Από τη Μάλαγα στο Ronda: με λεωφορείο, αυτοκίνητο ή τρένο

Η Ronda είναι ο πιο διάσημος από τους Pueblos blancos της Ανδαλουσίας ("λευκά χωριά"), αλλά δεν είναι η πιο εύκολη πόλη στην Ισπανία. Με θέα στο φαράγγι Tajo, αυτή η πόλη έχει πολλές ιστορικές γέφυρες που προσφέρουν εξαιρετική θέα στο τοπίο της Ανδαλουσίας και λόγω της εγγύτητάς της προς τη Μάλαγα, η Ronda είναι προσβάσιμη με λεωφορείο, αυτοκίνητο ή τρένο, καθιστώντας την τέλεια στάση στο ταξίδι σας από τη Μάλαγα στη Σεβίλλη .

Η προσθήκη στη Ronda με αυτόν τον τρόπο προσθέτει αρκετά στο χρόνο ταξιδιού σας από τη Μάλαγα στη Σεβίλλη, αλλά με τόσα πολλά πράγματα να κάνετε στη Ronda , εγγυάται σίγουρα μια διανυκτέρευση - και θα μπορούσατε να μείνετε σε ένα από αυτά τα υπέροχα ξενοδοχεία Andulacia!

Ronda μπορεί να επισκεφθείτε ως ημερήσιο ταξίδι από τη Μάλαγα . Ωστόσο, λόγω των ζητημάτων υλικοτεχνικής υποστήριξης με την πρόσβαση από και προς το Ronda (οι δρόμοι είναι άνεμοι και οι σιδηροδρομικές συνδέσεις είναι αποσπασματικές), μια ξενάγηση είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε τη Ronda σε μια μέρα.

Λάβετε υπόψη ότι, από υλικοτεχνική άποψη, είναι πολύ σημαντικό να συμπεριλάβετε όλες τις μεταφορές, τα αξιοθέατα και να υπολογίσετε τι να κάνετε με τις τσάντες σας. Ωστόσο, υπάρχει μια ξενάγηση της Ronda από τη Μάλαγα που θα λύσει αυτά τα προβλήματα.

Ταξίδι με τρένο

Αν και υπάρχει μόνο ένα απευθείας τρένο από τη Μάλαγα στη Ronda - που διαρκεί δύο ώρες - υπάρχει μια σειρά από άλλες μεταφορές και συνδέσεις που περνούν από αυτή την πόλη της Ανδαλουσίας, όπου μπορείτε να κατεβείτε και να εξερευνήσετε πριν συνεχίσετε το ταξίδι σας μέσω της Ισπανίας.

Η καλύτερη επιλογή είναι η άμεση αμαξοστοιχία που προσφέρει η εθνική υπηρεσία τρένων της Ισπανίας Renfe, η οποία κοστίζει € 14.50 μονόδρομη ή, ως ειδική τιμή, μπορείτε να κλείσετε εκ των προτέρων ένα εισιτήριο μετ 'επιστροφής για € 24. Αυτό το τρένο αναχωρεί καθημερινά από το σταθμό María Zambrano της Μάλαγα στις 10:05 π.μ. και φτάνει στη Ronda λίγο αργότερα από δύο ώρες αργότερα στις 11:56 π.μ.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε τη Ronda να σταματήσει στην περιπέτεια της αμαξοστοιχίας σας μέσω της Ισπανίας, πραγματοποιώντας απευθείας δρομολόγια προς αυτή την πόλη από τη Μαδρίτη (3 ώρες, 45 λεπτά), τη Γρανάδα (δύο ώρες, 39 λεπτά), την Κόρδοβα (μία ώρα, 45 λεπτά) Antequera (μία ώρα, 17 λεπτά).

Ταξιδέψτε με Λεωφορείο

Λίγο φθηνότερο από το τρένο σε περίπου € 11, αλλά εξακολουθεί να παρέχει άμεση εξυπηρέτηση στη Ronda, τα λεωφορεία Los Amarillos τρέχουν καθημερινά διάφορα λεωφορεία μεταξύ Μάλαγα και Ronda κάθε μέρα της εβδομάδας.

