Εστιατόριο στην Γαλλία και το Παρίσι

Καθιστώντας στη βεράντα ενός καφέ πεζοδρόμιο στο Παρίσι και πίνοντας ένα Perrier, ή πίνοντας ένα ποτήρι κρασί παρακολουθώντας τους περαστικούς είναι μια ευχαρίστηση που πολλοί ταξιδιώτες υπόσχονται να βιώσουν. Αλλά έρχεται έπειτα ο έλεγχος και το ερώτημα που μπορεί να είναι τόσο γεμάτο με δυσκολίες: να μπει η άκρη ή όχι στην άκρη και πόσο;

Ακολουθούν ορισμένοι απλοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε.

Είναι ο λογαριασμός του εστιατορίου all-inclusive;

Σε αντίθεση με την Αμερική, τα καφέ και τα εστιατόρια στο Παρίσι και στην υπόλοιπη Γαλλία περιλαμβάνουν άμεσα μια χρέωση υπηρεσιών 15% στην επιταγή σας.

Αυτό απαιτείται από το γαλλικό δίκαιο καθώς οι συμβουλές αξιολογούνται για φορολογικούς σκοπούς.

Το 15% της χρέωσης υπηρεσίας αναγράφεται σαφώς στην επιταγή σας, επιπλέον του φόρου TVA (γαλλική έκδοση του φόρου επί των πωλήσεων). Οι λέξεις service compris (η συμβουλή που περιλαμβάνεται) δείχνουν ότι η άκρη έχει ήδη συμπεριληφθεί στο συνολικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί, ώστε να ρίξετε μια καλή ματιά στον λογαριασμό όταν φτάσει.

Τα καλά νέα είναι ότι οι τιμές για τα μενού είναι all-inclusive: περιλαμβάνουν τόσο την άκρη 15 τοις εκατό όσο και τον φόρο επί των πωλήσεων. Δεν υπάρχει κακή έκπληξη της τελευταίας στιγμής όταν σας δοθεί η επιταγή. Αυτό που είδατε στο μενού είναι αυτό για το οποίο χρεώνεστε, χωρίς κρυφές επιπλέον παροχές.

Έτσι δεν υπάρχουν επιπλέον συμβουλές;

Λοιπόν, μια μικρή επιπλέον συμβουλή εκτιμάται πάντα, φυσικά. Είναι το σημάδι ότι ήσασταν ικανοποιημένος με τον τρόπο με τον οποίο σας εξυπηρετήθηκε ο σερβιτόρος σας ( γκέρσον στα γαλλικά, προφέρεται «Gar-son» με το 'on' ακουγόταν σαν να «χτυπά» όχι σαν «γιος»). Είναι ένα είδος σημείωσης "Σας ευχαριστώ".

Αλλά θυμηθείτε ότι δεν έχετε καμία υποχρέωση εδώ.

Μικρές επιπλέον συμβουλές εκτιμώνται επίσης επειδή πηγαίνουν κατευθείαν στις τσέπες του σερβιτόρου σας, σε αντίθεση με το 15 τοις εκατό φόρτισης άκρη που συνήθως συγκεντρώνονται στο τέλος της ημέρας και χωρίζονται μεταξύ όλων των σερβιτόρων. Σε ορισμένα μπαρ, ο ιδιοκτήτης μπορεί ακόμη να κρατήσει το σύνολο ή μέρος του τέλους και δεν θα ξέρετε αν συμβαίνει αυτό.

Ο γαλλικός νόμος δεν απαιτεί να κατανέμονται τα τέλη υπηρεσιών στους σερβιτόρους. Έτσι, ο σερβιτόρος σου μπορεί να μην δει ούτε μια δεκάρα. Αλλά για άλλη μια φορά, να θυμάστε ότι έχετε καταβάλει τα τέλη σας κατά την πληρωμή της επιταγής σας, και δεν έχετε καμία υποχρέωση για επιπλέον συμβουλή.

Πόσο θα πρέπει να είναι η επιπλέον συμβουλή;

Επιπλέον συμβουλές μπορεί να κυμαίνονται από λίγα λεπτά για έναν καφέ ή ένα αναψυκτικό, έως 1 έως 5 ευρώ για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Ένα ωραίο και πολύ γενναιόδωρο "Thank You" είναι το 5 με 10 τοις εκατό του συνολικού ελέγχου, αν και αυτό είναι ασυνήθιστο. Αλλά για άλλη μια φορά, δεν υπάρχει καμία υποχρέωση, και καμία σταθερή κανόνα όσον αφορά το ποσοστό πηγαίνει.

