Πώς να παραγγείλετε καφέ σε γαλλικό ή Παρίσι Cafe

Η γλώσσα του Café au Lait, Espresso, Café Américain, Café Deca και περισσότερα

Οι γαλλικές καφετέριες σερβίρουν μερικούς από τους καλύτερους καφέ στον κόσμο, αλλά ο καθένας μας έχει τις δικές του προτιμήσεις και ένα γλωσσικό φράγμα θα μπορούσε να σας εμποδίσει να παραγγείλετε τον σωστό καφέ στο μενού. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε καφεΐνη, αυτό θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο κρίσιμο.

Μάθετε πώς να παραγγείλετε καφέ στη Γαλλία, είτε πρόκειται για café au lait είτε για εσπρέσο. Ακολουθεί μια ανασκόπηση των βασικών μορφών καφέ στη Γαλλία, καθώς και οι συνήθεις όροι χρήσης του καφέ.

Τα γαλλικά ποτά καφέ

Ένα καφέ ( kaf-ay ) είναι ένα μικρό φλιτζάνι ισχυρό μαύρο καφέ χωρίς τίποτα προστιθέμενο, αλλά είναι ισχυρό καθώς παρασκευάζεται σαν εσπρέσο. Αν έχετε παραμείνει στη Γαλλία εδώ και αρκετό καιρό, ίσως ακούσετε τους ανθρώπους να παραγγέλνουν μια μικρή καφετέρια , ένα απλό καφέ , ένα café noir , ένα petit noir , ένα καφέ express ή ένα express . Ή ο σερβιτόρος μπορεί να πει μια από αυτές τις εκφράσεις αν θέλει να διευκρινίσει τι θέλετε.

Ένα café serr (kaf-ay se-ray) είναι ένας ισχυρότερος εσπρέσο.

Το café au lait είναι ένα γαλλικό στυλ καφέ που έχει διαδοθεί στην Αμερική, καθώς σερβίρεται στο Café du Monde της Νέας Ορλεάνης. Στη Γαλλία, αυτό είναι απλώς ένα μεγάλο φλιτζάνι εκφρασμένου καφέ με ατμισμένο γάλα και είναι σχεδόν πάντα θαυμάσιο. Μερικές φορές θα πάρετε τον καφέ που σερβίρεται στο κύπελλο, με μια κανάτα γάλακτος στον ατμό για να το ρίξετε όπως θέλετε.

Εάν θέλετε περισσότερο καφέ ή έχετε παραγγείλει εσφαλμένα μόνο ένα μικρό καφενείο , θα πρέπει να ζητήσετε το du lait, s'il vous plaît (οφειλόμενος, βλέπε voo play) .

Γαλλικές συμβάσεις: Οι Γάλλοι θα πάρουν ένα café au lait στο πρωινό, αλλά όχι μετά το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο όταν πίνουν πάντα ένα καφέ. Αν δεν το ζητήσετε συγκεκριμένα, το καφέ θα έρθει μετά το επιδόρπιο.

Οι Γάλλοι θα πάρουν επίσης συχνά ένα κριθάρι και θα το βάλουν στον καφέ στο πρωινό.

Άλλοι όροι για αυτό περιλαμβάνουν καφέ crème ( ka-fay kremm ), ή απλά ένα crème που έρχονται με κρέμα αν και η κρέμα είναι αρκετά λεπτή.

Ένα cafe allongé (kaf-ay a-lon-jay) είναι μια ρητή αραιωμένη με νερό.

Ένα καφέ décafféiné ( καφέ -ay day-kaf-ay-nay ) είναι καφές χωρίς καφεΐνη. Θα πρέπει να τους πείτε ότι θέλετε το γάλα (lait) ή την κρέμα (crème) με τον καφέ σας. Μερικές φορές συντομεύεται σε ένα Déca

Ένα cafe noisette ( kaf-ay nwah-zett ) είναι εσπρέσο με μια κρέμα κρέμας σε αυτό. Ονομάζεται "noisette", γαλλικό για φουντούκι, λόγω του πλούσιου, σκούρου χρώματος του καφέ. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε απλώς ένα noisette.

Το καφέ Américain ( kaf-ay ah-may-ree-kan ) είναι ο καφές φιλμ, παρόμοιος με τον παραδοσιακό αμερικανικό καφέ. Ονομάζεται επίσης c afé filtre (καφέ -ay αισθητήριο δίσκος)

Ένα καφέ Léger ( kaf-ay lay-jay ) είναι εσπρέσο με διπλάσιο ποσό νερού.

Ένα καφέ glacé (kay-ay glas-ay) είναι ο παγωμένος καφές, αλλά αυτό είναι ασυνήθιστο να βρείτε σε παραδοσιακά γαλλικά καφέ.

Άλλοι όροι γαλλικού καφέ

Ακολουθούν άλλοι όροι που θα σας βοηθήσουν όταν παραγγείλετε καφέ ή επισκεφθείτε ένα γαλλικό καφέ:

Sucre ( σόο-κρέχ ) - ζάχαρη. Οι καφέδες είτε θα έχουν ζάχαρη στο τραπέζι είτε θα φέρουν δύο κακά τυλιγμένα σάκχαρα στο πιατάκι με τον καφέ σας. Δεδομένου ότι ο γαλλικός καφές είναι ισχυρός, μπορεί να θέλετε να ζητήσετε περισσότερα, γι 'αυτό ζητήστε Plus de sucre, s'il vous plaît , ploo duh soo-khruh, βλέπε voo play .)

Γαλλική σύμβαση: Οι Γάλλοι παίρνουν συχνά τη λαχανιάζα και το βυθίζουν στο κύπελλο, περιμένουν να γεμίσουν με καφέ και στη συνέχεια να τα φάνε.

Édulcorant - ( ay-doohl-co-ronn ) - γλυκαντικό

Chocolat chaud - ( shoh-ko-lah show) - ζεστή σοκολάτα

Ένα από αυτά - μαύρο τσάι

Un vert (πράσινο τσάι) - πράσινο τσάι

Μια ουσία (tee-zan) , μια έγχυση (an-phew-zee-on) - τσάι βοτάνων

Πού να πιείτε τον καφέ σας

Υπάρχουν ορισμένες συμβάσεις στη Γαλλία που πρέπει να ακολουθήσετε. Εάν βιάζεστε ή θέλετε φθηνότερο ποτό, πιείτε το petit café στο μπαρ με τους ντόπιους που προτιμούν αυτό. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η τιμή για έναν καφέ σε εξωτερικό τραπέζι μπορεί να είναι μεγαλύτερη. μετά από όλα είναι πιθανό να καθίσετε εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και τέλος μια λέξη της προσοχής: Ένα καφέ liégeois δεν είναι ένα ποτό, αλλά μάλλον ένα επιδόρπιο: ένα καφέ παγωτό sundae.

Περισσότερα για τις γαλλικές παραδόσεις τροφίμων

Περιφερειακά τρόφιμα στη Γαλλία

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans