Οι κατακόμβες του Παρισιού: ανατριχιαστικές, ενδιαφέρουσες ή και τις δύο;

Πηγαίνετε στο υπόγειο για να δείτε εκατομμύρια ανθρώπινα οστά και κρανία

Δημιουργημένο στα τέλη του 18ου αιώνα, οι κατακόμβες του Παρισιού κρατούν τα ερείπια περίπου έξι εκατομμυρίων Παρισίων, τα οστά των οποίων μεταφέρθηκαν από νεκροταφεία που κρίθηκαν ανθυγιεινά και υπερπληθυσμένα από τα τέλη του 18ου έως τα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα. Το τμήμα που είναι ανοιχτό στους επισκέπτες - και είναι ένα μικρό τμήμα του τεράστιου συγκροτήματος κατακόμβων της πόλης - αποτελείται από περίπου δύο χιλιόμετρα / 1,9 χιλιόμετρα μακριών στενών διαδρόμων που εκσκαφίστηκαν από λατομεία ασβεστόλιθου βαθιά υπόγεια.

Οι κατακόμβες προσφέρουν στους επισκέπτες μια συναρπαστική - αν και σίγουρα νοσηρή - θέαμα εκατομμυρίων ανθρώπινων οστών και κρανίων, συναρμολογημένων σε περίτεχνα, συμμετρικά σωρούς.

Φαίνεται να υπογραμμίζουν πόσο άξια είναι η καλλιτεχνική έκφραση της γαλλικής κουλτούρας, τα οστεοφυλάκια δεν είναι καθόλου χρηστικά: μερικά από τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με γλυπτά τοίχων και φιλοσοφικά ποιήματα για τη ζωή και το θάνατο εκτίθενται για να αναλογιστείτε καθώς περιπλανάτε τις γκαλερί. Είτε έλκετε εδώ για το αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον του τόπου, είτε για μια ανατριχιαστική εκδρομή υπόγειο, οι κατακόμβες αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη. Προειδοποιήστε όμως ότι δεν είναι μια ιδανική εκδρομή για μικρά παιδιά ή επισκέπτες με αναπηρία: πρέπει να κατεβείτε μια σπειροειδή σκάλα με 130 σκάλες και στη συνέχεια να ανεβείτε 83 σκάλες στην πορεία προς την έξοδο και τα μικρότερα παιδιά να βρουν τα οστεοφυλάκια ανησυχητικό. Η μέση επίσκεψη είναι περίπου 45 λεπτά.

Σχετικά: 5 Μεγάλα πράγματα να κάνουμε στο Παρίσι σε μια βροχερή μέρα

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Οι κατακόμβες βρίσκονται στο 14ο διαμέρισμα του Παρισιού , κοντά στην ιστορική γειτονιά του Μονπαρνάς, όπου καλλιτέχνες και συγγραφείς όπως ο Henry Miller και η Tamara de Lempicka άνθισαν στη δεκαετία του 1920 και του 1930.

Διεύθυνση:
1, λεωφόρος συνταγματάρχη Henri Roi-Tanguy, 14ο διαμέρισμα
Metro / RER: Denfert-Rochereau (γραμμές μετρό 4,6 ή γραμμή RER B)
Τηλ .: +33 (0) 1 43 22 47 63
Φαξ: +33 (0) 1 42 18 56 52
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα

Ώρες Λειτουργίας, Εισιτήρια και Άλλες Πρακτικές Λεπτομέρειες:

Οι Κατακόμβες άρχισαν πρόσφατα να προσφέρουν νωρίς το βράδυ επισκέψεις, οι οποίες θα πρέπει να ευχαριστούν όσους από εσάς πιστεύουν ότι είναι ένα αξιοθέατο που ταιριάζει στη νύχτα. Είναι πλέον ανοιχτά κάθε μέρα εκτός από τη Δευτέρα, από τις 10:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ. Το σημείο αποκοπής εισόδου είναι στις 7:00 μ.μ. Οι επισκέψεις περιορίζονται σε 200 άτομα τη φορά λόγω σημαντικών περιορισμών χώρου. επομένως, συνιστάται να φτάσετε πολύ πριν τις 7:00 μ.μ. για να αποφευχθεί η απομάκρυνση.

Εισιτήρια: Τα εισιτήρια για άτομα μπορούν να αγοραστούν χωρίς κρατήσεις στο περίπτερο του πράσινου εισιτηρίου λίγο έξω από την είσοδο των κατακόμβων (μετρητά, Visa, Mastercard είναι αποδεκτή.) Για ομαδικές κρατήσεις (τουλάχιστον δέκα άτομα και το πολύ 20) το γραφείο Πολιτιστικών Υπηρεσιών στο Μουσείο Carnavalet: +33 (0) 1 44 59 58 31. Ομαδικές επισκέψεις προσφέρονται μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή το πρωί.

