2016 Απεργίες στο Παρίσι: Τι Τουρίστες πρέπει να ξέρουν

Πληροφορίες για τις μεταφορές, την ασφάλεια και άλλα

Από τους οδηγούς ταξί μέχρι τους συλλέκτες απορριμμάτων, τους δασκάλους και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι Γάλλοι εργάτες μαζεύτηκαν μαζικά τους τελευταίους μήνες στο Παρίσι και την υπόλοιπη χώρα - πρωτίστως για να διαμαρτυρηθούν για προτεινόμενες αλλαγές στις εργατικές νομοθεσίες που θα διευκόλυναν πυροσβεστών.

Οι απεργίες, οι οποίες έχουν εκδηλωθεί περιοδικά στην πόλη κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, και πιο πρόσφατα την Τρίτη 14 Ιουνίου, έκαναν πρωτοσέλιδα λόγω περιστασιακά βίαιων συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών και σε ατυχή περιστατικά βανδαλισμού γύρω από την πρωτεύουσα.

Την Τρίτη, μεταξύ 80.000 και ενός εκατομμυρίου ανθρώπων πλημμύρισαν τους δρόμους του Παρισιού για να λάβουν μέρος στις διαμαρτυρίες.

Ενώ η συντριπτική πλειονότητα ήταν ειρηνικές, επιθετικές συγκρούσεις μεταξύ ορισμένων συμμετεχόντων και αστυνομικών δυνάμεων είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς και από τις δύο πλευρές και υπήρξαν αναφορές βανδάλων να σπάσουν τα παράθυρα, να πυροδοτήσουν αυτοκίνητα και ακόμη και να βανδαλίσουν ένα νοσοκομείο για τα παιδιά, στην οργή πολλών.

Οι εντάσεις ήταν ιδιαίτερα υψηλές τον Ιούνιο λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προέκυψαν από την εισροή ποδοσφαιρικών οπαδών στην πρωτεύουσα για τον αγώνα του Euro 2016 - και η πόλη εξακολουθεί να είναι σε εγρήγορση μετά τις τραγικές τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015 (βλ. εδώ) .

Πώς μπορούν οι επιθέσεις να επηρεάσουν το ταξίδι σας;

Μέσα σε αυτό που φαίνεται να είναι μια χαοτική κατάσταση στην πρωτεύουσα, οι επισκέπτες μπορεί να αναστατωθούν από αυτά τα γεγονότα - ειδικά επειδή μερικοί εξακολουθούν να αισθάνονται κλονισμένοι από ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου.

Αλλά εκτός από κάποιες δυσάρεστες καθυστερήσεις, οι απεργίες δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τους τουρίστες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι μεταφορές και άλλες υπηρεσίες έχουν επηρεαστεί τους τελευταίους μήνες και ελέγξτε εδώ για ενημερώσεις καθώς εξελίσσεται η κατάσταση.

Πώς επηρεάζονται οι δημόσιες μεταφορές στο Παρίσι;

Αρκετές γραμμές τρένων μετρό και RER (προαστιακών μεταφορών) σημείωσαν επιβράδυνση κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργίας της 14ης Ιουνίου, αλλά η κυκλοφορία είναι και πάλι φυσιολογική σε όλες τις γραμμές από την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Ελέγξτε εδώ για ενημερώσεις σχετικά με μελλοντικές εντυπωσιακές ενέργειες στην πόλη ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της επίσημης δημόσιας υπηρεσίας μεταφορών στην αγγλική γλώσσα (RATP).

Αεροπορικές και εθνικές σιδηροδρομικές διαταραχές

Ενώ μερικές σημαντικές καθυστερήσεις και διακοπές σε αεροδρόμια και στο εθνικό δίκτυο σιδηροδρόμων της Γαλλίας και των σιδηροδρόμων μεγάλης ταχύτητας (TGV) επηρέασαν τους επισκέπτες τους τελευταίους μήνες, η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν είναι παρά φυσιολογική. Παρά την απεργία μεταξύ των εργαζομένων στην Air France, οι πτήσεις λειτουργούσαν με 80% ικανότητα γύρω από τις μεγάλες απεργίες της 14ης Ιουνίου.

Τέσσερα από τα πέντε συνδικάτα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ήταν επίσης σε απεργία στις 14, αλλά η εναέρια κυκλοφορία στα μεγάλα αεροδρόμια του Παρισιού, συμπεριλαμβανομένου του Roissy Charles de Gaulle, επανήλθε στο φυσιολογικό από την Τετάρτη 15η.

Εν τω μεταξύ, η εθνική σιδηροδρομική εταιρεία της Γαλλίας (SNCF) έχει σημειώσει μερικές μεγάλες διαταραχές τους τελευταίους μήνες λόγω των συνδικαλιστικών απεργιών κατά των μεταρρυθμίσεων της εργασίας: στις αρχές Ιουνίου, σχεδόν το ήμισυ των τρένων μεγάλης ταχύτητας στη Γαλλία ακυρώθηκαν λόγω εντυπωσιακής δράσης που πλήττει σοβαρά τους ταξιδιώτες.

Περαιτέρω απεργίες είναι πιθανό τους προσεχείς μήνες. Ανακαλύψτε εάν το ταξίδι σας με το τρένο είναι πιθανό να επηρεαστεί από την επίσκεψη στην επίσημη σελίδα του Σιδηροδρόμου SNCF (στα αγγλικά).

Οι Υπηρεσίες Eurostar δεν επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό

Οι υπηρεσίες Eurostar (τρένα υψηλής ταχύτητας προς το Παρίσι από το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες) μέχρι στιγμής παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστα από τις απεργίες.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ: Δείτε αυτή την χρήσιμη σελίδα στο AngloInfo για γρήγορους συνδέσμους με ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που οι απεργίες επηρεάζουν επί του παρόντος την αεροπορική και σιδηροδρομική κυκλοφορία στη Γαλλία.

Ταξί Αγώνες στη γαλλική πρωτεύουσα

Οι εργάτες ταξί στο Παρίσι έχουν σημειώσει περιοδικούς ρυθμούς σε μεγάλους αριθμούς φέτος, ανταποκρινόμενοι τόσο στις μεταρρυθμίσεις του εργατικού δυναμικού που προτείνει η κυβέρνηση όσο και στην αυξανόμενη παρουσία των υπηρεσιών οδικής κυκλοφορίας όπως η Uber στη γαλλική πρωτεύουσα.

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ταξί για να περάσετε την πόλη ή για να φτάσετε από το αεροδρόμιο στο Παρίσι , γνωρίζετε ότι οι υπηρεσίες δεν έχουν βέλτιστο επίπεδο τους τελευταίους μήνες - και οι εργαζόμενοι ταξί υπόσχονται σήμερα πιο εντυπωσιακή δράση τις εβδομάδες να έρθω. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα είναι αδύνατο ή ακόμα και δύσκολο να βρεθεί ταξί τις περισσότερες μέρες.

Προσπαθήστε να ενημερώνεστε για εντυπωσιακές ενέργειες στο Παρίσι για να μάθετε κατά πόσον οι υπηρεσίες ταξί ενδέχεται να επηρεαστούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Διαβάστε το σχετικό χαρακτηριστικό: Πρέπει να πάρω ταξί από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης του Παρισιού;

Κλείσιμο δημοφιλών τουριστικών αξιοθέατων

Ο πύργος του Άιφελ έκλεισε την Τρίτη 14 Ιουνίου λόγω εντυπωσιακής δράσης μεταξύ ορισμένων υπαλλήλων του, αλλά άνοιξε και πάλι την Τετάρτη 15η. Διαφορετικά, είναι κατά κύριο λόγο η δουλειά ως συνήθως για την τουριστική βιομηχανία στη γαλλική πρωτεύουσα.

Πρέπει οι Τουρίστες να ενδιαφέρονται για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια των απεργιών;

Με μια λέξη, όχι. Μπορεί να έχετε δει ανησυχητικές εικόνες σχετικά με τα νέα των βίαιων συγκρούσεων μεταξύ απεργών και αστυνομικών / δυνάμεων ασφαλείας, και βεβαίως υπήρξαν κάποιες ανησυχητικές περιπτώσεις βίας και διαταραχών και στις δύο πλευρές. Δυστυχώς, ορισμένοι διαμαρτυρόμενοι έχουν επίσης ενεργήσει με βανδαλισμούς ακινήτων ή δημόσιων κτιρίων.

Ωστόσο, αν δεν προγραμματίζετε να συμμετάσχετε οι ίδιοι στις απεργίες, δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε ως τουρίστας - ίσως να χρειαστεί να υπομείνετε κάποιες δυσάρεστες καθυστερήσεις στο μετρό και τα τρένα ή το όπλο και η δυσάρεστη δυσωδία των σκουπιδιών να συσσωρεύονται έξω από το ιστορικό καφενείο στο St-Germain-des-Pres (οι συλλέκτες απορριμμάτων έχουν επίσης εντυπωσιαστεί πρόσφατα σε ορισμένες περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας).

Παρόλα αυτά, προτείνω να απομακρυνθούμε από τις μεγάλες συγκεντρώσεις κατά τις ημέρες απεργίας στην πρωτεύουσα φέτος: ενώ μπορούν να κάνουν για ένα συναρπαστικό θέαμα, ίσως είναι καλύτερο να παραμείνουν σαφείς, υπό το πρίσμα των ατυχών επεισοδίων βίας και επιθετικότητας που έχουν συμβεί σε μερικούς από αυτούς Αυτή την χρονιά.

Εν συντομία?

Η εντυπωσιακή δράση στο Παρίσι και στην υπόλοιπη Γαλλία είναι πιθανό να συνεχιστεί το 2016 και μπορεί να επηρεάσει τους επισκέπτες. Μείνετε ενημερωμένοι με την επίσκεψη σε μερικούς από τους ιστοτόπους πληροφοριών που αναφέρονται παραπάνω και το ταξίδι σας ελπίζουμε ότι δεν θα επηρεαστεί πάρα πολύ.

Η γνώση είναι πάντα ενδυναμωτική: βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τον πλήρη οδηγό μας για να παραμείνετε ασφαλείς στο Παρίσι και μπορεί επίσης να θέλετε να κάνετε σελιδοδείκτη τις συμβουλές μας για την αποφυγή των πορτοφολιών στη γαλλική πρωτεύουσα.