Ημέρα των Νεκρών και Αποκριάτικων Τελωνείων στην Ισπανία

Απόκριες: μια δικαιολογία για να φορέσει κοστούμια όπως χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, ζόμπι ή σέξι νοσοκόμες. Εάν είστε στην Ισπανία στα τέλη Οκτωβρίου, βοηθάτε να μάθετε πώς οι Ισπανοί παρατηρούν τον τριήμερο εορτασμό της Απόκρισης (31 Οκτωβρίου), τον Ντε Ντε Τόδος Σοσός (1 Νοεμβρίου) και τον Ντε Ντε Μουέρτο (2 Νοεμβρίου).

Απόκριες είναι πιο δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες από ό, τι σε άλλα μέρη του κόσμου. Μέχρι τη δεκαετία του 1990, το Απόκριες στην Ευρώπη θεωρήθηκε ως παιδικό γεγονός - με τα άτομα κάτω των 12 ετών που θα έπαιζαν τέχνασμα ή θεραπεία με τους γονείς τους - που πέρασαν ως επί το πλείστον από τον ενήλικο πληθυσμό.

Και έτσι ήταν στην Ισπανία.

Ωστόσο, κάθε χρόνο, όλο και περισσότερες εκδηλώσεις με θέμα το Απόκριες λαμβάνουν χώρα σε πόλεις γύρω από την Ισπανία, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες πόλεις όπως η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη. Περιμένετε πάρτι κοστούμια και θεματικές εκδηλώσεις σε πολλά από τα νυχτερινά κέντρα της πόλης.

Ένας λόγος για τον οποίο το Halloween πάρτι έχει γίνει πιο δημοφιλές είναι ότι την επόμενη μέρα, All Saints 'Day, είναι μια αργία. Η νύχτα πριν από τις περισσότερες δημόσιες αργίες στην Ισπανία ("vísperas de festivo") αντιμετωπίζεται σαν ένα βράδυ του Σαββάτου, ενώ οι άνθρωποι επωφελούνται από το να μην χρειαστεί να πάτε στη δουλειά ή το σχολείο την επόμενη μέρα με πάρτι όλη τη νύχτα.

Ισπανικά ισοδύναμα με αποκριές

Φυσικά, το Απόκριες συνδέεται στενά με ένα άλλο γεγονός στον ισπανόφωνο κόσμο: το "Dia de Muertos" του Μεξικού (Ημέρα των Νεκρών ή Όλες οι ψυχές). Στην Ισπανία, αν και δεν γιορτάζεται με την ίδια έννοια όπως στο Μεξικό (πολύ μεγάλη έκπληξη για πολλούς Αμερικανούς που επισκέπτονται την Ισπανία και περιμένουν περισσότερες ομοιότητες με το Μεξικό), υπάρχει το "Dia de Diffuntos" (κυριολεκτικά η Ημέρα των Νεκρών) ή το "Dia de Todos los Santos "( Ημέρα όλων των Αγίων , 1 Νοεμβρίου).

Αν και τεχνικά δύο διαφορετικά γεγονότα, ο πρώτος πρόκειται να τιμά τους νεκρούς συγγενείς και ο τελευταίος είναι για τους αγίους. Στην πραγματικότητα, οι διακοπές έχουν συνδυαστεί. Το Dia de Dipuntos / Dia de Todos los Santos είναι μια οικογενειακή μέρα εξαιρετικής θρησκευτικής σημασίας. Οι οικογένειες επισκέπτονται τους τάφους των αγαπημένων τους και αφήνουν λουλούδια.

Η μάζα πραγματοποιείται τρεις φορές.

Απόκριες-Θεματικές Εκδηλώσεις στην Ισπανία

Αυτή είναι μια μικρή επιλογή γεγονότων που μπορείτε να δείτε στην Ισπανία γύρω από το Halloween. Ψάξτε για άλλα μέρη και δραστηριότητες, ειδικά γύρω από τις περιοχές της πόλης της νυχτερινής ζωής. Αν οι δραστηριότητες του Dia de Muertos δεν σας ενδιαφέρουν, υπάρχουν πολλά άλλα φεστιβάλ για να τα δείτε στην Ισπανία τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο .

Φεστιβάλ ταινιών τρόμου και φαντασίας
28 Οκτωβρίου - 3 Νοεμβρίου 2017: Κάθε χρόνο, ο Σαν Σεμπαστιάν φιλοξενεί αυτό το φεστιβάλ κινηματογράφου που περιλαμβάνει επίσης street shows, παραστάσεις, ζωντανή μουσική, κωμωδία και εκθέσεις.

Φανταστική βραδιά περιπάτου
Τα Σάββατα από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο: Εξερευνήστε τις γειτονιές της Βαρκελώνης και τους ορμητικούς δρόμους σε αυτή την καθοδηγούμενη αγγλόφωνη περιήγηση, που μιλά για εξορκισμούς, μαγεία, στοιχειωμένα μοναστήρια, παραφυσική δραστηριότητα και την συγκλονιστική ιστορία της Αψίδας του Θριάμβου και της εκκλησίας της Σάντα Μαρία.

Εκδηλώσεις Ζόμπι και Παιχνίδια Roleplay
Όλο το χρόνο: Οι ζόμπι καταλαμβάνουν πόλεις και χωριά σε όλη την Ισπανία καθώς περιφέρονται από το σούρουπο έως την αυγή. Εάν κάτι τέτοιο σας ενθουσιάσει περισσότερο από ό, τι σας φοβίζει, ελέγξτε για ειδικές εκδηλώσεις με θέματα ζόμπι γύρω από το Halloween στις πόλεις Cuellar, Alcázar de San Juan, Archena και Catalayud.

Τόσαντος
1 Νοεμβρίου: Σε όλη την Ισπανία, το Cadiz στην Ανδαλουσία είναι ίσως το καλύτερο μέρος για να γιορτάσει την Ημέρα των Αγίων.

Σε αυτό το εβδομαδιαίο φεστιβάλ, γνωστό ως Tosantos, θα παρακολουθήσετε ντυμένα κουνέλια, κούκλες από φρούτα και θηλάζουσες χοίρους στην αγορά. Εκείνοι που επιθυμούν μια παραδοσιακή και πιο συγκρατημένη Ημέρα των Αγίων, παρευρίσκονται σε θρησκευτικές τελετές και επισκέπτονται τους τάφους αγαπημένων. Τα καταστήματα είναι κλειστά αυτή τη μέρα.