Νυχτερινό κλαμπ του Antone

Ένα ιστορικό νυχτερινό κέντρο ξανανοίγει το κέντρο της πόλης

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να ανοίξει ξανά το καλοκαίρι του 2015, η τελευταία ενσάρκωση του Antone άνοιξε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το 2015. Η θέση στην 305 Ανατολική Πέμπτη οδό ανακοινώθηκε στις αρχές του 2015 και ο ανασηκωμένος μπλε αστέρας Gary Clark Jr ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο το Μάρτιο του 2015. Ο Gary Clark ξεκίνησε να παίζει στο Antone όταν ήταν ακόμα έφηβος. Το πάθος του Clifford Antone για τα μπλουζ είχε σημαντικό αντίκτυπο στον Clark καθώς και σε πολλούς άλλους μουσικούς μπλουζ του Τέξας.

Ο Stevie Ray Vaughan έπαιζε συχνά στο Antone's, και ήταν μια από τις κυριότερες επιρροές του Clark. Ο Clark μνημονεύθηκε από τον αδελφό του Stevie Ray Jimmie, ο οποίος ήταν επίσης τακτικός καλλιτέχνης στο club.

Η τοποθεσία στο κέντρο του Ώστιν είναι ένα σπίτι για τους Antone. Ο αρχικός σύλλογος βρισκόταν μόλις λίγα τετράγωνα μακριά από την 6η οδό.

Ιστορία

Ιδρύθηκε από τον Clifford Antone το 1975, ο χώρος φιλοξενεί όλους τους blues greats, από Muddy Waters έως Pinetop Perkins. Το πάθος του ιδιοκτήτη για - και η εγκυκλοπαιδική γνώση της - μπλουζ μουσικής έφερε ένα σχεδόν ευλαβικό όνειρο στο σύλλογο. Ο Clifford Antone ήταν ένας hands-on ιδιοκτήτης που αγαπούσε να μοιραστεί ιστορίες για την ιστορία των blues και των πολυάριθμων εκκεντρικών χαρακτήρων του. Η δική του ιστορία ζωής, που περιλάμβανε δύο μνημεία στη φυλακή, είχε κάποιες μπλουζίνες. Ο Antone πέθανε το 2006 σε ηλικία 56 ετών.

Τα νομικά προβλήματα του ιδιοκτήτη και οι μεταβαλλόμενες μουσικές γεύσεις του Austin οδήγησαν σε δύσκολες στιγμές για τη λέσχη.

Είναι ίσως μια κατάλληλη κληρονομιά για ένα μουσικό χώρο που έχει δεσμευτεί για τα μπλουζ. Ωστόσο, οι νέοι ιδιοκτήτες είναι επίσης αφοσιωμένοι blues fans, και ελπίζουν να κάνουν την δικαιοσύνη Clifford Antone στη νέα τους επιχείρηση. Άλλοι επενδυτές περιλαμβάνουν την αδελφή του Clifford Susan Antone, τη Will Bridges, τον Alex Shoghi και τον Spencer Wells.

Τα τελευταία χρόνια, η μόνη σταθερή ήταν η παρουσία της Blue Monday με τον Derek O'Brien.

Ο O'Brien, γνωστός ως μπλουζ κιθαρίστας, φιλοξενεί πάντα ένα διασκεδαστικό show που είναι δημοφιλές μεταξύ των υπαλλήλων των μπαρ και των εστιατορίων (οι οποίοι γενικά ξεκινούν τα «Σαββατοκύριακα» τις Δευτέρες). Παρά τις πολλές μετεγκαταστάσεις του μπαρ, το προσωπικό παραμένει εξαιρετικά σταθερό και η εξυπηρέτηση είναι φιλική ακόμη και όταν ο χώρος είναι γεμάτος.

Ενώ η μπλουζ εξακολουθεί να είναι η κύρια εστίαση, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης χώρες πράξεις, rock μπάντες και ακόμη και μια περιστασιακή επίδειξη hip-hop. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από $ 5 έως $ 50.

Φιλανθρωπικές προσπάθειες

Η ετήσια συναυλία Βοήθειας Clifford Help Kids ωφελεί την American Youthworks. Η οργάνωση βοηθά τους νέους ηλικίας μεταξύ 17 και 28 ετών να ζουν στη σωστή κατεύθυνση. Η ομάδα παρέχει επαγγελματική κατάρτιση, διδασκαλία για να κερδίσει ένα GED, δωρεάν γεύματα, πρακτική εξάσκηση και ευκαιρίες εθελοντισμού. Οι νέοι μαθαίνουν να επιστρέφουν και να προχωρούν ταυτόχρονα.

Antone's / 305 Ε. Πέμπτη οδός