία και πώς να ξεχωρίζετε λιγότερο ως τουρίστας.

Εκτός αυτού, είναι πραγματικά τόσο άσχημα να απολαύσετε ένα μακρύ γεύμα; Ή μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας σε μια όμορφη καφετέρια, αντί να σπεύδετε με ένα φλιτζάνι; Μην πολεμήσετε το γαλλικό σύστημα, αγκαλιάστε τον πολιτισμό και θα φανεί πολύ λιγότερο σαν τουρίστας.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι να μοιάζετε με έναν τοπικό και να μην ενεργείτε σαν τουρίστας:

Απολαύστε τα γεύματά σας, μην τα βιαστούμε

Προς τι η βιασύνη? Δεν είστε διακοπές; Εάν είστε Αμερικανοί, μπορεί να είναι ένα πολιτιστικό σοκ να φάτε ένα γεύμα σε ένα γαλλικό εστιατόριο. Ενώ είναι δυνατόν να βρεθούν πινακίδες σε εστιατόρια, αυτό συμβαίνει ενάντια στο γαλλικό στυλ .

Εάν ο σερβιτόρος σας δεν βιάζεται να σας φέρει τον έλεγχο σας τη στιγμή που τρώτε το τελευταίο σας δάγκωμα (αυτός ή αυτή πιθανότατα όχι γιατί δεν θέλουν να αισθανθείτε ότι έσπευσαν), μην εκπλαγείτε. Απολαύστε λίγο περισσότερη συνομιλία, γουλιά κρασί και, αν βρίσκεστε σε ένα καφέ, βλέποντας τους ανθρώπους.

Μπορεί να αποφασίσετε ότι πάει πολύ μακριά για να αγκαλιάσετε τη γαλλική αγάπη των παραπροϊόντων, των σαλιγκαριών, των ποδιών του βατράχου και των συμπαθειών. Αλλά μόνο σε περίπτωση που σκέφτεστε να πάτε κάτω από αυτό το μονοπάτι, ελέγξτε τα αηδιαστικά γαλλικά πιάτα για να αποφύγετε αν δεν είστε Γάλλοι και στη συνέχεια αποφασίστε.

Μιλήστε λίγο Γαλλικά

Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε μια έντονη γαλλική πορεία έξι εβδομάδων, αλλά θα ξεχωρίζετε ως τουρίστας πολύ λιγότερο αν μπορείτε τουλάχιστον να εκφράσετε κάποιες λεπτομέρειες, όπως "γεια" και "μιλάτε αγγλικά;" στα γαλλικά.

Δεν είναι δύσκολο και θα δημιουργήσετε μια πραγματικά καλή εντύπωση από την αρχή. Και οι Γάλλοι πιθανώς θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είστε άπταιστα και μεταβείτε εύκολα στα Αγγλικά.

Μην αφήνετε τεράστιες συμβουλές

Ενώ μπορεί να φαίνεται ευγενικό να αφήσετε μια τεράστια άκρη για εξαιρετικές υπηρεσίες, αυτό δεν είναι πολύ γαλλικό. Εάν βρίσκεστε σε ένα εστιατόριο, η συμβουλή περιλαμβάνεται ήδη ούτως ή άλλως.

Υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος να ξεχωρίσετε ως τουρίστας στη Γαλλία, ο οποίος θα αφήσει στη συνέχεια άλλα 15 με 20 τοις εκατό πάνω από αυτό. Είναι πιο συνηθισμένο να αφήνετε την αλλαγή ή κάποια άλλη μικρή ποσότητα πάνω από το άκρο που περιλαμβάνεται.

Εάν κάθεστε με καφέ σε μπαρ ή καφέ, πάλι πρέπει να αφήσετε ένα πολύ μικρό ποσό. ίσως στρογγυλοποιήστε το μέχρι το πλησιέστερο ευρώ.

Φόρεμα Όπως οι Γάλλοι

Αν φοράτε ένα μπλουζάκι Yankees και παπούτσια τένις, θα ξεχωρίζετε γρήγορα ως τουρίστας. Ενώ οι Γάλλοι φορούν όλο και περισσότερο ρούχα όπως τα τζιν και τα πάνινα παπούτσια (ειδικά τα νεαρά Γάλλοι), το περιστασιακό φόρεμά τους είναι ακόμα πιο κομψό από το αμερικανικό περιστασιακό φόρεμα. Θα μοιραστείτε με τους Γάλλους περισσότερο αν πάτε με κάτι απλό αλλά κομψό.

Πηγαίνετε με το γαλλικό πρόγραμμα

Εάν χτυπήσετε τα αξιοθέατα το μεσημέρι και τα εστιατόρια στις 3 μ.μ., μπορεί να βρείτε κλειστά και να μοιάσετε με έναν τουρίστα. Οι Γάλλοι τείνουν να τρώνε γεύματα κατά τις γεύσεις, λαμβάνοντας ένα χαλαρό γεύμα μεταξύ του μεσημεριού και των 2 μ.μ. Και θα διαπιστώσετε ότι πολλά καταστήματα παίρνουν πολλές ώρες γεύματος. Στον ζεστό νότο και στις αγροτικές περιοχές θα βρείτε καταστήματα ανοικτά από 7:30 π.μ. έως 1 μ.μ., στη συνέχεια από τις 4 έως τις 7 μ.μ., οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε πιαστεί. Ορισμένα αξιοθέατα μπορούν επίσης να κλείσουν για μεσημεριανό γεύμα αλλά μόνο τα μικρότερα αξιοθέατα και στα χωριά.

Θα έχετε μια πολύ καλύτερη εμπειρία εάν το γνωρίζετε μόνο πριν πάτε και σχεδιάζετε τις μέρες σας κατάλληλα. Επίσης, μην κάνετε φιλόδοξα σχέδια αγορών για την Κυριακή, όταν η κυβέρνηση υποχρεώνει σχεδόν όλα τα καταστήματα να κλείσουν.

Τα καταστήματα τροφίμων μπορούν επίσης να σας βγάλουν έξω κλείνοντας τη Δευτέρα. Και πάλι, ένας μικρός προγραμματισμός θα σας βοηθήσει και μπορείτε πάντα να ζητήσετε από το γραφείο τουριστών (αν και αυτές είναι συχνά κλειστές και για μεσημεριανό γεύμα!)