Περιορισμοί και συμβουλές:

Αξιοθέατα και αξιοθέατα για να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή:

Ιστορικό και επίσκεψη:

Στα τέλη του 18ου αιώνα, ένα νεκροταφείο κοντά στην περιοχή της αγοράς, γνωστό ως " Les Halles " και την εκκλησία Saint-Eustache, θεωρήθηκε ανθυγιεινό και αποτελούσε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία από τις αρχές της πόλης. Η εκταφή των οστών στο νεκροταφείο "Innocents" , που είχε χρησιμοποιηθεί για δέκα αιώνες και ήταν πολύ υπερπλήρη από τότε, ξεκίνησε το 1786 και συνεχίστηκε μέχρι το 1788. Τα λατομεία που φιλοξενούν τώρα τις κατακόμβες ήταν σκαλισμένα και τα εκσπλαχνισμένα οστά μεταφέρθηκαν εκεί ακολουθώντας νυκτερινές θρησκευτικές τελετές που προεδρεύονται από ιερείς.

Μετά από μια ευλογία, τα οστά μεταφέρθηκαν στα λατομεία σε εκκρεμούς καλυμμένους με μαύρα πέπλα.

Μετά από έντονες ανακαινίσεις για αρκετούς μήνες, οι Κατακόμβες άνοιξαν ξανά το κοινό το 2005.

Επισκεφθείτε τα κυριότερα σημεία: Πηγαίνοντας κάτω, κάτω ...

Κατεβαίνοντας κάτω από τη μακρά σπειροειδή σκάλα και βγαίνοντας στους λαβυρινθούς διάδρομους των Κατακόμβων, θα βρεθείτε να αισθάνεστε λίγο ζαλισμένος από τη σπειροειδή κίνηση. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι τα πολύ χαμηλά ανώτατα όρια - αν είστε κλειστοφοβικός ίσως θελήσετε να στηρίξετε τον εαυτό σας - και για τα πρώτα τρία ή τέσσερα λεπτά θα περάσετε μέσα από άδειους διαδρόμους χωρίς οστά στο βλέμμα. Μόλις φτάσετε στα οστεοφυλάκια, να είστε έτοιμοι να αισθανθείτε λίγο δύσπιστοι στους μνημειώδεις σωρούς των οστών, διατεταγμένοι σε κάθε πλευρά με διασκεδαστικό καλλιτεχνικό τρόπο και συνοδευόμενοι από ποιήματα που μιλάνε για τη θνησιμότητα (στα γαλλικά) . Μπορεί να το βρείτε ανατριχιαστικό ή απλά ενδιαφέρουσα, αλλά είναι απίθανο να σας αφήσει αδιάφορη.

Η πρόσφατα ανακαινισμένη συλλογή "Port Mahon" περιέχει αρκετά γλυπτά από έναν λατομείο που αποφάσισε να χαράξει ένα μοντέλο του φρουρίου Port-Mahon στη Μενόρκα, όπου κρατήθηκε φυλακισμένος από τον αγγλικό στρατό ενώ πολεμούσε έναν πόλεμο για τον Louis XV. Είναι ακόμα μια περιέργεια σε αυτό το πιο ασυνήθιστο των underground σφαίρες.

Τι γίνεται με τις "Άλλες", "Ανεπίσημες" Κατακόμβες; Μπορώ να τα επισκεφθώ;

Με μια λέξη: Είναι παράνομο και άκρως μη συνιστάται. Υπάρχουν, βεβαίως, τρόποι να μπείτε στις "ανεπίσημες" κατακόμβες - δοκίμια όπως αυτή προσφέρουν συναρπαστικές οπτικές λεπτομέρειες για ένα υπόγειο Παρίσι που προσελκύει ένα δίκαιο αριθμό βαμπίρ βαμπίρ, καλλιτέχνες και νέους ανθρώπους (γνωστούς και ως "καταφύγια"). Αλλά η προσπάθεια να φτάσετε σε αυτά είναι επικίνδυνη σε όλες τις μετρήσεις. Απολαύστε αυτό το σε βάθος, οπτικό ρεπορτάζ από την National Geographic αντ 'αυτού.

Μου άρεσε αυτό; Διαβάστε σχετικές:

Δείτε επίσης τον πλήρη οδηγό μας για τον καθεδρικό ναό της Βασιλικής του Saint Denis , βόρεια του Παρισιού. Το μαυσωλείο και η κρύπτη του κατέχουν τα λείψανα και τα σχέδια από δεκάδες Γάλλοι βασιλείς, βασίλισσες και άλλες σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο επώνυμος άγιος του 5ου αιώνα, για τον οποίο ονομάστηκε το μνημείο.