Η διαδρομή των λεωφορείων μεταξύ αυτών των πόλεων είναι σχεδόν όμοια με εκείνη του τρένου, αλλά το λεωφορείο ακολουθεί τους δρόμους που περιστρέφονται από τα βουνά κατά μήκος του A-367 έως το A-357 προτού κατέβει κάτω από την κοιλάδα Ardales και Cartama.

Εάν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο για να εξερευνήσετε την Ισπανία, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο από τη Μάλαγα στη Fuengirola, στη συνέχεια μια άλλη από Fuengirola στη Ronda, η οποία σας μεταφέρει σε δύο πολύχρωμα οροσειρά. Παρόλο που αυτό διαρκεί περίπου 40 λεπτά περισσότερο, αξίζει τον κόπο, εάν είστε ένας μεγάλος ανεμιστήρας φυσικών τοπίων που εντυπωσιάζουν. Επιπλέον, η Fuengirola είναι μια άλλη μεγάλη πόλη για να επισκεφθείτε την πορεία!

Ταξιδεύω με αμάξι

Εάν θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να οδηγήσετε τον εαυτό σας από τη Μάλαγα στη Ronda, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα κατάλληλα έγγραφα για να συμπεριλάβετε μια διεθνή άδεια οδήγησης , αν είναι απαραίτητο.

Μόλις είστε έτοιμοι να αναχωρήσετε, ο καλύτερος τρόπος για να πάτε είναι να πάρετε το E-15 κατά μήκος της ακτής, πέρα ​​από το Fuengirola και τη Μαρμπέγια στο San Pedro de Alcántara. στη συνέχεια, πάρτε το A-376 από το San Pedro de Alcántara για 44 χιλιόμετρα πριν πάρετε το A-369 στη Ronda. Όλα αυτά πρέπει να διαρκέσουν περίπου μία ώρα και 45 λεπτά.

Δεδομένου ότι η ενοικίαση αυτοκινήτου σας παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στο ταξίδι του ταξιδιού σας, θα μπορούσατε να συνεχίσετε την περιπέτεια σας με ένα ταξίδι στη Σεβίλλη. Αν και δεν είναι εύκολα προσβάσιμο με το τρένο, αυτή η δημοφιλής πόλη βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο και κοντά σε πολλά υπέροχα ημερήσια ταξίδια. Επιπλέον, θα έχετε πολύ πιο εύκολο χρόνο να επιστρέψετε το ενοικιαζόμενο σας αυτοκίνητο στη Σεβίλλη.

Ξεναγήσεις από τη Μάλαγα

Εάν έχετε λίγα επιπλέον χρήματα για να περάσετε και θέλετε να αντιμετωπιστεί σε μια πλήρως επιμελημένη περιπέτεια από μερικούς τοπικούς εμπειρογνώμονες στη Μάλαγα, τη Ρόντα και τη Σεβίλλη, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο για μια ξενάγηση στην περιοχή.

Με γευστική δοκιμή, επίσκεψη σε ένα ταυρομαχώντας δαχτυλίδι και μια ξενάγηση στο Pueblos Blancos, αυτή η ξενάγηση της Ronda από τη Σεβίλλη είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αν ταξιδεύετε από τη Σεβίλλη στη Μάλαγα, ίσως να θεωρήσετε αυτή τη Σεβίλλη για μεταφορά στη Μάλαγα με μια περιοδεία της Ronda.

Εάν είστε περισσότερο φαγητό ή ενδιαφέρεστε για το κρασί, μπορείτε να προτιμήσετε την εκδρομή για το βιολογικό ελαιόλαδο και το κρασί από τη Μάλαγα, η οποία σταματά σε αρκετές τοπικές γεωργικές εκμεταλλεύσεις και οινοποιεία, ώστε να δοθεί στους επισκέπτες η ευκαιρία να εκφράσουν το αγρόκτημα- επιτραπέζια καλλιέργεια της περιοχής.