Πίνακας εθιμοτυπία στη Γαλλία

Γεύσεις γαλλικών τραπεζιών, συνήθειες κατανάλωσης φαγητού και εθιμοτυπία δείπνου

Έκανα το λάθος να υποθέσω ότι οι τακτικές μου θα ερχόταν μαζί μου στη λίμνη τόσο φυσικά όσο και η νότια προφορά μου. Τα χρόνια της εκπαίδευσης της μητέρας μου στο σπίτι ακολουθήθηκαν από μαθήματα εθιμοτυπίας στο κολέγιο και αισθάνθηκα άνετα σε ένα τυπικό τραπεζαρία. Στη συνέχεια μετακόμισα στη Γαλλία.

Το πρώτο δείπνο μας με μια γαλλική οικογένεια ήταν μια πραγματικά υπέροχη εμπειρία. Θυμάμαι ότι περιμέναμε τον εκκινητή όταν ο σύζυγός μου έσκυψε και είπε με μια απαλή φωνή: "Κρατήστε τα χέρια σας στο τραπέζι".

Είχα προφανώς παρεξηγηθεί, γι 'αυτό χαμογέλασα και σκύψα για να τον ρωτήσω: "Τι είπατε;" Ο ήσυχα αλλά σταθερά απάντησε με "Κρατήστε τα χέρια σας στο τραπέζι!" Σίγουρα δεν τον άκουγα σωστά, έφερε νεαρή κοπέλα ξέρει ότι δεν ξεκουράζετε τα χέρια σας στο τραπέζι ενώ τρώτε. Τότε γύρισε προς μένα και είπε ήρεμα: "Κρατήστε. Τα δικα σου. Χέρια. Επί. Ο. Τραπέζι."

Σε αυτό το σημείο, παρέδωσα το σήμα μου για την κατάρτιση του νότιου belle και έχω εμπιστοσύνη στις γνώσεις του συζύγου μου για τη γαλλική εθιμοτυπία. Άκουσα τα χέρια μου από τη θέση τους στην αγκαλιά μου για να ξεκουράσω απαλά στο τραπέζι. Και τότε κοίταξα γύρω για να συνειδητοποιήσω ότι όλοι οι άλλοι στο τραπέζι έκαναν ήδη ακριβώς αυτό.

Ως ομογενείς, όλοι έχουμε αυτές τις εμπειρίες στις οποίες βλέπουμε τόσο καθαρά ότι ο πολιτισμός μας δεν μεταφράζεται καλά στα γαλλικά. Οι κανόνες είναι διαφορετικοί και για να ευδοκιμήσουν στη νέα μας χώρα, πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτούς τους νέους τρόπους. Πρώτον, πρέπει να μάθουμε τι ακριβώς είναι αυτοί οι κανόνες.

Ας παίξουμε ένα παιχνίδι αληθινού και ψευδούς.

Πρέπει να τοποθετήσετε την σερβιέτα σας στην αγκαλιά σας αμέσως μετά την τοποθέτηση.

Ψευδής. Μόλις η κυρία του σπιτιού τοποθετήσει την πετσέτα της στην αγκαλιά της, πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι φιλοξενούμενοι.

Το ψωμί σας πρέπει να πάει στο πάνω αριστερό άκρο της πλάκας σας.

Ψευδής. Το ψωμί τοποθετείται απευθείας πάνω στο τραπεζομάντιλο, εκτός εάν πρόκειται για ένα επίσημο γεύμα στο οποίο χρησιμοποιούνται πλάκες για ψωμί.

Μην ανησυχείτε για τα ψίχουλα, αν και αν έχετε ένα κρουασάν στο πρωινό σε ένα καφενείο , πιθανότατα θα το σερβίρετε σε ένα πιάτο.

Όταν το απεριτίφ σερβίρεται, περιμένετε να δώσει ο ξενιστής το toast πριν το πιει.

Αληθής. Θα πρέπει να περιμένετε για τον οικοδεσπότη να το οδηγήσει, είτε πρόκειται για απεριτίφ είτε για δείπνο. Μόλις ο καθένας έχει σερβίρεται ένα ποτό, ο οικοδεσπότης θα κάνει γενικά ένα μικρό φρυγανιά, μετά από το οποίο αρχίζει η υαλοσύνδεση. Είναι ευγενικό να κάνεις επαφή με τα μάτια όπως λέτε, " Santé ." Και μην ξεχνάτε, αν είστε τέσσερις ή περισσότεροι, δεν πρέπει να διασχίζετε ενώ clinking, δηλαδή clink πάνω ή κάτω από τους άλλους ανθρώπους που κάνουν clinking. Έχει σκοπό να φέρει κακή τύχη.

