Το PortAventura είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα θεματικά πάρκα της Ευρώπης

Το ισπανικό πάρκο διαθέτει Ferrari Land

Το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ισπανίας (και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης), το PortAventura είναι ένα παραμυθένιο μέρος με καταπράσινο τοπίο, γοητευτική αρχιτεκτονική και εντυπωσιακή θεματολογία. Αν και δεν είναι στο επίπεδο ενός πάρκου Disney ή Universal (το οποίο είναι περίεργο, δεδομένου ότι το Universal εκμεταλλεύτηκε το πάρκο και το θέρετρο σε μια στιγμή), είναι ένα βήμα πάνω από ένα τυπικό πάρκο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσφέρει μεγάλα αξιοθέατα. Στην πραγματικότητα, μερικά από τα σουβέρ και τα βόλτα της είναι από τα πιο συναρπαστικά στον κόσμο.

Για να γίνει μια σύγκριση που επηρεάζεται από τη Δύση, το PortAventura είναι παρόμοιο με τα πάρκα Busch Gardens , τα οποία επίσης παρουσιάζουν ένα νικηφόρο συνδυασμό εξαιρετικών βόλτων, υπέροχης ατμόσφαιρας, ανώτερης τροφής στο πάρκο και εμπνευσμένων παραστάσεων. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αφού η Busch Entertainment ήταν επίσης μεταξύ των αρχικών ιδιοκτητών και σχεδιαστών της ιδιοκτησίας. (Η PortAventura ανήκει πλέον και λειτουργεί από μια ανεξάρτητη ισπανική εταιρεία.)

Η αρχή του πάρκου είναι να πάρει τους επισκέπτες σε μια περιπέτεια γύρω από το κόσμο κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Αντί για την προσέγγιση της δίκαιης / προκλητικής εκπαίδευσης του Epcot, το ισπανικό πάρκο παρουσιάζει πιο φιλόδοξες και εξιδανικευμένες ερμηνείες των τοπικών περιοχών, όπως η Πολυνησία, το Μεξικό, η Κίνα, η Άπω Ανατολή, η Ιταλία και η λοξότητά της στη Νότια Ευρώπη, Σε έναν αμερικανό εκπατρισμένο, μπορεί να είναι συναρπαστικό να δούμε πώς παρουσιάζει το ισπανικό πάρκο τη λήψη του στην Αμερικανική καουμπόη-πασπαλισμένη Old West.

Άγρια βόλτα

Το 2017, η PortAventura άνοιξε το Ferrari Land , ένα 15 εκτάριο οδού στον αξιότιμο ιταλό κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Διαθέτει το Red Force, το οποίο με ταχύτητα 112 μίλι / ώρα και 367 πόδια είναι το ταχύτερο και ψηλότερο τροχόσπιτο της Ευρώπης (και μεταξύ των ταχύτερων και ψηλότερων σουέτ στον κόσμο ). Χρησιμοποιεί μια εκτόξευση μαγνητικής επαγωγής για να καταπέσει τα τρένα της πάνω και πάνω από έναν κορυφαίο πύργο καπέλων.

Μεταξύ των άλλων άγριων βόλτων του πάρκου είναι και ο Furius Baco , μια πραγματικά αμήχανη, εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα (μία από τις γρηγορότερες στον κόσμο ) και μια εξαιρετικά ξεχωριστή εκστρατεία, Shambhala , μια εξαιρετικά ψηλή, γρήγορη και ομαλή υπερ- Khan χαλύβδινο καράβι πολλαπλών αναστροφών, Stampedia, ένα διπλό κομμάτι αγωνιστικής ξύλινης περιπέτειας που γεμίζει πραγματικά την ταχύτητα και το Hurakan Condor, μια πτώση πύργου πτώσης που ανεβαίνει σε τρελά ριψοκίνδυνα επίπεδα.

Για τα μικρότερα παιδιά, η γη SésamoAventura (βασισμένη στο Sesame Street) προσφέρει πολλές χαριτωμένες βόλτες και περιοχές παιχνιδιού.

Οι επισκέπτες που αποφεύγουν τις ακραίες συγκινήσεις και είναι έξω από το demo του Barrio Sesamo θα βρουν πολλά να κάνουν στο πάρκο. Το Sea Odyessy 4-D θέατρο προσομοιωτή κίνησης προσφέρει ένα ζευγάρι διαφορετικών βιντεοπαιχνιδιών και είναι καλά. Οι ζωντανές εμφανίσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις με στροφές που παρουσιάζονται στην Πολυνησία, το Μεξικό και την Παλιά Δύση, είναι μια καυγά. Υπάρχουν και πιο έντονα αξιοθέατα, όπως ένα ταξίδι με ποδήλατο: το Tutuki Splash, το Silver River Flume και το Grand Canyon Rapids.

Το πάρκο δεν είναι μεγάλο σε χαρακτήρες. Ο Woody Woodpecker είναι ένα αστέρι. Περιέργως, η Betty Boop, η οποία χτυπά πίσω στις πρώιμες ασπρόμαυρες ημέρες των κινούμενων σχεδίων, έχει επίσης ένα σπίτι στο PortAventura. Η συμμορία Barrio Sesamo / Sesame Street στρογγυλοποιεί το cast.

Τα ξενοδοχεία του θέρετρου, η τοποθεσία στον ωκεανό και το πλήρες πάρκο νερού καθιστούν έναν ελκυστικό, πολυήμερη προορισμό διακοπών. Στην πραγματικότητα, πολλοί επισκέπτες του PortAventura ταξιδεύουν από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και, όλο και περισσότερο, της Ρωσίας. Όπως και με άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά αξιοθέατα, η ποικιλία των ακροατηρίων της δημιουργεί ένα περίεργο μείγμα πολιτισμών και διαλέκτων (και απαιτεί από το πάρκο να διατηρεί στο ελάχιστο τον διάλογο).

Πληροφορίες τοποθεσίας και εισιτηρίων

Salou, Tarragona, Ισπανία, περίπου μία ώρα νότια της Βαρκελώνης. Η διεύθυνση είναι 43480 Vila-seca.

Η είσοδος στο πάρκο περιλαμβάνει όλα τα αξιοθέατα και τις παραστάσεις. Υπάρχει μειωμένη χρέωση για τους κατώτερους περαστικούς (ηλικίας 4 έως 10 ετών) και τους ηλικιωμένους (60+) καθώς και τους ανάπηρους. 3 και κάτω είναι δωρεάν. Το πάρκο προσφέρει εκπτώσεις στα περάσματα για τους επισκέπτες που φτάνουν μετά τις 7 μ.μ. 2 ημερών περάσματα, καθώς και περάσματα σεζόν είναι διαθέσιμα. Ο χώρος στάθμευσης είναι επιπλέον.

Τα εκπτωτικά εισιτήρια είναι συχνά διαθέσιμα αγοράζοντας τα εκ των προτέρων στην επίσημη ιστοσελίδα του PortAventura.

Σημειώστε ότι απαιτείται ξεχωριστό εισιτήριο για την είσοδο στο Ferrari Land. Ένα ξεχωριστό εισιτήριο απαιτείται επίσης για την είσοδο στο PortAventura Caribe Aquatic Park. Τα combo περνάει για δύο ή και τα τρία πάρκα είναι διαθέσιμα.

Τι να φάτε;

Όπως σε όλη την Ισπανία, το φαγητό λαμβάνεται πολύ σοβαρά στο PortAventura. Εκτός από τα συνηθισμένα είδη γρήγορου φαγητού και γρήγορης πρόσκρουσης, το πάρκο διαθέτει εκπληκτικό αριθμό καθισμάτων που προσφέρουν ναύλο, όπως τάπας, ιταλικά, θαλασσινά, κινέζικα και μεξικάνικα. Κάντε κράτηση το συντομότερο δυνατό, επειδή η ζήτηση για τα δημοφιλή εστιατόρια είναι υψηλή.

Θαλάσσιο πάρκο

Το PortAventura Caribe είναι ένα μεγάλης κλίμακας υδάτινο πάρκο με πολλές υδατικές εκτροπές. Σε αντίθεση με το κοντινό Hotel Caribe του θέρετρου, το πάρκο διαθέτει θέμα της Καραϊβικής. (Hmm.Μπορείτε να κάνετε κάποια αξιοθέατα στην Καραϊβική να υιοθετήσουν ένα μεσογειακό θέμα για την ακτή;) Ανάμεσα στα κυριότερα σημεία του πάρκου είναι η μεγάλη πισίνα κυμάτων Βερμούδων, το καταπληκτικό El Rio Loco και το τεράστιο διαδραστικό κέντρο παιχνιδιού Laguna de Woody. Είναι ενδιαφέρον το πάρκο να περιλαμβάνει μια εσωτερική ζώνη με διαφάνειες και δραστηριότητες για νεαρά παιδιά που βρίσκονται σε μια πιο δροσερή, χωρίς ήλιο (και χωρίς βροχή) περιοχή.

Ξενοδοχεία και θέρετρο

Το πλήρες θέρετρο προορισμού προσφέρει τέσσερα ξενοδοχειακά τεσσάρων θεματικών ξενοδοχείων, με συνολικά περίπου 2000 δωμάτια. Το PortAventura Hotel είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και προσφέρει χώρο συνεδρίων και συνεδρίων. Πακέτα δωματίων περιλαμβάνουν εισιτήρια στα πάρκα, πρωινό και μεταφορά στα πάρκα. Οι παροχές περιλαμβάνουν πρόσβαση στο Ocean Beach Beach Club, τρία γήπεδα γκολφ, συνεδριακές και συνεδριακές εγκαταστάσεις και εστιατόρια. Ένα ξενοδοχείο με θέμα το Ferrari βρίσκεται στα έργα.

Απόκριες και Χριστουγεννιάτικα Γεγονότα

Το πάρκο γιορτάζει και τις δύο γιορτές με θεματικές εκδηλώσεις. Για αποκριές, υπάρχουν τέρατα στα μεσαία, στοιχειωμένα μονοπάτια, ειδικές εκθέσεις και παρέλαση. Για τα Χριστούγεννα, το PortAventura παίρνει ντυμένο με φώτα αναβοσβήνει, προσφέρει ειδικές εκπομπές και διαθέτει επισκέψεις από τον Άγιο Βασίλη.