Ημερομηνίες διακοπών σε ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες

Όταν ψάχνετε για κρατήσεις πτήσεων ή ξενοδοχείων, ειδικά για σαββατοκύριακα διακοπών και σε πολυάσχολες περιόδους τουριστικών ταξιδιών, μπορεί να παρατηρήσετε ότι ορισμένες αεροπορικές εταιρείες και καταλύματα έχουν ημερομηνίες διακοπής όταν οι ανταμοιβές ταξιδιών ή οι ειδικές εκπτώσεις και προσφορές δεν ισχύουν για την πιθανή σας κράτηση .

Οι ημερομηνίες ματαιοδοξίας είναι οι περίοδοι που η υψηλή ζήτηση για πτήσεις και ξενοδοχεία επιτρέπουν στις αεροπορικές εταιρείες και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να αυξήσουν τις τιμές και να εξαλείψουν τις προσφορές τους επειδή περισσότεροι ταξιδεύουν από ανάγκη και όχι από επιλογή. συνήθως οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν αυτές τις ανταμοιβές και εκπτώσεις για να προσελκύσουν ταξιδιώτες από ανταγωνιστικές αεροπορικές εταιρείες υποσχόμενοι χαμηλότερους ναύλους, αλλά δεδομένου ότι όλες οι αεροπορικές εταιρείες συνήθως πληρώνονται πλήρως κατά τη διάρκεια αυτών των πολυάσχολων ταξιδιών, δεν χρειάζονται πλέον ανταγωνισμό για επιχειρήσεις.

Παρόλα αυτά, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες θα προσφέρουν ανταμοιβές ή εκπτώσεις για ευέλικτους ταξιδιώτες οι οποίοι δεν χρειάζεται να πετάνε σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα γύρω από τα Σαββατοκύριακα των διακοπών και κατά τις περιόδους αιχμής. Ένας ταξιδιώτης που χρειάζεται να πετάξει την Ημέρα των Χριστουγέννων και δεν μπορεί να περιμένει να πετάξει πίσω μετά την Πρωτοχρονιά θα είχε πολύ πιο δύσκολο χρόνο να βρει φτηνή πτήση κατά τη διάρκεια αυτών των διακοπών από κάποιον που μπορούσε να πετάξει πριν από τα Χριστούγεννα ή μετά τη νέα έτος.

Συνηθισμένες ημερομηνίες ματαιώσεων και πρόσθετοι κανονισμοί

Η εποχή του χρόνου με τις πιο μαύρες ημερομηνίες τα τελευταία χρόνια ήταν η χειμερινή περίοδος των διακοπών, ξεκινώντας από την ημέρα των Ευχαριστιών και διαρκούσης της εβδομάδας μετά την Πρωτοχρονιά, όταν πολλοί ταξιδιώτες πετούν πίσω για να δουν τις οικογένειές τους και χρειάζονται καταλύματα στην πορεία τους αν και υπάρχουν μερικές προσφορές διαθέσιμες στις αρχές Δεκεμβρίου, οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται από την ημέρα των ευχαριστιών μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων.

Το καλοκαίρι είναι γεμάτο από χρονοτριβές, ειδικά γύρω στο 4ο Ιουλίου, την Ημέρα Μνήμης και την Ημέρα Εργασίας - τις τρεις μεγάλες διακοπές του καλοκαιριού - και ενώ η κράτηση πτήσεων και ξενοδοχείων πολύ νωρίς μπορεί να μειώσει το κόστος που σχετίζεται με ταξίδια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να ταξιδέψετε κατά τις καλοκαιρινές ημέρες εκτός αιχμής - τα σαββατοκύριακα θα είναι ακριβότερα από τα Σαββατοκύριακα, ακόμη και το καλοκαίρι.

Σημειώστε ότι οι ημερομηνίες ματαιοδοξίας μπορούν να ισχύουν και για άλλες πτυχές του ταξιδιού, όπως περιορισμοί αποσκευών ή φορτίου - οπότε φροντίστε να συμβουλευτείτε την αεροπορική σας εταιρεία εάν προγραμματίζετε να ταξιδεύετε στις πιο πολυσύχναστες ημέρες του έτους. Κατά τη διάρκεια των χρονομετρήσεων, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες θα μειώσουν το ποσό των ελεγμένων σακουλών που μπορείτε να φέρετε, να αναγκάσετε τους ταξιδιώτες να ελέγξουν τις μεταφορές τους στην πύλη ή ακόμα και να αποκλείσουν τη μεταφορά μιας δεύτερης τσάντας μεταφοράς για τη διατήρηση του χώρου.

Συμβουλές για φθηνότερα ταξίδια, ακόμη και στις χρονομετρημένες ημερομηνίες

Οι ημερομηνίες ματαιοδοξίας συμβαίνουν επειδή τα αεροπορικά εισιτήρια και οι κρατήσεις δωματίων ξενοδοχείων είναι σπάνια στις πιο πολυσύχναστες ημερομηνίες ταξιδιού του έτους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να περάσετε τις τιμές των πεζή και την περιορισμένη διαθεσιμότητα.

Το νούμερο ένα για φθηνότερα ταξίδια είναι να είναι ευέλικτο με τις ημερομηνίες ταξιδιού σας - αν είστε σε θέση να αντέξετε οικονομικά πτήσεις την Τρίτη ή την Πέμπτη, αυτές οι πτήσεις είναι σε πολύ χαμηλότερη ζήτηση από άλλες ημέρες της εβδομάδας, ειδικά τα σαββατοκύριακα, και πιθανότατα σας εξοικονομούν οπουδήποτε από 50 έως 100 δολάρια ανά πτήση ή κράτηση ξενοδοχείου.

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να σώσετε τις χρονομετρημένες ημερομηνίες είναι να πάρετε μια πιστωτική κάρτα ή να συμμετάσχετε σε ένα πρόγραμμα επιβραβεύσεων μιας αεροπορικής εταιρείας που εγγυάται "Όχι Blackout Ημερομηνίες". Ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι μόνο επειδή αυτά τα ειδικά προγράμματα ανταμοιβής υπόσχονται ότι δεν θα έχουν υψηλότερες τιμές στις ημέρες που δεν ταξιδεύουν, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορείτε να βρείτε ένα εισιτήριο ανά πάσα στιγμή - μπορείτε να βρείτε ένα εισιτήριο, δεν θα είναι gouged για αυτό!