Η λίμνη Lady Bird του Όστιν

Η Πρώην Λίμνη της Πόλης είναι το Crown Jewel του Austin

Βρίσκεται νότια του κέντρου της πόλης, η λίμνη Lady Bird λειτουργεί ως πλατεία της πόλης. Σημαντικές υπαίθριες συναυλίες πραγματοποιούνται στο Auditorium Shores. Οι άνθρωποι κάνουν jog και περπατούν τα σκυλιά τους κάθε μέρα στο μονοπάτι πεζοπορίας και ποδηλασίας των 10 μιλίων γύρω από τη λίμνη. Οι καγιάκ περπατούν μέσα από τα φυσιολογικά αργά νερά του και οι ψαράδες δοκιμάζουν την τύχη τους για να πιάσουν τεράστιο κυπρίνο, γατόψαρο και μπάσο από την ακτή.

Η λίμνη είναι στην πραγματικότητα ένα φραγμένο μέρος του ποταμού Κολοράντο, που περιλαμβάνει 416 στρέμματα επιφάνειας.

Η λίμνη μπορεί να γίνει γρήγορα ένα ποτάμι και πάλι όταν τα νερά πλημμυρών απελευθερώνονται στα ανάντη, τα οποία συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Μείζονος Ημέρας Πλημμύρας του 2015. Αρχικά γνωστή ως Town Lake, η πλωτή οδό μετονομάστηκε το 2007 για να τιμήσει την πρώην First Lady Lady Bird Johnson. Έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στην αναβίωση και τον επανασχεδιασμό της λίμνης στη δεκαετία του 1970.

Πρόσφατες τροποποιήσεις

Μια μείζων αναμόρφωση της περιοχής Auditorium Shores ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2015. Προστέθηκαν νέα μπάνια και χλοοτάπητα και το πάρκο σκύλων χωρίς λουρί κινήθηκε και αναδιοργανώθηκε. Τον Ιούνιο του 2014 άνοιξε ένα νέο υπερυψωμένο πεζόδρομο στο ανατολικό Austin. Το boardwalk αντιμετώπισε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα στο μονοπάτι πεζοπορίας και ποδηλασίας. Το μονοπάτι αρχικά σταμάτησε απότομα σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην ακτογραμμή, και οι joggers έπρεπε να πάνε γύρω από τα διαμερίσματα για να πάρουν πίσω στο μονοπάτι. Δεδομένου ότι δεν μπορούσαν να μετακινήσουν το συγκρότημα διαμερισμάτων, αξιωματούχοι της πόλης αποφάσισαν να μετακινήσουν το μονοπάτι έξω από το νερό μέσω ενός υπερυψωμένου πεζόδρομου.

Το μονοπάτι των 10 μιλίων γύρω από τη λίμνη είναι πλέον αδιάκοπο. Το ίδιο το μονοπάτι είναι επίσημα ονομάζεται Roy και Ann Butler Hike και Bike Trail. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να αναφέρονται σε αυτό ως Λίμνη Town ή Lady Bird Hike και Bike Trail.

Διάσημοι κάτοικοι

Τα 1,5 εκατομμύρια νυχτερίδες που ζουν κάτω από τη γέφυρα του Congress Avenue είναι οι πιο γνωστοί κάτοικοι της λίμνης Lird Bird.

Ένα κοπάδι από ασβέστη-πράσινα παπαγάλοι μοναχών καλεί επίσης την περιοχή σπίτι. Θα ακούσετε τους δυνατούς ακροβατισμούς τους πριν τους δείτε, αλλά περιστασιακά τρέφονται στο έδαφος μαζί με τις πανταχού παρούσες καραμέλες. Παρόλο που δεν μπορείτε να τα δείτε ποτέ, μερικά από τα μεγαλύτερα γατόψαρα και κυπρίνοι στον κόσμο κρύβονται στα νερά της λίμνης Lird Bird. Ένα μπλε γατόψαρο των 44 λιβρών συνελήφθη εκεί τον Φεβρουάριο του 2015. Το 2006 εκφορτώθηκε ένα ψάρι τέρας μήκους 62,5 λιβρών (είδος: βουβάλια μικρού μύλου).

Άγαλμα Stevie Ray Vaughan

Βρίσκεται λίγο δυτικά από τη γέφυρα του South 1 Street, το άγαλμα του Stevie Ray Vaughan αποτίει φόρο τιμής στον πιο αγαπημένο κιθαριστή μπλουζ της Austin. Τραγικά πέθανε σε συντριβή ελικόπτερο το 1990 στην ηλικία των 35 ετών. Οι οπαδοί του Blues από όλο τον κόσμο συχνά αφήνουν λουλούδια πάνω και γύρω από το άγαλμα. Εξέδωσε τα ταλέντα του στο νυχτερινό κέντρο της Antone και βοήθησε τη λέσχη να φτιάξει μια διεθνή φήμη ως το σπίτι των Austin's blues.

Νερό αναψυχής

Μηχανοκίνητα οχήματα απαγορεύονται στη λίμνη Lady Bird, αλλά τα καγιάκ και τα κανό μπορούν να ενοικιαστούν από την ώρα σε διάφορα σημεία γύρω από τη λίμνη. Παρόλο που η κολύμβηση δεν επιτρέπεται γενικά, γίνονται εξαιρέσεις για μεγάλα triathlons όπως ο αγώνας TriRock το φθινόπωρο. Τα σκυλιά, ωστόσο, μπορούν και κάνουν δροσερό στη λίμνη ανά πάσα στιγμή.

Ακόμα κι αν δεν έχετε σκύλο, μπορείτε να παρακολουθήσετε τους ενθουσιασμένους pooches που φέρνουν τα παιχνίδια στη λίμνη κοντά στη γέφυρα του South 1 Street.