Πώς να αγοράσετε ένα κινητό τηλέφωνο στην Ευρώπη και να αποφύγετε τις χρεώσεις περιαγωγής

Η Ευρώπη έχει υιοθετήσει το GSM ( Παγκόσμιο Σύστημα Κινητών Επικοινωνιών ) ως πρότυπο κινητών επικοινωνιών σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες άφησαν τις εταιρείες να δημιουργήσουν τα δικά τους πρότυπα, με αποτέλεσμα τα ασυμβίβαστα δίκτυα.

Εάν ταξιδεύετε στην Ευρώπη ή τις περισσότερες ασιατικές χώρες και θέλετε να χρησιμοποιήσετε κινητό τηλέφωνο αλλά επιθυμείτε επίσης να αποφύγετε τις χρεώσεις περιαγωγής, το πρότυπο GSM καθιστά εύκολο το να αγοράσετε ένα τηλέφωνο που λειτουργεί, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για να αποκτήσετε μια ξεκλειδωμένη έκδοση που λειτουργεί στο εξωτερικό.

Επειδή χρειάζεστε μια συσκευή που να επιτρέπει τη λήψη διπλής ζώνης σε μια κάρτα SIM (GSM Identity Module) και την ταυτότητα συνδρομητή (SIM) και τα περισσότερα τηλέφωνα που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι "κλειδωμένα" σε έναν φορέα και κάρτα SIM, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα ξεκλειδωμένο κινητό τηλέφωνο αν ελπίζετε να πάρετε την υποδοχή στην Ευρώπη.

Κλήση στην Ευρώπη: Ξεκλειδωμένα τηλέφωνα GSM και κάρτες SIM

Για να πραγματοποιήσετε κλήσεις κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, θα χρειαστείτε ένα ξεκλείδωτο τηλέφωνο GSM διπλής ζώνης και μια κάρτα SIM. Οι χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιούν τις συχνότητες διπλής ζώνης από 900 έως 1800 ενώ η Αμερική χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο 850 έως 1900.

Κατά την αγορά ενός ξεκλείδωτου τηλεφώνου GSM , θα χρειαστείτε μια τριάδα 900/1800/1900 (ή 850/1800/1900) ή μια quad-band 850-900-1800-1900 αν σκοπεύετε να την χρησιμοποιήσετε στις ΗΠΑ καθώς και στην Ευρώπη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κινητό τηλέφωνο με ανοιχτό κινητό τηλέφωνο τριών ζωνών 850-1800-1900 στην Ευρώπη, αλλά θα εγκαταλείψετε την κάλυψη της μπάντας 900, η ​​οποία είναι η πιο κοινή μπάντα για τις διεθνείς επικοινωνίες κινητών τηλεφώνων.

Πολλές εταιρείες στις ΗΠΑ πωλούν κλειδωμένα κινητά τηλέφωνα τα οποία παρέχουν μόνο μία κάρτα SIM για χρήση με κάθε τηλέφωνο που συνδέεται με έναν συγκεκριμένο μεταφορέα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στο εξωτερικό. Τα ξεκλειδωμένα κινητά τηλέφωνα, από την άλλη πλευρά, είναι αυτά που χρειάζεστε καθώς επιτρέπουν τη χρήση οποιασδήποτε κάρτας SIM, εφόσον οι δυνατότητες συχνότητας είναι σωστές.

Αγοράζοντας το τηλέφωνο και την κάρτα SIM μπροστά από το χρόνο

Είναι σημαντικό να θυμάστε όταν ταξιδεύετε σε διεθνές επίπεδο ότι πρέπει να φροντίζετε όλες τις ανάγκες που σχετίζονται με το τηλέφωνό σας προτού εγκαταλείψετε το έδαφος των ΗΠΑ, ειδικά αν σχεδιάζετε να κρατήσετε τον ίδιο σας μεταφορέα και να χρησιμοποιήσετε την ίδια υπηρεσία στο εξωτερικό.

Μπορείτε να ελέγξετε τον αερομεταφορέα στις ΗΠΑ για να δείτε τι κόστος περιαγωγής θα ισχύσει, αλλά με το χαμηλό κόστος των κινητών τηλεφώνων και των διεθνών καρτών SIM, ίσως να προτιμάτε να αγοράσετε ένα ξεκλείδωμένο κινητό τηλέφωνο όπως το LG Optimus L5, το οποίο πωλεί για λιγότερο από $ 100 , και μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον μεταφορέα σας να ξεκλειδώσει το κλειδωμένο τηλέφωνο σας.

Η κάρτα SIM μεγέθους γραμματοσήμου είναι η καρδιά και ο εγκέφαλος του κινητού τηλεφώνου και θα πρέπει να αγοραστεί από τον μεταφορέα σας για τη χώρα στην οποία θα ταξιδέψετε πριν αναχωρήσετε. Η κάρτα SIM θα καθορίσει τον αριθμό του τηλεφώνου και θα επιτρέψει την πρόσβαση στις υπηρεσίες που υποστηρίζει μια συγκεκριμένη κάρτα SIM. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα και τις υπηρεσίες και με μια προπληρωμένη κάρτα , πιθανότατα θα λαμβάνετε απεριόριστες εισερχόμενες κλήσεις από οπουδήποτε στον κόσμο, κάποιο ελεύθερο χρόνο κλήσης και αρκετά λογικές υπεραστικές κλήσεις (περίπου μισό ευρώ ανά λεπτό).

Πού να πάρετε ξεκλείδωτα τηλέφωνα και κάρτες SIM

Πριν από λίγο καιρό, προτιμάτε να αγοράζετε το κινητό σας τηλέφωνο και την κάρτα SIM στις Ηνωμένες Πολιτείες από έναν αντιπρόσωπο που εξειδικεύεται στην πώληση και ενοικίαση κινητών τηλεφώνων για χρήση στο εξωτερικό.

Ωστόσο, μπορείτε πλέον να τις λάβετε από τον Αμερικανικό πάροχο υπηρεσιών σας.

Ένα πλεονέκτημα της έγκαιρης λήψης της κάρτας είναι ότι ο αριθμός του τηλεφώνου σας είναι ενσωματωμένος στην κάρτα, οπότε θα μπορείτε να δώσετε αυτόν τον αριθμό σε οικογένεια και φίλους και να ενεργοποιήσετε την κάρτα SIM όταν φτάσετε στον προορισμό σας. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε χρόνο στην κλήση στην αρχική SIM, ώστε να μην χρειάζεται να αλλάζετε αριθμούς κάθε φορά που τελειώνετε το χρόνο κλήσης.

Αυτές τις μέρες δεν είναι επίσης δύσκολο να πάτε σε μια χώρα και να αγοράσετε μια κάρτα SIM σε πολύ λογική τιμή. Οι ιταλικές κάρτες, για παράδειγμα, είναι καλές για ένα χρόνο, έχουν δωρεάν εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα και σας επιτρέπουν να αγοράζετε λεπτά καθώς πηγαίνετε ή ξαναγεμίζετε από οποιοδήποτε από τα πολλά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πινακίδων, τα οποία επαναφορτίζουν τηλέφωνα.

Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε κινητό τηλέφωνο GSM, μερικά από τα οποία συνοδεύονται από ενοικιάσεις αυτοκινήτων και μισθώσεις.

Ωστόσο, το μίσθωμα στο τηλέφωνο μαζί με το υψηλό ποσοστό χρήσης συχνά καθιστά την αγορά ενός τηλεφώνου GSM καλύτερη υπόθεση. μπορείτε πιθανώς να αποθηκεύσετε αρκετά για να πληρώσετε για το τηλέφωνο στο πρώτο σας ταξίδι, αν κάνετε πολλές κλήσεις.