Βίλνιους το χειμώνα

Τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας

Ο χειμώνας φτάνει νωρίς στο Βίλνιους. Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν, ωστόσο, ότι το Βίλνιους είναι ευχάριστο το χειμώνα και μοιάζει ιδιαίτερα υπέροχο με το λευκό. Επιπλέον, η πόλη δεν επιβραδύνεται παρά στις πολύ πιο κρύες μέρες και οι χειμερινές διακοπές προσφέρουν αναμενόμενες δραστηριότητες για επισκέπτες και ντόπιους. Μην διστάσετε να κλείσετε ένα ταξίδι στο Βίλνιους τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.

Καιρός

Οι θερμοκρασίες ποικίλλουν στο Βίλνιους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με τις θερμότερες μέρες να κυματίζουν γύρω από το πάγωμα.

Οι πιο κρύες μέρες μπορούν να βυθιστούν στους -25 βαθμούς Κελσίου (-13 F). Ωστόσο, με το σωστό εργαλείο, ακόμη και -10 C (+14 F) ή -15 C (+5 F) είναι ανεκτά. Το Βίλνιους δεν είναι τυπικά άνεμος, αλλά αρκετά εκατοστά χιόνι μπορεί να πέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τι να Pack

Χιόνι και πάγο είναι πιθανό στο Βίλνιους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι περισσότεροι άνθρωποι φορούν κοπτικά ή βαριά παλτά, καλά μονωμένα γάντια ή γάντια, και καπέλα γούνας. Τα πληρώματα των οδικών αρτηριών διατηρούν αλατούρες και πασπαλίζονται με άμμο, το οποίο βοηθά με την έλξη, αλλά τα παγωμένα έμπλαστρα κάτω από τους σωλήνες αποστράγγισης ή στις περιοχές βυθισμένου οδοστρώματος γίνονται κρυφά, ειδικά τη νύχτα όταν είναι λιγότερο ορατά. Παρόλο που οι ντόπιοι γυναίκες τσακίζουν σίγουρα στα τακούνια, οι μπότες χιόνι με ελαστικό πέλμα είναι πιο πρακτικές και ασφαλείς.

Συσκευασία πρακτικών εξωτερικών ενδυμάτων, αλλά μην ξεχνάτε τα είδη ένδυσης που μπορούν να στρωματοποιηθούν. Το μεταξωτό και μάλλινο εσώρουχο είναι εύκολο να πακετάρετε και θα σας κρατήσει ζεστό ακόμη και όταν περιηγούνται στα αξιοθέατα για ώρες.

Οι ζεστές κάλτσες είναι απαραίτητη, ειδικά αν οι διαβάσεις των πάγων και του χιονιού καλύπτουν.

Εκδηλώσεις

Τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στο Βίλνιους αξίζουν να λάβουν μέρος. Αν και η Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βίλνιους δεν εμφανίζεται τακτικά, το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Cathedral είναι μια μεγάλη προσθήκη στο αστικό τοπίο κάθε χρόνο.

Οι συναυλίες είναι διαθέσιμες σχεδόν καθημερινά στους διάφορους χώρους της πόλης, και οι αγορές, οι παραστάσεις και η εμφάνιση του Άγιου Βασίλη ολοκληρώνουν τις εκδηλώσεις με τα Χριστούγεννα.

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Βίλνιους μπορεί να είναι τόσο έντονη ή ήσυχη όπως επιθυμείτε. Οι ομάδες ξεκινούν να πωλούν εισιτήρια στα μέρη τους στις αρχές του μήνα, αν και αυτό δεν τους εμποδίζει να χρεώνουν υπερβολικά τέλη εισόδου στην πόρτα στις 31 Δεκεμβρίου.

Η 13η Ιανουαρίου είναι μια μέρα μνημείου για τον αγώνα της ανεξαρτησίας που κατέληξε σε μια βίαιη επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις το 1991. Οι τελετές και η ελεύθερη είσοδος στο μουσείο της KGB σηματοδοτούν αυτή τη μέρα.

Το Uzgavenes , η λιθουανική έκδοση του Καρναβαλιού, πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Πραγματα να κανεις

Δεκέμβριος, Ιανουάριος και Φεβρουάριος προσφέρουν μια σειρά δραστηριοτήτων για ταξιδιώτες. Τα μουσεία του Βίλνιους προσφέρουν μια χαλάρωση από το κρύο καιρό, όπως και τα ζεστά εστιατόρια που σερβίρουν λιθουανικά φαγητά και μπαρ με καλή λιθουανική μπύρα στο μενού. Η μουσική κουλτούρα στο Βίλνιους είναι επίσης ενεργή κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, με χώρους που προσφέρουν χώρο για συναυλίες , μουσικά σύνολα και σολίστες. Για όσους αγαπούν τις υπαίθριες δραστηριότητες, η πεζοπορία στο Hill of Three Crosses ή η χαλάρωση στις πλαγιές του πάρκου Vingis είναι μόνο μερικές επιλογές για να απολαύσετε τον χειμερινό καιρό.

Οι αγορές που σχετίζονται με εκδηλώσεις διακοπών όπως τα Χριστούγεννα και το Καρναβάλι είναι εξαιρετικά μέρη για να πάρουν ένα μοναδικό αναμνηστικά.

Συμβουλές για το χειμερινό ταξίδι στο Βίλνιους

Επειδή ο χειμώνας είναι μια αργή περίοδος για ταξίδια στο Βίλνιους, η μετάβαση στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας μπορεί να προγραμματιστεί πιο αυθόρμητα από ό, τι μπορεί να είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο τέλος της εβδομάδας είναι σημαντικό να κάνετε κρατήσεις στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, ενώ γύρω από τα Χριστούγεννα και το Πρωτοχρονιά, ο προηγμένος σχεδιασμός είναι απαραίτητος.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τις άλλες πρωτεύουσες της Βαλτικής, οι οποίες είναι εύκολα προσβάσιμες μέσω λεωφορείων όπως Simple ή Lux Express , με τρένο ή αεροπλάνο.