Παίρνοντας ταξί από και προς το αεροδρόμιο του Παρισιού: αξίζει τον κόπο;

Μερικές συμβουλές για νέους επισκέπτες

Πολλοί αναγνώστες με ρωτούν αν νομίζω ότι αξίζει να πληρώσετε για ταξίδι με ταξί από και προς το αεροδρόμιο του Παρισιού. Δεν είναι σίγουρα η φθηνότερη επιλογή, αλλά παίρνει ένα ταξί από ή προς τα αεροδρόμια του Παρισιού τελικά το πιο εύκολο και λιγότερο αγχωτικό τρόπο μεταφοράς; Και πόσο θα πρέπει να πληρώσετε για ένα τυπικό ταξί ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και τα αεροδρόμια;

Η απάντησή μου (όχι τόσο απλή)

Δεν υπάρχει απλή απάντηση στο ερώτημα εάν η λήψη ενός ταξί είναι η καλύτερη επιλογή.

Αν έχετε ένα αρκετά γενναιόδωρο προϋπολογισμό, πολλά βαριά σακίδια, ταξιδεύετε με πολύ μικρά παιδιά ή είστε ηλικιωμένοι ή άτομα με ειδικές ανάγκες, θα ήθελα να συστήσω απολύτως ένα ταξί, το οποίο είναι γενικά μια πολύ πιο χαλαρή επιλογή με μικρότερο χρόνο περπάτημα ή μεταφορά χρόνο. Αντίθετα, εάν προσπαθείτε να παρακολουθήσετε τα έξοδα ταξιδιού, να έχετε πακέτο λογικά ελαφρύ και να είστε άνετα να περιηγείστε στα συστήματα δημόσιας συγκοινωνίας του Παρισιού , να πάρετε το τρένο με το τρένο (RER), οι ειδικές υπηρεσίες λεωφορείων στο κέντρο του Παρισιού ή οι αεροπορικές μεταφορές είναι μια πολύ φθηνότερη επιλογή.

Διαβάστε περισσότερα: Επιλογές εδάφους από τα αεροδρόμια του Παρισιού

Πόσο μπορεί να περιμένω να πληρώσω για ταξί από τα αεροδρόμια του Παρισιού;

Ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας και την ώρα της ημέρας που ταξιδεύετε, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε οπουδήποτε από 35 έως 70 ευρώ για ένα μόνο ταξί από ή προς αεροδρόμια στο Παρίσι. Φυσικά, εάν πάρετε ένα ταξί από το Denfert-Rochereau στο νότιο Παρίσι στο σχετικά κοντινό αεροδρόμιο Orly, θα πληρώσετε στο χαμηλότερο άκρο της κλίμακας.

Εάν επρόκειτο να πάρετε ταξί σε όλη τη διαδρομή από το νότιο Παρίσι προς το αεροδρόμιο Roissy-Charles de Gaulle και βόρεια της πόλης, περιμένετε ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό. Μπορείτε να ζητήσετε πάντα το ταξί για τον μέσο ναύλο από το σημείο αναχώρησής σας πριν από την αποδοχή της διαδρομής. Να θυμάστε ότι αν κάνετε κράτηση με ταξί εκ των προτέρων, θα πρέπει γενικά να καταβάλετε μια προμήθεια κράτησης και παραλαβής πάνω από τον ίδιο τον ναύλο.

Πού να βρείτε ταξί από και προς το αεροδρόμιο του Παρισιού;

Στο Charles de Gaulle και το Orly Airports, αναζητήστε πινακίδες και εικονίδια που δείχνουν προς τις ζώνες παραλαβής ταξί από τον τερματικό σταθμό αφίξεων σας.

Από το Παρίσι, αν δεν θέλετε να κάνετε κράτηση ταξί μπροστά από το χρόνο, μπορείτε να βρείτε ταξί σε αφθονία γύρω από τα μεγάλα κέντρα τρένων και μεταφορών όπως το Gare du Nord, το Gare de L'Est, το Gare du Montparnasse, το Gare d'Austerlitz Gare St Lazare. Εάν κατευθυνθείτε προς το αεροδρόμιο Charles de Gaulle, είναι καλύτερο να χαλάσετε ένα ταξί από το Gare du Nord ή το Gare de l'Est, αφού η συνολική τιμή θα είναι γενικά φθηνότερη από αυτά τα σημεία. Εάν κατευθυνθείτε προς το αεροδρόμιο Orly νότια του Παρισιού, η κλήση μιας καμπίνας από το σταθμό Gare Montparnasse ή το σταθμό Denfert-Rochereau RER μπορεί να είναι μια καλή επιλογή.

Κάντε κράτηση ταξί και μεταφορά με λεωφορείο από τα αεροδρόμια του Παρισιού (από το TripAdvisor)

Μια προειδοποίηση ασφαλείας: Ποτέ μην δέχεστε μια βόλτα σε ένα ταξί που δεν έχει μετρητή, ένα σαφώς ορατό σημάδι στην οροφή που διαβάζει "ταξί" ή αλλιώς σας χτυπήσει ως λιγότερο από επαγγελματική στην εμφάνιση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εξόντωση και υπήρξαν επίσης απομονωμένα περιστατικά απαγωγών στο παρελθόν από άτομα που παρουσιάζουν ως οδηγούς ταξί.

Διατήρηση ενός ταξί από και προς το αεροδρόμιο του Παρισιού: εταιρείες ταξί

Παρακάτω είναι μερικές από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εταιρείες ταξί στο Παρίσι, και όλες προσφέρουν υπηρεσίες στα αεροδρόμια του Παρισιού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει online κράτηση.

Πρέπει να κάνετε κράτηση τρένων ή πτήσεων στο Παρίσι; Ξεκινήστε την αναζήτησή σας εδώ:

Βρείτε πτήσεις και ταξιδιωτικά πακέτα στο Παρίσι στο TripAdvisor (κράτηση απευθείας)