Επισκέψεις στο Παρίσι τον Μάρτιο: Τι να δείτε και να κάνετε;

Αν δεν είστε μια λεπτή ψυχή που βρίσκει την ποιητική έμπνευση στα τοπία και τις δραστηριότητες του χειμώνα, το Παρίσι το Μάρτιο έρχεται ως ανακούφιση μετά από μήνες σκοτεινών και κρύων ημερών. Δεν μπορεί να είναι η τρελή συμφωνία των ανθών και της γύρης γύρης που φέρνουν τόσο πολύ τον Απρίλιο και τον Μάιο, αλλά υπάρχει κάτι σαν μια ήπια απόψυξη στην εργασία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χρόνου.

Θα το δείτε τόσο στην εποχιακή χλωρίδα όσο και στις διαθέσεις των ντόπιων, οι οποίοι συχνά φαίνεται να ελπίζουν ότι έρχονται από τη χειμερία νάρκη, καθώς παίρνουν στους δρόμους, τις καφετέριες και ακόμη και τις αποβάθρες των ποταμών.

Αυτή είναι η περίοδος κατά την οποία οι παριζιάνισσες αρχίζουν να παίρνουν πίσω τη χαρά τους και τον ενθουσιασμό τους και όταν η πόλη αρχίζει να αισθάνεται πιο ζωντανή μετά από λίγους μήνες ύπνο. Ως εκ τούτου, είναι μια καλή στιγμή για να εξερευνήσετε μερικά όμορφα πάρκα και κήπους του Παρισιού , να απολαύσετε κάθε διαθέσιμο ήλιο και ζεστασιά σε μια βεράντα καφέ ή να απολαύσετε πλήρως το περπάτημα σε μια από τις γοητευτικές γειτονιές της πόλης. Υπάρχει επίσης πολλά γύρω από την πόλη το Μάρτιο, από φεστιβάλ μέχρι εκθέματα και παραστάσεις. Εάν βρίσκεστε στην πόλη την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, σκεφτείτε να γίνετε μέλος της εορταστικής εκδήλωσης και να πάρετε μια γεύση από την ολοένα διευρυνόμενη ιρλανδική κοινότητα του Παρισιού.

Το θερμόμετρο Μαρτίου:

Αν και η άνοιξη είναι καλά στο δρόμο της, ο Μάρτιος είναι γενικά ακόμα αρκετά ψυχρός, με χαμηλά που μπορεί να πάρει μερικούς επισκέπτες από έκπληξη εάν δεν είναι καλά εξοπλισμένα για χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτοί είναι οι βασικοί ετήσιοι μέσοι όροι που πρέπει να έχετε κατά νου όταν προετοιμάζετε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας:

Πώς να συσκευάσετε το Μάρτιο ταξίδι σας στη γαλλική πρωτεύουσα;

Μία από τις πρώτες ερωτήσεις που πιθανόν να έχετε σχετικά με την παραμονή του Μαρτίου σας αφορά τον καιρό - και τις ανησυχίες για το πώς να συσκευάσετε τη βαλίτσα σας.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι η άνοιξη δεν έχει ξεπεράσει πλήρως αυτήν την εποχή του χρόνου. Κατά γενικό κανόνα, ο Μάρτιος στο Παρίσι παραμένει κάπως ψυχρός, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται κατά μέσο όρο σε περίπου 45 βαθμούς Φ. Είναι μια έξυπνη ιδέα να συσκευάσετε πολλά ρούχα που μπορείτε να στρώσετε σε περίπτωση που μια ασυνήθιστα δροσερή ή ζεστή μέρα γλιστρά επάνω εσείς. Αισθανθείτε ελεύθεροι να φέρετε μαζί τα ελαφρά βαμβακερά πουκάμισα, τα σορτς, τις φούστες και τα παντελόνια με τις ελπίδες του ήλιου - αλλά είναι επίσης πολύ ενδεδειγμένο να συσκευάσετε μερικά πουλόβερ, ζεστές κάλτσες, ένα φουλάρι άνοιξη ή δύο και ένα ελαφρύ παλτό.

Ο Μάρτιος μπορεί να είναι ένας υγρός μήνας και η γαλλική πρωτεύουσα είναι γνωστή για τις ακανόνιστες και ξαφνικές βροχοπτώσεις . Έτσι φροντίστε να συσκευάσετε μια ομπρέλα που μπορεί να αντέξει ισχυρή βροχή και άνεμο.

Σε αυτό το σημείωμα, βεβαιωθείτε επίσης ότι συσκευάζετε ένα καλό αδιάβροχο παπούτσι . Η βροχή κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού το Μάρτιο εδώ είναι πιθανό και δεν θέλετε να καταστρέψετε τις υπαίθριες εκδρομές σας με παπούτσια και χλιαρά κρύες, υγρές κάλτσες. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει μαζί ένα ζευγάρι παπούτσια που είναι άνετα να περπατήσετε - Το Παρίσι είναι μια πόλη όπου το περπάτημα με τα πόδια είναι συχνά η καλύτερη και πιο ενδιαφέρουσα επιλογή.

Φέρτε ένα ζευγάρι ανοιχτόχρωμο γάντι, καθώς ο υδράργυρος συχνά βυθίζεται ακόμα και στην κρύα πλευρά αυτή τη στιγμή του χρόνου, ειδικά μετά το σούρουπο, όταν ο temps μπορεί να νιώθει κοντά στο πάγωμα.

Σκεφτείτε να συσκευάσετε ένα καπέλο και άλλα εργαλεία ηλιοθεραπείας σε περίπτωση που μια ηλιόλουστη μέρα έρχεται μαζί και θέλετε να περάσετε χρόνο χαλάρωση έξω, ελπίζουμε ότι κάπου πράσινο και ειρηνικό.

Τι να δείτε και να κάνετε τον Μάρτιο;

Δεν είναι ακόμη υψηλή περίοδος, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε αυτή τη στιγμή του έτους. Εδώ είναι μερικοί που προτείνουμε ιδιαίτερα. Για ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων και φεστιβάλ σε αυτό το έτος μαζί με ημερομηνίες, δείτε το ημερολόγιο του Μαρτίου μας .

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας για να γιορτάσει τον «πράσινο άνδρα» στο Παρίσι, μια πόλη με μια μεγάλη και ζωντανή ιρλανδική κοινότητα και πολλές αυθεντικές, χαρούμενες ιρλανδικές παμπ που πηγαίνουν όλοι έξω για τις διακοπές. Είναι η τέλεια ευκαιρία να συμμετάσχετε σε μια μικρή προ-άνοιξη γλέντι με μουσική και ίσως μια καλή Guinness ή δύο. Φυσικά, αν ταξιδεύετε με την οικογένεια, μπορείτε να απομακρυνθείτε από τις εκδηλώσεις με μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και να συναντήσετε συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις στο Ιρλανδικό Πολιτιστικό Κέντρο ή στη Disneyland Paris για μια παρέλαση της ημέρας του St Paddy που τα παιδιά θα αγαπήσουν .

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τα φετινά γεγονότα στον πλήρη οδηγό μας, εδώ .

Κάντε μια βόλτα γύρω από αυτούς τους υπέροχους παριζιάνικους κήπους και πάρκα

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, πιθανότατα δεν θα είναι αρκετά ζεστό το Μάρτιο για να περπατήσετε γύρω από την πόλη σε σορτς και μπλουζάκια και να περάσετε μακρά, τεμπέλης ώρες πικ-νικ για τις όχθες του Σηκουάνα. Παρ 'όλα αυτά, η προαναφερθείσα απόψυξη συμβαίνει, γι' αυτό είναι συχνά πολύ ευχάριστο να κάνετε μια βόλτα στους υπέροχους παριζιάνικους χώρους πρασίνου, όπως το Jardin du Luxembourg και το Jardin des Tuileries. Εκτός από την περιπλάνηση και την απόλαυση των επίσημων ανθισμένων λουλουδιών σε άνθηση ή προ-άνθιση, μπορείτε να πλεύσετε ιστιοφόρα στις λίμνες, να θαυμάσετε αγαλματάκια από μεγάλους Γάλλους γλύπτες και να επωφεληθείτε από εκθέματα σε μουσεία και γκαλερί, όπως το Musee du Luxembourg και το Musee de l'Orangerie. Και οι δύο έχουν καφετέριες όπου μπορείτε να ζεσταίνετε με ένα ζεστό ρόφημα, αν σας amble μέσα από το πάρκο σας έκανε ψυχρός.

Βρείτε πιο εντυπωσιακά πράσινα διαστήματα για να περιπλανηθείτε γύρω από τον πλήρη οδηγό μας για τα καλύτερα πάρκα και κήπους στο Παρίσι.

Απολαύστε ένα ταξίδι ημέρας έξω από την πόλη

Τέλος, ο Μάρτιος περιλαμβάνει γενικά τουλάχιστον λίγες ζεστές (ή τουλάχιστον "ζεστές μέρες"), οπότε τώρα που ο χειμώνας βγαίνει έξω θα πρέπει να πάρετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε μία ή περισσότερες ημερήσιες εκδρομές. πάρα πολύ μακριά, είτε: αξιοθέατα όπως το Chateau de Versailles, το Chateau de Fontainebleau και το παρακείμενο δάσος και η Disneyland Paris απέχουν μόνο περίπου μία ώρα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθιστώντας περιττό για τους περισσότερους επισκέπτες να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο. μια εκδρομή χωρίς προβλήματα σε έναν από αυτούς τους προορισμούς σε κοντινή απόσταση από την πόλη, την εξερεύνηση πολυτελή παλάτια, κήπους που κόβουν την ανάσα και τα παλιά βασιλικά μονοπάτια κυνηγιού, ή ακόμη και μια μικρή αναρρίχηση στον αρχάριο. ανακούφιση?