Οδηγός για το Tour Montparnasse στο Παρίσι: Για πανέμορφες πανοραμικές σκηνές

Γιατί αξίζει να επισκεφθείτε μόνο ο αληθινός ουρανοξύστης του Παρισιού

Πολλοί τουρίστες βλέπουν στο Tour Montparnasse, έναν αρκετά αθόρυβο γυαλί και χάλυβα ουρανοξύστη που εκτείνονται στον ορίζοντα από την επίσημη συνοικία Montparnasse στο νότιο-κεντρικό 15ο διαμέρισμα της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Ωστόσο, για όσους αναζητούν φανταστική πανοραμική θέα στο Παρίσι , λίγα άλλα πλεονεκτήματα χτυπούν αυτόν τον ταπεινό πύργο - ξεπερνούν ακόμη και τον Πύργο του Άιφελ . Μην κάνετε το λάθος να χάσετε μόνοι σας: κατευθυνθείτε στον 59ο όροφο για εκθαμβωτικές απόψεις 360 μοιρών για όλη την πόλη.

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Ο πύργος είναι εύκολα προσβάσιμος από το σταθμό του μετρό Montparnasse-Bienvenue. Παρόλο που φαίνεται αρκετά μακρινό από το κεντρικό Παρίσι, στην πραγματικότητα πρόκειται μόνο για 30 λεπτά με τα πόδια (αν υποθέσουμε ότι ξέρετε πού πηγαίνετε, ελπίζουμε με τη βοήθεια ενός καλού χάρτη δρόμου του Παρισιού ή μιας ταξιδιωτικής εφαρμογής).

Ώρες λειτουργίας και εισιτήρια:

Κατά την υψηλή περίοδο (1 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου), ο πύργος και το "Panoramic Visitors 'Center" είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 9:30 π.μ. έως τις 11:30 μ.μ. Κατά την χαμηλή περίοδο (1 Οκτωβρίου έως 31 Μαρτίου), το κέντρο είναι ανοιχτό από Κυριακή έως Πέμπτη από τις 9:30 π.μ. έως 10:30 μ.μ. και Παρασκευή έως Σάββατο και το βράδυ πριν από τις επίσημες αργίες από τις 9:30 π.μ. έως τις 11:30 μ.μ.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι οι ταμίες κλείνουν 30 λεπτά πριν, οπότε φροντίστε να φτάσετε σε αρκετό χρόνο για να εξασφαλίσετε την είσοδο.

Για τις τρέχουσες τιμές εισιτηρίων και για online κράτηση , επισκεφθείτε αυτήν τη σελίδα στον επίσημο ιστότοπο.

Αξιοθέατα και αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση

Επισκεφθείτε τον πύργο πριν ή μετά την εξερεύνηση της γοητευτικής, σίγουρα μη τουριστικής γειτονιάς του Montparnasse και των γύρω περιοχών.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 και της δεκαετίας του 1930, αυτή ήταν μια πνευματική και καλλιτεχνική εστία που είδε ένα δημιουργικό υπόβαθρο μεταξύ συγγραφέων, καλλιτεχνών και ζωγράφων, όπως ο Henry Miller και η Tamara de Lempicka, καθώς και πολλοί άλλοι. Σήμερα, είναι διάσημο για τα ήσυχα πάρκα και τα νεκροταφεία, τα πλακόστρωτα δρομάκια της αγοράς και τη γοητεία του παλιού κόσμου. Είναι επίσης σπίτι για πολλά εξαιρετικά creperies στο Παρίσι . Τα κύρια αξιοθέατα και τα αξιοθέατα που βρίσκονται κοντά στον πύργο περιλαμβάνουν:

Επισκεφθείτε τον Πύργο: Βασικά γεγονότα και στιγμιότυπα

Ο πύργος των 689 ποδών, ο οποίος θεωρείται μόνο ο πραγματικός ουρανοξύστης του Παρισιού, χτίστηκε το 1970 ως μέρος των προσπαθειών του τότε Γάλλου Προέδρου Γιώργου Πομπιντού να εκσυγχρονίσει την πόλη και τις υποδομές της. Ήταν, όπως τόσοι πολλοί άλλοι πλέον διάσημοι μνημεία στην πόλη (συμπεριλαμβανομένου του Πύργου του Άιφελ), χαρακτηρίστηκαν ως βλέψεις στην πόλη και κανένας άλλος ουρανοξύστης του ανάγλυφου δεν χτίστηκε αργότερα μέσα στα παραδοσιακά όρια της πόλης.

Διαβάστε Σχετικές: 4 Πύργοι που αξίζει να επισκεφθείτε στο Παρίσι που δεν είναι ο Άιφελ

Περιλαμβάνοντας συνολικά 59 ορόφους εκτός από 6 υπόγειους χώρους, ο πύργος διαθέτει εκπληκτικούς 25 ανελκυστήρες , καθένα από τα οποία εξυπηρετεί διαφορετικά πατώματα και τμήματα του πύργου.

Πολλοί είναι εξαιρετικά γρήγοροι: η πιο γρήγορη επιτρέπει στους επιβάτες να φερώνουν από το ισόγειο έως τον 56ο όροφο σε μόλις 38 δευτερόλεπτα (περίπου 19 πόδια ανά δευτερόλεπτο). Αν έχετε ίλιγγο ή φόβο ανελκυστήρων, ίσως να πάρετε ένα κομμάτι από ένα τρόμο από αυτό!

Για να φτάσετε στον τελευταίο όροφο και στη βεράντα, η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάλες από τον 56ο όροφο . Αυτό, δυστυχώς, καθιστά τον Πύργο του Montparnasse κάπως ανεπαίσθητη για τους επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα. Ωστόσο, μπορούν ακόμα να απολαύσουν την πανοραμική θέα από τον 56ο όροφο.

Πανοραμικές απόψεις από το κορυφαίο κατάστρωμα

Το επίπεδο 56ου ορόφου προσφέρει θέα 360 μοιρών σε ολόκληρη την πόλη, οπότε μην ξεχνάτε τη φωτογραφική σας μηχανή! Αυτός ο όροφος διαθέτει επίσης ένα καφέ που προσφέρει ελαφριά γεύματα, καθώς και ένα κατάστημα με είδη δώρων.

Για ακόμα πιο δραματικές πανοραμικές αποχρώσεις πάνω από την πρωτεύουσα, η βεράντα του τελευταίου ορόφου (πάλι δυστυχώς προσβάσιμη μόνο από σκάλες) είναι πιο εκτεθειμένη και δραματική και προσφέρεται ως το ψηλότερο σημείο στο Παρίσι (στα 200 μέτρα) για να απολαύσει τέτοιες σαρωτικές προοπτικές.

Για όσους έχουν φόβο για ύψη, μην ανησυχείτε: ολόκληρη η ταράτσα είναι προστατευμένη κάτω από μια δομή από γυάλινη στέγη.

Εστιατόρια στο χώρο του ξενοδοχείου

Ο πύργος στεγάζει το προαναφερθέν καφέ στον 56ο όροφο, καθώς και ένα γαστρονομικό εστιατόριο για επίσημο γεύμα και δείπνο, το Le Ciel de Paris. Οι επισκέπτες πρέπει να κάνουν κράτηση για το επίσημο εστιατόριο: ανατρέξτε στη σελίδα για περισσότερες πληροφορίες.