Το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Μορς

Πλήρης συλλογή έργων από τον Louis Comfort Tiffany

Το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Morse στο Winter Park, FL, περιλαμβάνει την πιο ολοκληρωμένη συλλογή των έργων του Louis Comfort Tiffany, συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων του, των υπογραφών μολυβδούχων παραθύρων και του αριστουργηματικού μωσαϊκού. Περιλαμβάνεται επίσης το παρεκκλήσι που σχεδίασε για την έκθεση του κόσμου του 1893 στο Σικάγο.

Οι γκαλερί Morse's Park Avenue άνοιξαν στις 4 Ιουλίου 1995. Αναπτύχθηκαν από πρώην κτίρια τραπεζών και γραφείων.

Ο ανασχεδιασμός συνδέει δύο κτίρια με έναν πύργο σε ένα απλό τροποποιημένο μεσογειακό στυλ που προορίζεται να συνδυαστεί με την γύρω πόλη. Σήμερα, μετά από μια πρόσθετη επέκταση για να εγκαταστήσει το Tiffany Chapel από το πανηγύρι του 1893 στο Σικάγο, το Μουσείο έχει περισσότερα από 11.000 τετραγωνικά πόδια εκθεσιακού χώρου - σχεδόν τρεις φορές το χώρο της γκαλερί στην πρώην θέση του στην Welbourne Avenue.

Ο Jeannette Genius McKean ίδρυσε το Μουσείο που ήταν παλαιότερα γνωστό ως Γκαλερί Τέχνης Morse στην πανεπιστημιούπολη του Rollins College το 1942. Το Μουσείο μεταφέρθηκε στην Welbourne Avenue το 1977 και το όνομά του άλλαξε στο Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Charles Hosmer Morse.

Από το άνοιγμά της πριν από δέκα χρόνια στην Park Avenue, το Μουσείο έχει εργαστεί για την ενίσχυση τόσο της αισθητικής όσο και της ακαδημαϊκής ποιότητας των εκθέσεων που συγκεντρώνει από τη συλλογή που συγκέντρωσαν οι McKeans για μια περίοδο 50 ετών.

Δωρεάν Βραδιές Παρασκευής

Κάθε Παρασκευή το βράδυ, ξεκινώντας από τις αρχές Νοεμβρίου έως τα τέλη Απριλίου, το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Morse στο Winter Park παραμένει ανοιχτό αργότερα και είναι ελεύθερο στους επισκέπτες το βράδυ.

Αίθουσα Laurelton

Το Tiffany's Long Island Estate, το Laurelton Hall, με σχεδόν 100 αντικείμενα από το αρχοντικό του Tiffany - συμπεριλαμβανομένων των παραθύρων μολυβδούχου γυαλιού, του εμφυσημένου γυαλιού και της κεραμικής, των ιστορικών φωτογραφιών και των αρχιτεκτονικών σχεδίων. Το μουσείο διαθέτει επίσης μια διακεκριμένη συλλογή Αμερικανικής τέχνης αγγειοπλαστικής και μια αντιπροσωπευτική συλλογή από την τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα, αμερικανική ζωγραφική και διακοσμητική τέχνη.

Η ταράτσα του Tiffany's Daffodil

Η επέκταση χαρακτηρίζεται από την πλήρως ανακαινισμένη Daffodil Terrace από το διάσημο σπίτι του Long Island στο Tiffany, το Laurelton Hall και περίπου 250 τέχνης και αρχιτεκτονικά αντικείμενα από ή σχετίζονται με το μακρινό κτήμα. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τα βραβευμένα παράθυρα μολυβιού και τους λαμπρούς λαμπτήρες Tiffany, καθώς και γυαλί τέχνης και επίπλωση επί παραγγελία.

Δωρεάν Δημόσια Εκδηλώσεις στο Μουσείο

Δωρεάν είσοδος την παραμονή των Χριστουγέννων

Στις 24 Δεκεμβρίου, το Morse προσκαλεί το κοινό στις γκαλερί του μουσείου να απολαύσει δωρεάν, έργα που περιλαμβάνουν τα αιωνόβια παράθυρα του Louis Comfort Tiffany και το περίφημο παρεκκλήσι του 1893.

Όπως είναι παραδοσιακό, το παράθυρο "Παραμονή των Χριστουγέννων" θα είναι το επίκεντρο αυτού του ετήσιου υπαίθριου εκθέματος. Αυτό το παράθυρο, που σχεδιάστηκε από τον Thomas Nast Jr., γιο του διάσημου πολιτικού γελοιογράφου, κατασκευάστηκε γύρω στο 1902 από το Tiffany Studios, θα εμφανιστεί στο Morse μετά τα Χριστούγεννα στο πάρκο.

Οκτώ παράθυρα μολυβιού, που έχουν επιλεγεί από την παγκόσμια διάσημη συλλογή Tiffany της Morse, θα αποτελέσουν το σκηνικό για την ελεύθερη συναυλία σε εξωτερικούς χώρους των εποχιακών αγαπημένων από τη φωνητική φεστιβάλ των 150 φωνών Bach, ένα από τα κορυφαία σύνολα oratorio της Αμερικής.

Επτά από τα παράθυρα είναι μνημεία με θρησκευτικά θέματα που παρήχθησαν από τα Tiffany Studios για το εκκλησάκι που κατασκευάστηκε το 1908 για την Ένωση για την Αρωγή των Ευσεβών ηλικιωμένων Γυναικών στην Νέα Υόρκη. Όταν η κατοικία απειλήθηκε με κατεδάφιση το 1974, ο Hugh και ο Jeannette McKean, το ζευγάρι που συγκέντρωσε τη συλλογή Morse - αγόρασε τα παράθυρα του παρεκκλησίου Tiffany κατόπιν αιτήματος του συμβουλίου σύνδεσης. Η κατοικία του Συνδέσμου βρίσκεται τώρα στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Χώρων.

Το πρόγραμμα διάρκειας δύο ωρών αρχίζει στις 6:00 μ.μ. την πρώτη Πέμπτη του Δεκεμβρίου, όταν θα δοθεί το σήμα για την ενεργοποίηση των φώτων παραθύρου.

Η βροχή θα είναι η επόμενη νύχτα, την ίδια στιγμή.

Το βυζαντινό παρεκκλήσι, ένα ψηφιδωτό και γυάλινο αριστούργημα που σχεδιάστηκε για την Κολομβιανή Έκθεση του 1893 στο Σικάγο, καθιέρωσε τη διεθνή φήμη της Tiffany και είναι ένας από τους τελευταίους εσωτερικούς χώρους του καλλιτέχνη. Το παρεκκλήσι άνοιξε στο Morse το 1999. Μόνο κατά τη διάρκεια των διακοπών, το μουσείο εκθέτει επίσης το παράθυρο του 1902 Tiffany, "Παραμονή των Χριστουγέννων", σχεδιασμένο από τον διάσημο γελοιογράφο Thomas Nast.

Το Μουσείο Winter Park διοργανώνει ανοιχτό σπίτι για τους επισκέπτες κάθε Παραμονή Χριστουγέννων για να προσφέρει μια ειρηνική ανάπαυλα από την πολυάσχολη περίοδο των διακοπών.