Εισαγωγή στο Πεκίνο της Κίνας

Φτάνοντας, Γειτονεύοντας, Προβλήματα επικοινωνίας και Διαμονή σε ασφαλή κατάσταση

Το Πεκίνο είναι η πρωτεύουσα της πιο πυκνοκατοικημένης χώρας στον κόσμο. αυτό μόνο θα πρέπει να αποτελεί ένδειξη της τρέλας που σας περιμένει λίγο έξω από τις πόρτες του αεροδρομίου! Αλλά μην απελπίζεστε: μια επίσκεψη στο Πεκίνο είναι μια αξέχαστη εμπειρία και σπάνια θα έχετε μια βαρετή στιγμή.

Φτάνοντας στο Πεκίνο

Οι περισσότερες διεθνείς πτήσεις φτάνουν στο τεράστιο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου (κωδικός αεροδρομίου: PEK).

Μετά την άφιξή σας, θα πρέπει να περάσετε από τη μετανάστευση - χρειάζεστε μια υπάρχουσα βίζα για την Κίνα στο διαβατήριό σας - και στη συνέχεια θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα ΑΤΜ για να πάρετε χρήματα για μεταφορά εκτός.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τρένων για να φτάσετε στο Πεκίνο, αν και μετά από μια μακρά πτήση, αρπάζοντας ένα ταξί απευθείας στο ξενοδοχείο σας είναι μια ευκολότερη επιλογή. Χρησιμοποιήστε την επίσημη στάση ταξί στο ισόγειο του αεροδρομίου για να αποφύγετε τις πολυάριθμες απάτες ταξί. πολλά ανεξάρτητα ταξί έχουν τροποποιημένους μετρητές που θα σας χρεώσουν περισσότερο.

Συμβουλή: Πολλοί οδηγοί ταξί δεν μιλούν πολύ αγγλικά. Έχοντας το όνομα του ξενοδοχείου ή της διεύθυνσής σας σε κινεζικούς χαρακτήρες για να δείξετε έναν οδηγό είναι μια μεγάλη βοήθεια.

Γύρω από το Πεκίνο

Το Πεκίνο διαθέτει όλες τις συνήθεις μεταφορές μεγάλων πόλεων : λεωφορεία, ταξί και μετρό. Ο μετρό είναι εκτεταμένος, συνεχώς γεμάτος, και ο φθηνότερος τρόπος να ξεφύγετε από την πόλη. Τα τελευταία τρένα συνήθως τρέχουν γύρω στις 10:30 μ.μ. Οι προπληρωμένες κάρτες, που προσφέρονται σε πολλούς σταθμούς του μετρό, αποτελούν μεγάλη ευκολία για τους ταξιδιώτες που θα μετακινούνται συχνά γύρω από την πόλη. έρχονται ακόμη και με εκπτώσεις στα λεωφορεία.

Με πολύ κυκλοφοριακές συνθήκες, η πεζοπορία είναι μια καλή επιλογή, ιδιαίτερα αν το ξενοδοχείο σας βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία. Σίγουρα θα περάσετε πολλά ενδιαφέροντα, αυθεντικά αξιοθέατα μόλις περπατήσετε μέσα στην πόλη.

Συμβουλή: Πάρτε μαζί σας μια επαγγελματική κάρτα από το ξενοδοχείο σας. Σε περίπτωση που χάσετε - εύκολο να κάνετε στο Πεκίνο - μπορείτε να το δείξετε για να πάρετε οδηγίες.

Τι να κάνετε στο Πεκίνο

Τουλάχιστον μια μέρα ή δύο θα μπορούσαν να περάσουν περπατώντας γύρω από μία από τις μεγαλύτερες πλατείες τετραγωνικού σκυροδέματος στην πλατεία Τιενανμέν. Μετά από να επισκεφθείτε τα αξιοθέατα και να κάνετε μερικούς ανθρώπους να παρακολουθούν, θα είστε καλύτερα σε συντονισμό με το μοναδικό vibe στο Πεκίνο. Η πλατεία Τιενανμέν είναι η συγκεκριμένη καρδιά της Κίνας και με την Απαγορευμένη Πόλη, πολλά μουσεία και το Μαυσωλείο του Προέδρου Μάο, υπάρχουν πολλά να κάνουν σε κοντινή απόσταση.

Δεν υπάρχει πλήρες ταξίδι στην Κίνα χωρίς επίσκεψη σε τμήμα του Σινικού Τείχους . Το τμήμα Badaling του τείχους είναι το πιο εύκολο για πρόσβαση από το Πεκίνο, ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τα φοβερά πλήθη και την αχαλίνωτη αποκατάσταση. Εάν ο χρόνος το επιτρέπει, επιλέξτε να επισκεφθείτε τα τμήματα Simatai ή Jinshanling του Μεγάλου Τείχους αντ 'αυτού.

Συμβουλή: Εάν αποφασίσετε να πάτε με μια περιοδεία, αγοράστε τα εισιτήριά σας στο Σινικό Τείχος από το ξενοδοχείο σας ή μια αξιόπιστη πηγή. Ορισμένα ταξίδια λεωφορείων περνούν περισσότερο χρόνο στις τουριστικές παγίδες κατά μήκος του δρόμου και όχι στον τοίχο!

Επικοινωνία στην Κίνα

Ενώ τα σημεία και τα μενού που βρίσκονται γύρω από τις τουριστικές περιοχές είναι στα αγγλικά, μην περιμένετε ότι ο μέσος κάτοικος θα καταλάβει αγγλικά - πολλοί δεν το κάνουν. Φιλικοί φοιτητές που επιθυμούν να εξασκηθούν στα αγγλικά μπορούν να σας προσφέρουν να σας βοηθήσουν σε συναλλαγές όπως αγορά εισιτηρίων.

Ως επί το πλείστον, οι οδηγοί ταξί θα καταλάβουν πολύ λίγα αγγλικά, ίσως ούτε καν τη λέξη «αεροδρόμιο». Έχετε τη ρεσεψιόν σας να γράφετε διευθύνσεις για εσάς στα κινέζικα σε ένα κομμάτι χαρτιού για να δείτε τους οδηγούς.

Με πολλές διαλέκτους, οι Κινέζοι από διαφορετικές περιοχές αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επικοινωνία. Για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις κατά τη διαπραγμάτευση των τιμών, χρησιμοποιείται ένα απλό σύστημα μέτρησης των δακτύλων. Οι αριθμοί πάνω από πέντε δεν είναι μόνο θέμα μέτρησης των δακτύλων!

Διαμονή Ασφαλής Ενώ στο Πεκίνο