Πώς να ζητήσετε βοήθεια από τον αναπηρικό καροτσάκι του αεροδρομίου

Υπάρχουν φορές που ίσως χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια για να φτάσετε από και προς τις πτήσεις σας. Ίσως να αναρρώνετε από χειρουργική επέμβαση ή έναν κοινό τραυματισμό, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να παρακολουθήσετε μια οικογενειακή εκδήλωση αρκετών κρατών μακριά. Μπορεί να έχετε μια χρόνια πάθηση, όπως αρθρίτιδα, που κάνει το περπάτημα δύσκολο. Μπορεί να έχετε σκοντάψει μια μέρα ή δύο πριν από την πτήση σας, μώλωπες αρκετά για να κάνετε το μακρύ ταξίδι μέσω του αερολιμένα πάρα πολύ οδυνηρό για να συλλογιστεί.

Σε αυτό το σημείο εισέρχεται βοήθεια για την αναπηρική πολυθρόνα του αεροδρομίου. Χάρη στον Πράκτορα για την Πρόσβαση Αερομεταφορέα του 1986, όλες οι αεροπορικές εταιρείες που εδρεύουν στις ΗΠΑ πρέπει να προσφέρουν βοήθεια στους επιβάτες με αναπηρίες για την μεταφορά αναπηρικών καρεκλών προς και από τις πύλες τους. Οι αλλοδαπές αεροπορικές εταιρείες πρέπει να προσφέρουν την ίδια υπηρεσία για τους επιβάτες στις πτήσεις που αναχωρούν από ή προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εάν πρέπει να αλλάξετε αεροπλάνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, η αεροπορική εταιρεία σας πρέπει επίσης να σας παρέχει βοήθεια για την αναπηρική καρέκλα για τη σύνδεσή σας. Οι κανονισμοί διαφέρουν σε άλλες χώρες, αλλά οι περισσότερες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν κάποιο είδος αναπηρικής πολυθρόνας για τους επιβάτες τους.

Εδώ είναι οι καλύτεροι τρόποι να ζητήσετε και να χρησιμοποιήσετε βοήθεια αναπηρικής πολυθρόνας στο αεροδρόμιο.

Πριν από την ημερομηνία αναχώρησης

Κατά την κράτηση των πτήσεων σας, επιτρέψτε επιπλέον χρόνο μεταξύ πτήσεων εάν πρέπει να αλλάξετε αεροπλάνα. Η αναπηρική καρέκλα σας πρέπει να σας περιμένει όταν έρθει η πτήση σας, αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίσετε καθυστερήσεις εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή των αργιών, όταν οι υπάλληλοι των αναπηρικών αμαξιδίων είναι πολύ απασχολημένοι βοηθώντας άλλους επιβάτες.

Επιλέξτε το μεγαλύτερο αεροπλάνο που διατίθεται κατά την κράτηση των πτήσεων σας. Θα διαθέτετε περισσότερες επιλογές προσβασιμότητας σε καθίσματα και αποχωρητήρια σε αεροπλάνο που διαθέτει περισσότερους από 60 επιβάτες ή / και έχει δύο ή περισσότερους διαδρόμους.

Καλέστε την αεροπορική σας εταιρεία και ζητήστε βοήθεια από την αναπηρική καρέκλα τουλάχιστον 48 ώρες πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

Εάν είναι δυνατό, καλέστε νωρίτερα. Ο εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών θα βάλει ένα σημείωμα "απαιτεί ειδική βοήθεια" στο αρχείο κράτησής σας και θα σας ενημερώσει για την αναχώρηση, την άφιξή σας και, κατά περίπτωση, για τη μεταφορά των αεροδρομίων ώστε να είναι έτοιμη η αναπηρική πολυθρόνα.

Εάν χρειάζεστε μια αναπηρική καρέκλα κατά τη διάρκεια της πτήσης σας, καλέστε την αεροπορική σας εταιρεία μόλις κλείσετε την πτήση σας και εξηγήσετε τις απαιτήσεις σας. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Air China, θα επιτρέψουν σε ορισμένο αριθμό επιβατών που απαιτούν να επιβιβάζονται σε κάθε αναπηρική καρέκλα.

Σκεφτείτε τα γεύματα πριν φύγετε από το σπίτι σας. Μπορεί να μην μπορείτε να αγοράσετε τρόφιμα πριν ή μεταξύ των πτήσεων, επειδή ο υπάλληλος αναπηρικής καρέκλας σας δεν χρειάζεται να σας μεταφέρει σε εστιατόριο ή χώρο γρήγορου φαγητού. Αν είναι δυνατόν, συσκευάστε το δικό σας φαγητό στο σπίτι και το μεταφέρετε μαζί σας στην πτήση σας .

Στο αεροδρόμιο αναχώρησης

Φτάστε πολύ πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης, ειδικά εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια διακοπών ή διακοπών. Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να κάνετε check in για την πτήση σας , ρίξτε τις ελεγμένες σακούλες σας και περάστε από την ασφάλεια αεροδρομίου Μην υποθέτετε ότι θα λάβετε προνομιακά κεφάλαια στο σημείο ελέγχου. Ενώ ορισμένα αεροδρόμια μετακινούν τους επιβάτες με βοήθεια από τον αερολιμένα που παρέχεται με αναπηρικό καροτσάκι στο μπροστινό μέρος της γραμμής ασφαλείας, άλλες δεν το κάνουν.

Μπορεί επίσης να χρειαστεί να περιμένετε να φτάσει κάποιος υπάλληλος αναπηρικής καρέκλας και να σας βοηθήσει, ιδιαίτερα κατά τους μέγιστους χρόνους ταξιδιού. Προγραμματίστε μπροστά και αφήστε αρκετό επιπλέον χρόνο.

Πείτε στο βοηθό αναπηρικής πολυθρόνας τι μπορείτε και δεν μπορείτε να κάνετε πριν φτάσετε στην περιοχή ασφαλείας. Εάν μπορείτε να σταθείτε και να περπατήσετε, θα πρέπει να περπατήσετε ή να σταθείτε μέσα στη συσκευή προβολής ασφαλείας και να τοποθετήσετε τα αντικείμενα μεταφοράς στη ζώνη ασφαλείας. Αν δεν μπορείτε να σταθείτε ή να περπατήσετε, ή δεν μπορείτε να περπατήσετε μέσα από τη συσκευή προβολής ή να σταθείτε με τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας, θα χρειαστεί να υποβληθείτε σε μια περιπλάνηση. Μπορείτε να ζητήσετε ένα ιδιωτικό pat-down, εάν το επιθυμείτε. Η αναπηρική καρέκλα σας θα εξεταστεί επίσης.

Αναμείνετε να ελέγξετε την προσωπική σας αναπηρική πολυθρόνα, εάν χρησιμοποιείτε, στην πύλη επιβίβασης. Οι αεροπορικές εταιρείες γενικά δεν επιτρέπουν στους επιβάτες να χρησιμοποιούν τις αναπηρικές καρέκλες τους κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Εάν η αναπηρική σας καρέκλα απαιτεί αποσυναρμολόγηση, δώστε οδηγίες.

Αν χρειάζεστε βοήθεια αναπηρικής πολυθρόνας στο αεροπλάνο, πιθανότατα θα επιβιβαστείτε πριν από τους περισσότερους επιβάτες. Δηλώνοντας τις ανάγκες σας και εξηγώντας τις ικανότητές σας, θα βοηθήσετε τον υπάλληλο της αναπηρικής πολυθρόνας σας και οι υπάλληλοι πτήσης να σας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή βοήθεια.

Σημαντικό: Συμβουλέψτε τους βοηθούς αναπηρικής πολυθρόνας. Πολλοί υπάλληλοι αναπηρικών πολυθρόνων στις ΗΠΑ πληρώνονται κάτω από τον κατώτατο μισθό.

Μεταξύ των πτήσεων

Θα χρειαστεί να περιμένετε να φύγετε από το αεροσκάφος σας έως ότου οι άλλοι επιβάτες έχουν ξεφυλλίσει. Θα σας περιμένει ένας υπάλληλος αναπηρικής καρέκλας. αυτός ή αυτή θα σας μεταφέρει στην επόμενη πτήση σας.

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα στο δρόμο προς τη σύνδεσή σας, δηλώστε ότι είστε ταξιδιώτης με αναπηρία και πρέπει να σταματήσετε σε μια τουαλέτα. Ο υπάλληλος αναπηρικής πολυθρόνας θα σας μεταφέρει σε ένα τουαλέτα που βρίσκεται στο δρόμο προς την πύλη αναχώρησης της πτήσης επικοινωνίας. Στις ΗΠΑ, από το νόμο, ο υπάλληλός σας δεν χρειάζεται να σας μεταφέρει σε ένα μέρος όπου μπορείτε να αγοράσετε φαγητό.

Στο Αεροδρόμιο προορισμού σας

Ο υπάλληλος της αναπηρικής πολυθρόνας σας περιμένει όταν αποβιβαστείτε. Αυτός ή αυτή θα σας μεταφέρει στην περιοχή αξίωσης αποσκευών. Εάν πρέπει να σταματήσετε σε μια τουαλέτα, θα πρέπει να ενημερώσετε τον υπάλληλο όπως περιγράφεται παραπάνω.

Συνοδεία διέλευσης

Αν κάποιος σας μεταφέρει από ή προς το αεροδρόμιο, μπορεί να ζητήσει συνοδεία συνοδείας από την αεροπορική σας εταιρεία. Οι κάρτες συνοδείας μοιάζουν με κάρτες επιβίβασης. Οι υπάλληλοι των αεροπορικών εταιρειών τις εκδίδουν στο check-in μετρητή. Με συνοδεία συνοδείας, ο σύντροφός σας μπορεί να πάει μαζί σας στην πύλη αναχώρησης σας ή να σας συναντήσει στην πύλη της άφιξής σας. Όχι όλες οι αεροπορικές εταιρείες εκδίδουν συνοδευτικά δελτία σε κάθε αεροδρόμιο, οπότε θα πρέπει να προγραμματίσετε τη χρήση της βοήθειας αναπηρικής πολυθρόνας μόνος σας σε περίπτωση που ο σύντροφός σας δεν μπορεί να πάρει ένα συνοδευτικό δελτίο.

Πώς να επιλύσετε προβλήματα βοήθειας αναπηρικής καρέκλας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την βοήθεια αναπηρικής πολυθρόνας αεροδρομίου είναι η δημοτικότητά του. Πολλοί επιβάτες χρησιμοποιούν αυτήν την υπηρεσία και, με την πάροδο των χρόνων, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν επίσης παρατηρήσει ότι ορισμένοι επιβάτες που δεν χρειάζονται πραγματικά βοήθεια από αναπηρικό αμαξίδιο το χρησιμοποιούν για να παρακάμψουν τις γραμμές ασφαλείας ασφαλείας των αεροδρομίων. Λόγω αυτών των παραγόντων, ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο για να φτάσει ο υπάλληλος αναπηρικής πολυθρόνας. Αυτό το ζήτημα επιλύεται καλύτερα δίνοντας στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να κάνετε check in και να περάσετε από την ασφάλεια.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών έχουν μεταφερθεί σε αποσκευές ή σε άλλες περιοχές του αεροδρομίου και έχουν φύγει εκεί από τους βοηθούς των αναπηρικών αμαξιδίων τους. Η καλύτερη άμυνά σας σε αυτή την κατάσταση είναι ένα κινητό τηλέφωνο που προγραμματίζεται με χρήσιμους αριθμούς τηλεφώνου. Καλέστε οικογένεια, φίλους ή ταξί αν βρίσκεστε σε αυτή την κατάσταση.

Παρόλο που οι αεροπορικές εταιρείες προτιμούν να έχουν προειδοποίηση 48 έως 72 ωρών αν χρειάζεστε βοήθεια για αναπηρικά καροτσάκια, μπορείτε να ζητήσετε αναπηρική καρέκλα όταν φτάσετε στον μετρητή check-in στο αεροδρόμιο. Φτάστε αρκετά νωρίς για να κάνετε check in για την πτήση σας, περιμένετε για έναν υπάλληλο αναπηρικής πολυθρόνας, περάστε από την ασφάλεια του αεροδρομίου και φτάσετε στην πύλη σας εγκαίρως.

Αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε είδος προβλήματος πριν ή κατά τη διάρκεια των πτήσεων σας, ζητήστε να μιλήσετε με το Επίσημο Διευθυντή Επίλυσης Διαφορών (CRO) της αεροπορικής σας εταιρείας. Οι αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ πρέπει να έχουν CRO σε υπηρεσία, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τηλεφώνου. Η δουλειά της CRO είναι να επιλύσει προβλήματα που σχετίζονται με την αναπηρία.