Πώς ζητάτε το λογαριασμό;

Μην ντρέπεστε να ζητάτε το νομοσχέδιο στα γαλλικά. Είναι ' l'addition, s'il vous plait '.

Τι γίνεται με την απόθεση σε άλλες καταστάσεις;

Μια συμβουλή είναι ένα πολύτιμο έξτρα εισόδημα για τους δικαιούχους.

Σημαντική περίπτωση: οδηγοί ταξί . Ο μέσος οδηγός που απασχολείται από μια εταιρεία ταξί δεν κερδίζει ένα μεγάλο ποσό. Αυτό είναι για 10 ώρες σκληρής δουλειάς ανά ημέρα. Πριν από μερικά χρόνια, οι οδηγοί καμπίνας εργάζονταν 14-15 ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα για να πετάξουν τους μισθούς τους. Ο γαλλικός νόμος το απαγορεύει τώρα. Έτσι, η απόρριψη τους 5-10 τοις εκατό του ναύλου σας είναι γενναιόδωρη.

Είναι συνηθισμένο να ανατρέπετε το χώρο στην Όπερα . Ένα ζευγάρι των ευρώ είναι μια χαρά (τα κορίτσια πληρώνονται επίσης για τις πωλήσεις των βραδινών προγραμμάτων).

Δώστε ένα ευρώ στους κλητήρες στις ταινίες. Υπήρχε ένας χρόνος, όχι πριν από λίγο καιρό, όταν οι φορείς των κινηματογραφικών αιθουσών δεν πληρώνονταν καθόλου από τους θεατές. Ζούσαν μόνο σε συμβουλές. Αυτό δεν συμβαίνει πλέον σήμερα και είναι σε μισθό, αλλά συνήθως δεν υπερβαίνει το ελάχιστο μισθό.

Δύο με τρία ευρώ ανά τσάντα για τον αχθοφόρο του ξενοδοχείου είναι ο κανόνας και λίγο περισσότερο αν είναι πολύ ευχάριστα και χρήσιμα.

Σε μερικά ακριβά εστιατόρια, σε αίθουσες κλασσικών συναυλιών ή σε ντίσκο, κυρίες στο λόμπι συνήθως φροντίζουν τα παλτά σας. Είναι σύνηθες να ρίχνετε ένα ευρώ για κάθε μεγάλο αντικείμενο όταν επιστρέφετε για να παραλάβετε τα πράγματά σας.

Εάν ξεκινήσετε μια ξενάγηση στο μουσείο, μπορείτε να αφήσετε λίγα ευρώ στον οδηγό σας για να τον ευχαριστήσετε για τη μετάδοση των γνώσεών του σε εσάς.

Εάν είστε σε μια περιοδεία με πούλμαν και ο οδηγός ήταν καλός, πέντε ευρώ θα φέρουν ένα χαμόγελο.

Ανακεφαλαίωση

Αυτές είναι οι οδηγίες που βασίζονται στο έθιμο και την εμπειρία. Ωστόσο, δεν ακολουθούνται αυστηρά στη Γαλλία. Αυτή η συμβουλή ισχύει και στο Παρίσι σε άλλα μέρη της Γαλλίας, όπου οι συμβουλές σας θα θεωρηθούν ως σήμα γενναιοδωρίας από την πλευρά σας, καθώς τα πρότυπα διαβίωσης εκεί δεν είναι τόσο υψηλά όσο στο Παρίσι.

Αυτό είναι που είναι πραγματικά η απόρριψη: μια επίδειξη γενναιοδωρίας και ένας τρόπος για να εκφράσετε ικανοποίηση για την υπηρεσία που μόλις σας παρέχουμε.

Οι Αμερικανοί έχουν τη φήμη της απόκλισης καλά, οπότε προσθέστε μόνο λίγα λεπτά ή ευρώ και θα πάρετε ένα χαμόγελο στη γενναιοδωρία σας.

Περισσότερη βοήθεια με αυτές τις δύσκολες, μικρές διαφορές

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans