Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το άρθρο 240 των αεροπορικών εταιρειών

Επεξεργασμένο από τον Benet Wilson

Το χειρότερο έχει συμβεί: η πτήση σας έχει ακυρωθεί και είστε χαμένος στο αεροδρόμιο, αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε. Εάν η ακύρωσή σας προκλήθηκε από την αεροπορική εταιρεία, μπορείτε να λάβετε βοήθεια από το άρθρο 240.

Τι είναι ο Κανονισμός 240; Στην πραγματικότητα, κάτι που προηγείται του 1978, όταν η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) απαίτησε από τους αερομεταφορείς με καθυστερημένες ή ακυρωμένες πτήσεις να μεταφέρουν τους ταξιδιώτες σε άλλο μεταφορέα, εάν ο δεύτερος μπορούσε να τους φέρει στον τελικό προορισμό τους πιο γρήγορα από το πρωτότυπο αερογραμμή.

Αλλά δεν καλύπτει πράγματα όπως ο καιρός, οι απεργίες ή τι λέει η FAA "πράξεις του Θεού".

Όμως, ενώ ο επίσημος κανόνας της FAA 240 δεν απαιτείται πλέον, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν αλλάξει σε αυτό που ονομάζουν σύμβαση μεταφοράς. Αυτή η σύμβαση περιγράφει τι θα κάνουν ή δεν θα κάνουν οι μεταφορείς εάν ακυρωθεί η πτήση σας. Ακολουθούν λεπτομέρειες και συνδέσεις με τις συμβάσεις μεταφοράς για τις πέντε πρώτες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες για εσωτερικές πτήσεις.

  1. Συμφωνία μεταφοράς αμερικανικών αερομεταφορέων : Ο μεταφορέας δεσμεύεται να σας μεταφέρει στον προορισμό σας εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, αλλά προειδοποιεί ότι τα χρονοδιαγράμματα του δεν είναι εγγυημένα και διατηρεί το δικαίωμα να υποκαταστήσει εναλλακτικούς μεταφορείς ή αεροσκάφη και ενδεχομένως να τροποποιήσει ή να παραλείψει θέσεις στάθμευσης που εμφανίζεται στο εισιτήριο. Τα προγράμματα ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

  2. Σύμβαση μεταφοράς Delta Air Lines : Η Delta υπόσχεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μεταφορά ενός επιβάτη και των αποσκευών του με "εύλογη αποστολή". Οι ώρες που εμφανίζονται στα δρομολόγια ή αλλού δεν είναι εγγυημένοι και δεν αποτελούν μέρος αυτής της σύμβασης. Η Delta μπορεί χωρίς προειδοποίηση να υποκαταστήσει εναλλακτικούς μεταφορείς ή αεροσκάφη και μπορεί να τροποποιήσει ή να παραλείψει τους χώρους διακοπής που αναγράφονται στο εισιτήριο σε περίπτωση ανάγκης. Τα δρομολόγια υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση και η αεροπορική εταιρεία σημειώνει ότι δεν είναι υπεύθυνη ή υπεύθυνη για την πραγματοποίηση συνδέσεων ή για μη εκτέλεση οποιασδήποτε πτήσης σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ή για αλλαγή προγράμματος ή πτήσης.

  1. Συναφθείσα σύμβαση της United Airlines : Η United σημειώνει ότι οι χρόνοι που αναγράφονται στα εισιτήρια, τα ωράρια, τα δημοσιευμένα χρονοδιαγράμματα δεν είναι εγγυημένα. Σημειώνει το δικαίωμα υποκατάστασης εναλλακτικών αερομεταφορέων ή αεροσκαφών, καθυστέρησης ή ακύρωσης πτήσεων, αλλάζει ή παραλείπει χώρους διακοπής ή συνδέσεις που εμφανίζονται στο εισιτήριο του ταξιδιώτη. Η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι θα παρέχει στους επιβάτες τις καλύτερες διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τις καθυστερήσεις, τις ακυρώσεις, τις αποσυνδέσεις και τις παρεκτροπές, αλλά η UA δεν ευθύνεται για τυχόν ανακρίβειες ή άλλα λάθη ή παραλείψεις σχετικά με την παροχή αυτών των πληροφοριών.

  1. Συμβόλαιο μεταφοράς της Southwest Airlines : Αν ακυρωθεί η πτήση σας, η Southwest προσφέρει δύο επιλογές: να σας μεταφέρει στην επόμενη πτήση με διαθέσιμο χώρο ή να επιστρέψετε το αχρησιμοποίητο μέρος του ναύλου. Ο αερομεταφορέας σημειώνει ότι τα δρομολόγιά του υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση και οι χρόνοι που αναγράφονται στα χρονοδιαγράμματα, τα εισιτήρια και τη διαφήμιση δεν είναι εγγυημένοι.

  2. Σύμβαση μεταφοράς JetBlue : οι ταξιδιώτες των οποίων η πτήση ακυρώνεται στον αερομεταφορέα έχουν δύο επιλογές. λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων ή εάν ακυρωθεί εντός τεσσάρων ωρών από την προγραμματισμένη αναχώρηση και η ακύρωση είναι πταίσμα της αεροπορικής εταιρείας, οι ταξιδιώτες θα δώσουν επίσης στους πελάτες τους πίστωση 50 $ για την αεροπορική εταιρεία. Θα επαναπροσλάβει τους επιβάτες στην επόμενη διαθέσιμη πτήση JetBlue, αλλά δεν μεταφέρει τους ανθρώπους σε άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Παρόλο που οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους μια σύμβαση μεταφοράς, ορισμένες φορές ενδέχεται να μην είναι εκεί. Συμβουλεύω τους ταξιδιώτες να κατεβάσουν ένα αντίγραφο PDF της σύμβασης στο smartphone ή το tablet σας - ή ακόμα και να πάτε στο παλιό σχολείο και να το εκτυπώσετε - μόνο σε περίπτωση που βρεθείτε ερωτώντας τα δικαιώματά σας. Θα είναι ευκολότερο να κάνετε την περίπτωσή σας στην αεροπορική εταιρεία εάν διαθέτετε τις διαθέσιμες πληροφορίες.