Πρέπει να ρίξετε το ψωμί σας σε ένα κομμάτι μεγέθους μπουκιάς πριν το φάτε.

Αληθής. Είναι πολύ ακατάλληλο να πάρετε μια μπουκιά από ολόκληρο το κομμάτι του ψωμιού.

Αν κάποιος σας ζητήσει να περάσετε το αλάτι, περνάτε τόσο το αλάτι και το πιπέρι.

Ψευδής. Στις ΗΠΑ, το αλάτι και το πιπέρι είναι "παντρεμένοι", που σημαίνει ότι πρέπει πάντα να παραμένουν μαζί στο τραπέζι. Στη Γαλλία, εάν σας ζητηθεί το αλάτι ( le sel ), απλά περάστε το αλάτι.

Μετά από κάθε πορεία, θα πρέπει να σκουπίσετε την πλάκα σας με ένα κομμάτι ψωμί.

Αληθής. Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει απαλά ως μέσο καθαρισμού της πλάκας για την επόμενη πορεία, χωρίς να χυθεί η σάλτσα που απομένει.

Είναι πιο ευγενικό να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι ψωμιού στο πιρούνι σας παρά στο χέρι σας. Σε πιο επίσημο περιβάλλον, κάθε μάθημα σερβίρεται σε μια νέα πινακίδα, οπότε ο καθαρισμός της πλάκας δεν είναι απαραίτητος.

Τα γυαλιά κρασιού πρέπει να γεμίζονται μέχρι πέντε χιλιοστά από το χείλος.

Ψευδής. Όταν ρίχνετε κρασί, σταματήστε όταν το ποτήρι είναι γεμάτο δύο τρίτα.

Όταν καλείτε για apéros , θα πρέπει να δώσετε ένα δώρο για την οικοδέσποινα.

Ψευδής. Για τον απέρο, δεν είναι απαραίτητο δώρο. Εάν είστε προσκεκλημένοι για δείπνο, θα πρέπει να δώσετε ένα δώρο για την οικοδέσποινα. Καλές ιδέες είναι τα λουλούδια, ένα καλό μπουκάλι κρασί ή ένα προσυμφωνημένο επιδόρπιο ή τυρί ή κάτι που έχετε βρει στην τοπική αγορά.

Ένα γαλλικό δείπνο αποτελείται συχνά από μια σαλάτα με βινεγκρέτ για την εκκίνηση, την κύρια πορεία, το τυρί, το επιδόρπιο και τον καφέ.

Αληθής. Ψωμί, κρασί και μεταλλικό νερό προσφέρονται σε όλο το γεύμα.

Είναι αποδεκτό να τρώτε pommes frites με τα δάχτυλά σας.

Ψευδής. Ενώ το γρήγορο φαγητό έχει κάνει το σημάδι του στη Γαλλία, η κατανάλωση τροφίμων με τα δάχτυλά σας εξακολουθεί να είναι αυστηρά περιορισμένη όταν βρίσκεστε στο τραπέζι. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ακολουθήστε το καλώδιο του υπολογιστή σας.

Περισσότερα για τα γαλλικά τρόφιμα, τα εστιατόρια και το μαγείρεμα

Ιστορία των τροφίμων και των εστιατορίων στη Γαλλία

Εστιατόριο εθιμοτυπία και δείπνο στη Γαλλία

Ανατρέφοντας στα γαλλικά εστιατόρια

Αηδιαστικά γαλλικά πιάτα να αγνοήσουν

Πώς να παραγγείλετε καφέ στη Γαλλία

Κορυφαίοι προορισμοί τροφίμων στη Γαλλία

Τροφή της Βουργουνδίας

Ωραία για τους λάτρεις των τροφίμων

Ψώνια τροφίμων στη Νίκαια

Το Kari Masson έχει μια πολύχρωμη συλλογή γραμματοσήμων στο διαβατήριό της. Μεγάλωσε στην Ακτή του Ελεφαντοστού, σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, πέρασε χρόνο με τους κατοίκους Maasai της Κένυας, στρατοπέδευσε στη σουηδική τούνδρα, εργάστηκε σε ιατρική κλινική στη Σενεγάλη και σήμερα ζει στη Σενεγάλη.

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans