Θα μπορούσατε να χειριστείτε τον Furius Baco στο PortAventura της Ισπανίας;

Ένα από τα γρηγορότερα κύλινδροι του κόσμου

Αυτό δεν είναι το περιπλάνημα του κυνηγού του padre. Καταρρίπτεται από το σταθμό σε μια επιφάνεια-που λιώσει 0 έως 84 mph σε 3,5 δευτερόλεπτα, Furius Baco παίρνει τον έλεγχο και ποτέ δεν αφήνει επάνω. Σχεδιασμένο για ταχύτητα και όχι για ταχύτητα, το coaster κάνει ένα γιγάντιο βρόχο γύρω από το τμήμα Mediterrania του PortAventura . Χωρίς λόφους και ουσιαστικά χωρίς στοιχεία, εκτός από μια συστροφή, για να επιβραδύνει τη δυναμική της, η διαδρομή διατηρεί την τρελή ταχύτητά της έως ότου τα φρένα της επιβραδύνουν με ειλικρίνεια λίγο πριν επιστρέψει στο σταθμό.

Βαρέλια διασκέδασης

Υπάρχουν πολλά άλλα δρομολόγια που έχουν ξεκινήσει, αλλά κανένας δεν μοιάζει αρκετά με τον λόφο Furius Baco. Μια ματιά στα τρένα του δίνει μια αίσθηση της μοναδικής πορείας. Αντί να κάθονται πάνω στο σασί τους, τα καθίσματα πτέρυγας πτέρυγας είναι τοποθετημένα στις πλευρές της διαδρομής. Κάθε σειρά τεσσάρων θέσεων έχει δύο στην αριστερή πλευρά της αμαξοστοιχίας και δύο στα δεξιά. Η ποδηλασία, επομένως, αφήνει τα πόδια των αναβάτη να κουνάσουν με τίποτα κάτω από αυτά. Η διάταξη είναι παρόμοια με τις σουβέρ τέταρτης διάστασης όπως το X2 στο Six Flags Magic Mountain, αλλά σε αντίθεση με αυτές τις βόλτες, τα καθίσματα δεν περιστρέφονται ανεξάρτητα από την αμαξοστοιχία.

Στη μέση του τρένου υπάρχουν ξύλινα βαρέλια - πιθανώς βαρέλια κρασιού. ("Baco" είναι η ισπανική λέξη για τον Βάκχο, τον θεό της συγκομιδής των σταφυλιών.) Ενώ δεν είναι σαφές τι πρέπει να κάνει η διαδρομή, υπάρχει μια περίεργη προ-εμφάνιση στην οποία ένα animatronic πεταλούδες πεταλιών σε ένα σφιχτό σχοινί και διαταράσσει μια μηχανή σε ένα εργοστάσιο (ένα εργοστάσιο οινοποιίας, ίσως;).

Οι σχεδιαστές βόλτα που ήρθαν με την σύντομη παράσταση μπορεί να έχουν απορροφήσει λίγο πολύ vino. Μόλις ο πίθηκος προκαλέσει το χάος του, τα τρένα σκίζουν από το σταθμό.

Άγρια και αποπροσανατολιστικά

Η εκτόξευση είναι απίστευτα έντονη. Φτάνοντας στα 84 δευτερόλεπτα σε μόλις δευτερόλεπτα, οι αναβάτες είναι καρφωμένοι στα καθίσματα με ισχυρά θετικά Gs . Αντί να κλιμακώσετε έναν λόφο με κορυφαία καπέλα, όπως το υδραυλικά ξεκίνημα της περιπέτειας, το Kingda Ka - ή κάθε λόφος για το θέμα αυτό - ο Furius Baco πέφτει σε μια ρηχή τάφρο. Το τρεμοπαίμασμα από τις πλευρές του τάφρου κάνει την ταχύτητα να φαίνεται πολύ πιο έντονη. Το καράβι εισέρχεται στη συνέχεια σε μια σύντομη σήραγγα για μια σύντομη στιγμή του σκότους.

Οι τράπεζες των αμαξοστοιχιών προς τα αριστερά και συνεχίζουν τις τραπεζικές συναλλαγές σε μια συστροφή της γραμμής (ουσιαστικά μια αντιστροφή του τιρμπουσόν). Χωρίς περιστρεφόμενα φρένα και τίποτα για να ελέγξει την ταχύτητά του, η λήψη αυτής της συστροφής σε τέτοιο ρυθμό θραύσης είναι άγριος και αποπροσανατολιστικός. Όταν η αμαξοστοιχία αυτονομία και οι αναβάτες ξαναβρούν τα ρουλεμάν τους, φτάνουν μέχρι να περάσουν σχεδόν στο γραφικό «λιμάνι» της Μεσογείου, μια ωραία πινελιά για τους αναβάτες των ποδιών.

Και ... αυτό είναι. Υπάρχει μια μικρή στροφή στο τμήμα φρένων και μια επιστροφή στο σταθμό φόρτωσης. Ο χρόνος της βόλτας εμφανίζεται ως 55 δευτερόλεπτα, αλλά αυτό πρέπει να περιλαμβάνει την ανόητη προ-εμφάνιση.

Ο πραγματικός χρόνος οδήγησης είναι πιθανώς πιο κοντά στα 30 δευτερόλεπτα. Αλλά τι 30 δευτερόλεπτα!

Για τους οπαδούς που επιθυμούν την ταχύτητα, ο Furius Baco είναι σαν το κρασί των θεών του coaster.