Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά γύρω από την Ευρώπη

Επισκεφθείτε το Santa, λάβετε δώρα από τους Τρεις Βασιλείς και δείτε τις διάσημες αγορές της Γερμανίας

Τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος είναι μια σπουδαία στιγμή για να επισκεφτείτε την Ευρώπη. Γερμανικές χριστουγεννιάτικες αγορές, ομιλίες από τον Πάπα, μεγάλα πάρτυ Πρωτοχρονιάς και επιπλέον δώρα από τους Τρεις Βασιλείς στις αρχές Ιανουαρίου, επισκέψεις στο Σάντα στη Λαπωνία - κάθε χώρα στην Ευρώπη μπορεί να κάνει τα Χριστούγεννα σας ξεχωριστά.

Ένα πράγμα που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, η παραμονή των Χριστουγέννων είναι μεγαλύτερη από την ημέρα των Χριστουγέννων. Τα παιδιά ανοίγουν τα δώρα τους τα μεσάνυχτα, μετά από ένα μεγάλο γεύμα με την οικογένειά τους. Αυτό που σημαίνει για εσάς ο επισκέπτης είναι ότι οι περισσότερες πόλεις της Ευρώπης Ημέρα των Χριστουγέννων δεν είναι πόλεις-φάντασμα όπου δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Θα βρείτε καταστήματα και μπαρ που ανοίγουν σε πολλές πόλεις την ημέρα των Χριστουγέννων, ειδικά το βράδυ.

Επίσης, συχνά οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς αρχίζουν με τα κουδούνια τα μεσάνυχτα, ακολουθούμενοι από πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Εάν είστε μεθυσμένοι τα μεσάνυχτα, πιθανότατα έχετε φτάσει πολύ ψηλά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην Ισπανία, η οποία φημίζεται για την ύστερη νυχτερινή ζωή της.

Χριστούγεννα στην Ευρώπη Προτεινόμενο δρομολόγιο

Αυτή η διαδρομή βασίζεται αποκλειστικά σε αυτά που πρέπει να δείτε, ακόμη και αν οι προορισμοί είναι πολύ διαφορετικοί. Ίσως χρειαστεί να πετάξετε για να συμμετάσχετε σε όλες αυτές τις κουκκίδες, αλλά οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους έχουν συνήθως φανταστικές προσφορές τους χειμερινούς μήνες, οπότε δεν πρέπει να κοστίζουν τόσο πολύ όσο θα περιμένατε:

Τέλη Νοεμβρίου / αρχές Δεκεμβρίου Επισκεφθείτε το Σάλτσμπουργκ για το Φεστιβάλ Τραγουδιού Advent του Σάλτσμπουργκ.

Μέχρι τις χριστουγεννιάτικες Χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία συνήθως τελειώνουν λίγο πριν την Ημέρα των Χριστουγέννων, οπότε παίρνετε το gluhwein σας πριν κλείσουν το κατάστημα. Το Παρίσι και το Λονδίνο είναι επίσης εξαιρετικοί χώροι αυτή τη στιγμή, με εξαιρετικές επιδείξεις Χριστουγέννων για να δείτε.

Ημέρα των Χριστουγέννων Επισκεφθείτε το Santa στη Λαπωνία και πηγαίνετε στο View the Northern Lights στη Φινλανδία.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς Κάντε το δρόμο σας στη Σκωτία για τους παραδοσιακούς εορτασμούς του Hogmanay.

Στις αρχές Ιανουαρίου θα επισκεφθείτε την Ισπανία για την Ημέρα των Τριών Βασιλέων, όταν οι σοφοί δίνουν δώρα σε όλους τους Ισπανούς μικρούς γιους του Θεού.

Αν και ο Δεκέμβριος είναι πολύ μακριά από την « εκτός εποχής », τα Χριστούγεννα είναι μια εξαίρεση, οπότε φροντίστε να κλείσετε τα ξενοδοχεία σας ωραία και νωρίς. Συγκρίνετε τις τιμές για τα ξενοδοχεία στην Ευρώπη σχετικά με το TripAdvisor