Οδηγός για το 14ο διαμέρισμα στο Παρίσι

Περιέχοντας τη θρυλική περιοχή Montparnasse, που κάποτε φιλοξενεί μια ζωντανή καλλιτεχνική και λογοτεχνική σκηνή στις οδυνηρές δεκαετίες του 1920, το 14ο διαμέρισμα του Παρισιού έχει πολλά να προσφέρει στους τουρίστες και στους κατοίκους. Από το Μουσείο Κατακόμβων μέχρι το Parc Montsouris, ανακαλύψτε το 14ο διαμέρισμα στο νότιο Παρίσι στις επόμενες διακοπές σας στη Γαλλία.

Αν και μια από τις νεότερες συνοικίες του Παρισιού, η περιοχή αυτή είναι πλούσια με πολιτιστική και πολιτική ιστορία και φιλοξενεί πολλούς καλλιτέχνες και δημιουργούς που προσφέρουν μια πολύβουη νυχτερινή ζωή και σκηνή τέχνης στο 14ο διαμέρισμα.

Το 14ο διαμέρισμα ήταν το τελικό σπίτι του διάσημου συγγραφέα Samuel Beckett και οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στη γειτονιά που περπάτησε στις τελευταίες μέρες του καθώς και να επισκεφτούν αρκετούς άλλους διάσημους ιστορικούς χώρους. είτε παίρνετε μια ξενάγηση με παλιά κτίρια είτε περπατάτε μόνοι σας μέσα από τις υπαίθριες αγορές, θα βρείτε κάτι να κάνετε σε αυτή τη μοναδική περιοχή.

Κύρια αξιοθέατα και αξιοθέατα

Ο πύργος Montparnasse είναι το πιο εικονιστικό χαρακτηριστικό του 14ου διαμερίσματος και όλη η γειτονιά προσφέρει θέα σε αυτό το 56όροφο κτίριο γραφείων που ήταν ο ψηλότερος ουρανοξύστης στη Γαλλία μέχρι το 2011. Κοντά μπορείτε να περιπλανηθείτε στο νεκροταφείο του Montparnasse και να επισκεφτείτε τους τάφους που χρονολογούνται πίσω αιώνες.

Μιλώντας για τους τάφους, το Μουσείο Καταρρακτών του Παρισιού είναι μια από τις μεγαλύτερες εφόδους στην περιοχή, παρέχοντας στους επισκέπτες μια ματιά στις πολύ κρυπτογραφίες που ενέπνευσαν το "The Cask of Amontillado" του Edgar Allen Poe, ο οποίος πέρασε πολύ χρόνο στο Παρίσι 1800s.

Για τους λάτρεις της τέχνης, μπορείτε να επισκεφθείτε το Fondation Cartier pour l'Art Contemporain (Ίδρυμα Σύγχρονης Τέχνης Cartier) ή το Fondation Henri Cartier-Bresson , το οποίο είναι αφιερωμένο στη φωτογραφία.

Για μια περιπετειώδη περιπέτεια, επισκεφθείτε το Parc Montsouris , του οποίου οι πλούσιοι βοτανικοί κήποι και οι ευρύχωροι χώροι προσφέρουν μια θέση για να ξεφύγουν από την πόλη για μια μέρα χαλάρωσης με τους φίλους, ενώ η Rue Daguerre προσφέρει μια πεζοδρομημένη αγορά για τους τουρίστες για να περιηγηθείτε στα παραδοσιακά καταστήματα.

Άλλα σημαντικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν το πανεπιστημιακό πανεπιστημιούπολη στο Cité Universitaire, το οποίο διαθέτει αρχιτεκτονική από τις διάφορες εποχές και ιδιοκτησία του Παρισιού και το Musée Jean Moulin, ένα αφιέρωμα στον γαλλικό ήρωα αντιστάσεων.

Καταλύματα και εστιατόρια

Υπάρχει επίσης ένας μεγάλος αριθμός θέσεων για διαμονή και φαγητό στο 14ο διαμέρισμα, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από σχετικά φτηνό έως εντελώς ακριβά, οπότε υπάρχει κάτι για όλους σε αυτήν την περιοχή, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό σας.

Για όσους προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα, το Hotel Formula 1 προσφέρει οικονομικά καταλύματα, ενώ τα μπάνια μοιράζονται ενώ το L'Hôtel du Lion, το Hotel Aiglon και το Hotel Sophie Germain προσφέρουν επιλογές μεσαίας κατηγορίας, ενώ το Pullman Paris Montparnasse προσφέρει υψηλής ποιότητας, end, πολυτελή δωμάτια για όσους δεν χρειάζεται να τσιμπήσουν τις πένες τους.

Αν ψάχνετε για ένα φαγητό για να φάτε, ενώ περιπλάνηση γύρω από την περιοχή, δεν υπάρχει καμία έλλειψη φανταστική εστιατόρια, diners, και καφετέριες για να εξερευνήσετε. Το L'Amuse Bouche, ο Υδροχόος, το Le Bis du Severo και το La Cerisaie προσφέρουν μεγάλη ατμόσφαιρα για τις τιμές των μεσαίων τιμών και, αν θέλετε να πάρετε λίγο επιπλέον φαντασία, ελέγξτε το Le Dôme ή το Le Duc.