Ένας σύντομος οδηγός για πεζοπορία πανέμορφα κίτρινα βουνά της Κίνας

Spectacular Peaks, Wind-Carved Pines Ορίστε την εικονική σκηνή

Το Huangshan κυριολεκτικά σημαίνει κίτρινο βουνό στο Mandarin. Πρόκειται για μια γραφική περιοχή που καλύπτει περισσότερα από 100 τετραγωνικά μίλια (250 τετραγωνικά χιλιόμετρα). Τα βουνά χαρακτηρίζονται από τις κορυφές γρανίτη τους και τα πεύκα που εκτείνονται σε περίεργες γωνίες. Εάν έχετε δει ποτέ μια κλασική κινεζική μελάνη, στην οποία τα βουνά είναι απίστευτα γωνιακά, είναι πιθανό ότι ο πίνακας ήταν ένα τοπίο των Κίτρινων Βουνών.

Οι κινεζικές τουριστικές αρχές λένε ότι το Huangshan είναι διάσημο για τα τέσσερα θαύματα: τα αιολικά σκαλισμένα πεύκα, τις εντυπωσιακές κορυφές γρανίτη, τη θάλασσα σύννεφων και τις θερμές πηγές. Τις περισσότερες φορές, το Huangshan περιβάλλεται από ομίχλη, καθιστώντας το ιδιαίτερα γραφικό. Το Huangshan είναι μία από τις περιοχές παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Κίνας.

Ονομάζεται κίτρινο βουνό, διότι κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ, ο αυτοκράτορας Λίνγκντζι πίστευε ότι ο κίτρινος αυτοκράτορας έγινε αθάνατος εδώ, οπότε άλλαξε το όνομα από το Μαύρο Βουνό στο Κίτρινο Όρος.

Να πάρει εκεί

Huangshan βρίσκεται στη νότια επαρχία Anhui. Η πόλη Huangshan συνδέεται με λεωφορείο, τρένο και αεροπλάνο με την υπόλοιπη Κίνα. Διανυκτερεύοντα τρένα διατίθενται από ορισμένες πόλεις, αλλά η πτήση σε Huangshan είναι ένας προτιμώμενος τρόπος να φτάσετε εκεί. Το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 44 μίλια (70 χιλιόμετρα) από τη γραφική περιοχή.

Υπάρχουν δύο διαδρομές στις κορυφές: τελεφερίκ και πεζοπορία . Πρέπει να σημειωθεί ότι ανεξάρτητα από το πώς αποφασίζετε να φτάσετε στην κορυφή, θα πρέπει να το συζητήσετε πρώτα με έναν τοπικό ταξιδιωτικό πράκτορα, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε πόσο χρόνο πρέπει να φτάσετε στις κορυφές, πόση ώρα πρέπει να κατεβείτε, και αν θέλετε να περάσετε τη νύχτα στην κορυφή.

Δεν θέλετε να πιάσετε στο βουνό απροετοίμαστα.

Huangshan Peaks με το τελεφερίκ

Υπάρχουν τρία διαφορετικά τελεφερίκ που μεταφέρουν τους επισκέπτες σε διαφορετικές κορυφές εντός της οροσειράς. Οι γραμμές για τα τελεφερίκ μπορεί να είναι πολύ μεγάλες κατά τη διάρκεια των εποχών αιχμής και είναι καλή ιδέα να συμπεριληφθεί αυτό στο ταξίδι σας.

Τα τελεφερίκ σταματούν να λειτουργούν μετά τις 4 μ.μ., ώστε να επηρεάσουν και τα σχέδιά σας. Πολλοί επισκέπτες χρησιμοποιούν τα τελεφερίκ για να ανέβουν στο βουνό και να περπατήσουν ή να περάσουν πίσω ή αντίστροφα.

Πεζοπορία Huangshan

Ορεινά μονοπάτια καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του βουνού. Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα βουνά έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια από εκατομμύρια Κινέζους και τα μονοπάτια είναι λιθόστρωτα και έχουν πέτρινα σκαλοπάτια. Αν και αυτό προσθέτει ένα επίπεδο πολιτισμού στο ταξίδι σας, μπορεί να κάνει τα μονοπάτια πιο ολισθηρά σε καιρό, που είναι συχνά, έτσι πρέπει να φοράτε τα σωστά υποδήματα για πιθανές συνθήκες.

Οι αχθοφόροι είναι διαθέσιμοι για να πάρουν τις τσάντες σας αν σκοπεύετε να περάσετε τη νύχτα στην κορυφή. Μπορείτε να διαπραγματευτείτε μια τιμή μαζί τους στο κάτω μέρος πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Οι καρέκλες σέλας είναι επίσης διαθέσιμες προς ενοικίαση, οπότε αν αποφασίσετε ότι θέλετε να περάσετε χωρίς να περπατήσετε, αυτό είναι επίσης δυνατό.

Τι να δείτε και να κάνετε

Μια επίσκεψη στο Huangshan είναι όλα σχετικά με το τοπίο, ιδιαίτερα την ανατολή του ηλίου. Οι άνθρωποι συρρέουν στο βουνό για να παρακολουθήσουν την ανατολή του ηλίου πάνω από τις ομιχλώδεις κορυφές. Η Κίνα έχει μια ιδιαίτερη συγγένεια για την ονομασία κορυφών, κοιλάδων, ορισμένων τάφρων και ορισμένων δένδρων με ονόματα που θυμίζουν άλλα πράγματα. Έτσι, θα επισκεφθείτε πολλά μέρη με ενδιαφέροντα ονόματα, όπως το Turtle Peak, το Flying Rock και το Begin-to-Believe Peak.

Huangshan Δρομολόγιο

Μια τυπική ολονύκτια περιήγηση στο Huangshan περιλαμβάνει συνήθως ένα τελεφερίκ μέχρι την κορυφή μιας από τις κορυφές νωρίς την Ημέρα Νο 1, ακολουθούμενη από τον έλεγχο στο ξενοδοχείο σας και στη συνέχεια για ένα ταξίδι για να δείτε μερικά από τα τοπία. Την Ημέρα Νο 2, σηκώνεστε πριν από την ανατολή του ηλίου, με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι, για να παρακολουθήσετε τη μαγεία του ήλιου που έρχεται πάνω από τις κορυφές. Κατόπιν ξοδεύετε την υπόλοιπη μέρα πεζοπορίας. Υπάρχουν διάφορα ξενοδοχεία σε διάφορες κορυφές στα βουνά.

Huangshan στα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης

Σκηνές της δημοφιλούς ταινίας "Crouching Tiger, Hidden Dragon" (2000) κινηματογραφήθηκαν στο Huangshan.