Αστικές υπαίθριες περιπέτειες στο Τέξας

Η υπαίθρια αναψυχή έχει κεντρική θέση στη ζωή (και στις επισκέψεις) στο Τέξας, τόσο πολύ ώστε ακόμη και οι μεγαλύτερες πόλεις του κράτους να προσφέρουν μια ποικιλία από εξαιρετικούς τρόπους για να περάσουν χρόνο έξω. Και, μην κάνετε κανένα λάθος, είναι μεγάλες αστικές περιοχές - Austin, Dallas, Χιούστον, Σαν Αντόνιο. Ωστόσο, κάθε μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις του Τέξας προσφέρει μερικές μεγάλες αστικές υπαίθριες περιπέτειες.

Το Ώστιν είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό ως μια "πράσινη" πόλη. Ο γραφικός ποταμός Κολοράντο δρομολογείται μέσα από την πόλη και παρέχει μια πλατφόρμα για πολλές από τις πιο δημοφιλείς υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής.

Δύο από την "Αλυσίδα των Λιμνών" του Texas Hill Country, οι οποίες σχηματίζονται από μια σειρά από φράγματα κατά μήκος του ποταμού Κολοράντο, βρίσκονται στην πόλη του Ώστιν. Η λίμνη Austin, στο βόρειο άκρο της πόλης, και η λίμνη Lady Bird (παλαιότερα γνωστή ως Town Lake), συνδυάζουν για να προσφέρουν μια πληθώρα υπαίθριων ευκαιριών αναψυχής, όπως ψάρεμα, κολύμπι, paddle boarding, καγιάκ, κανό, τζόκινγκ, πεζοπορία, . Κρατικά πάρκα επίσης αφθονούν μέσα και γύρω από το Ώστιν, με δημοφιλή πάρκα όπως το McKinney Falls State Park που βρίσκεται μέσα στην πόλη.

Από την άλλη πλευρά, ο Ντάλας θεωρείται πάντοτε ως ένα καλλιεργημένο, χρήσιμο αστικό κέντρο. Λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν πόσα υπαίθριες ευκαιρίες αναψυχής προσφέρονται μέσα και γύρω από το DFW (Dallas / Ft Worth) Metroplex. Ο λόγος Dallas έχει μια τέτοια καταπληκτική υπαίθρια σκηνή αναψυχής οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τεράστιο αριθμό των λιμνών μέσα και γύρω από την πόλη. Δεν υπάρχουν λιγότερες από μισή δεκάδα σημαντικές δεξαμενές στην πόλη ή σε πολύ μικρό δρόμο.

Η λίμνη Grapevine, η λίμνη Lewisville και η λίμνη Lavon βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το Ντάλας, ενώ η λίμνη Eagle Mountain και η λίμνη Worth βρίσκονται στα προάστια του Ft Worth. Η λίμνη Arlington, η λίμνη White Rock και η λίμνη Mountain Creek είναι μικρότερες δεξαμενές που βρίσκονται στο Metroplex. Αλλά, ακόμη και με όλες αυτές τις υδατώδεις επιλογές, οι μεγαλύτερες εφόδους στην περιοχή DFW είναι οι Lakes Joe Pool και η Lake Ray Hubbard, δύο μεγάλες δεξαμενές που βρίσκονται στα προάστια του Ντάλλας.

Κάθε μία από αυτές τις λίμνες προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από υπαίθρια αναψυχή, όπως ψάρεμα, κολύμπι, πεζοπορία, τζόκινγκ, κάμπινγκ, καγιάκ, κανό, βαρκάδα, birding, ορεινή ποδηλασία και πολλά άλλα.

Το Χιούστον είναι επίσης γνωστό ως "Bayou City" λόγω των πολυάριθμων bayous που διασχίζουν τα όρια της πόλης. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι το Buffalo Bayou, το οποίο τελικά διοχετεύεται στο σύστημα Galveston Bay. Το καγιάκ και το κανό κατά μήκος αυτών των bayous είναι δημοφιλές χόμπι για τους λάτρεις του εξωτερικού που ξοδεύουν χρόνο στη μεγαλύτερη πόλη του Τέξας. Το Sheldon Lake State Park προσφέρει ποικιλία υπαίθριων δραστηριοτήτων, όπως ψάρεμα, κολύμβηση, κωπηλασία, πεζοπορία και περιποίηση. Το Arboretum και το Κέντρο Φύσης του Χιούστον βρίσκεται σε 155 στρέμματα φυσικού οικοτόπου που βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της πόλης. Το Κέντρο είναι ένα δημοφιλές μέρος για πεζοπόρους, joggers, και birders. Το Κέντρο Φύσης Armand Bayou είναι ακόμη μεγαλύτερο - εκτείνεται πάνω από 2.500 στρέμματα. Μια πεζοπορία και εκτεταμένα μονοπάτια είναι διαθέσιμα για όσους επιθυμούν να περπατήσουν ή να πεζοποριστούν σε όλο το συγκρότημα, ενώ διοργανωμένες εκδρομές με κανό και βάρκα είναι επίσης διαθέσιμες για να βοηθήσουν τους επισκέπτες να εντοπίσουν τις μυριάδες άγριας ζωής που ονομάζουν το κέντρο φύσης Armand Bayou.

Το Σαν Αντόνιο έχει τόσα πολλά τουριστικά αξιοθέατα που τα φυσικά χαρακτηριστικά του συχνά χάνονται εντελώς.

Δύο δεξαμενές - οι λίμνες Braunig και Calaveras - βρίσκονται μέσα στα όρια της πόλης του Σαν Αντόνιο. Κάθε μία από αυτές τις λίμνες προσφέρει μεγάλη πρόσβαση για ψάρεμα, κανό, βαρκάδα και καγιάκ. Το San Antonio βρίσκεται επίσης δίπλα σε πολλές από τις πιο δημοφιλείς σπηλιές και φαράγγια του κράτους. Περιηγήσεις Φυσικών Σπηλαίων Γέφυρας και Σπήλαια Cascade είναι πάντα ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε κάποια υπαίθρια δραστηριότητα.

Έτσι, είτε είναι δουλειά ή ευχαρίστηση που σας τραβά να πάτε σε μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες αστικές περιοχές του Τέξας, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην περάσετε κάποιο χρόνο απολαμβάνοντας κάποια υπαίθρια αναψυχή.