Φεστιβάλ Κινέζικης Σελήνης

Όλα για την κινεζική Mooncakes και το φθινόπωρο φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Κινέζικης Σελήνης, γνωστό και ως Φεστιβάλ Mid-Φθινοπώρου ή Mooncake Festival, είναι μια αγαπημένη γιορτή για εθνοτικές κινεζικές και βιετναμέζικες ομάδες σε όλο τον κόσμο.

Δεύτερον, μόνο για το Σεληνιακό Νέο Έτος στη δημοτικότητα, οι συμμετέχοντες που παρακολουθούν το φεστιβάλ μοιράζονται διασκέδαση, υπερτιμημένα κέικ (mooncakes) με ανθρώπους που εκτιμούν. Ορισμένα είναι νόστιμα. Κάποιοι είναι τόσο πυκνοί όσο τα πυκνά χόκεϊ. Ανεξαρτήτως, όλοι εκτιμούν το χρόνο μακριά από την εργασία!

Το Φεστιβάλ Κινέζικης Σελήνης είναι επίσης ένας χαρούμενος χρόνος για την οικογένεια, τους φίλους και τα ζευγάρια να επανενωθούν κάτω από μια πανσέληνο κατά τη συγκομιδή. Όλοι χρειάζονται λίγο χρόνο για να εκτιμήσουν την όμορφη πανσέληνο σε αυτό που ελπίζουμε ότι είναι η πιο καθαρή νύχτα του χρόνου. Το στρογγυλό σχήμα και η πληρότητα της πανσέληνο συμβολίζουν επανασυνδέσεις κομμάτια που αποτελούν ένα σύνολο.

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινέζικης Σελήνης

Το Φεστιβάλ Κινέζικης Σελήνης είναι μια εποχή για να πάρετε ένα απαραίτητο διάλειμμα από την εργασία, να επανενωθείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας και να απολαύσετε την πανσέληνο με τα ποιήματα.

Τα Mooncakes είναι προικισμένα, ανταλλάσσονται και μοιράζονται. Το φεστιβάλ είναι μια καλή δικαιολογία για τα ζευγάρια να απολαμβάνουν ρομαντικό χρόνο που κάθεται κάτω από μια πανσέληνο - και ναι - μοιράζοντας κέικ. Οι επιχειρήσεις συχνά δίνουν μια περίπτωση κουνουπιών για να δείξουν εκτίμηση στους πελάτες.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν τη διασκέδαση σε πάρκα και δημόσιους χώρους, αλλά να έχετε κατά νου ότι πολλά μαγαζιά και επιχειρήσεις μπορεί να κλείνουν για να τηρήσουν τις δημόσιες αργίες. Οι επιλογές μεταφοράς μπορεί να είναι πλήρεις ή περιορισμένες.

Τα δημόσια πάρκα φωτίζονται με ειδικές οθόνες και φανάρια. μπορεί να υπάρχουν στάδια με πολιτιστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις. Δράκος και χορός λιονταριών - υπάρχει μια διαφορά! - είναι δημοφιλείς κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Το θυμίαμα καίγεται στους ναούς για να τιμήσει τους προγόνους και τη θεά του φεγγαριού. Φωτεινά φανάρια κρεμασμένα ψηλά από τους πόλους και εκτοξεύονται στον ουρανό.

Τι είναι τα κινεζικά Mooncakes;

Τα κινέζικα φεγγάρια είναι μικρά ψημένα κέικ που τρώγονται με τα δάκτυλα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου Φεστιβάλ - ή οποτεδήποτε θέλετε μια περιποίηση. Είναι ένα δημοφιλές δώρο, το οποίο συχνά δίνεται από το κουτί, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινέζικης Σελήνης.

Mooncakes γίνονται με κρόκους αυγών και έρχονται με μια ποικιλία από γέμιση? τα πιο δημοφιλή είναι από πάστα φασολιών, σπόρους λωτού, φρούτα και μερικές φορές ακόμη κρέας. Τα κέικ είναι συνήθως στρογγυλά, συμβολίζοντας την πανσέληνο. Γράφοντας ή μοτίβα στην κορυφή λένε καλές τύχες που έρχονται. Οι περιφέρειες ποικίλουν. Τα κουτιά για φεγγίτες είναι συχνά τόσο όμορφα όσο τα κέικ μέσα.

Πολλά mooncakes είναι γλυκά αλλά όχι όλα . Ορισμένα είναι αλμυρά. Οι τεχνίτες πηγαίνουν μετά τον παράγοντα σοκ με νέες δημιουργίες κάθε χρόνο. Συμπληρώματα όπως sambal, durian, αλατισμένα αυγά πάπιας, και νιφάδες χρυσού μέχρι τα επιτόκια και η τιμή για ένα κουτί.

Παρά το μικρό μέγεθος, τα κινέζικα φεγγάρια συχνά παρασκευάζονται με λίπος ή λίπος και είναι αρκετά βαριά. Εκτός αν η αυτοπειθαρχία είναι ο στόχος, δεν θα θέλατε να τρώτε αρκετές κάθε φορά. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να κόψουν τα φεγγάρια σε τεταρτημόρια για να τα μοιραστούν με φίλους.

Λαμβάνοντας υπόψη τη δυσκολία δημιουργίας πραγματικών φεγγαροπελαγίτικων και των εμπλεκόμενων μαξιλαριών, μερικές είναι εκπληκτικά ακριβές! Μια ακριβή παραλλαγή περιέχει πτερύγιο καρχαρία - μια μη βιώσιμη επιλογή.

Περίπου 11.000 καρχαρίες πεθαίνουν ανά ώρα (περίπου τρεις ανά δευτερόλεπτο), κυρίως λόγω πρακτικών αφαίρεσης πτερυγίων που οδηγούνται από την Ασία.

Μερικοί ψαροκόκκοι μοιράζονται την ίδια μοίρα με τα αμερικανικά φρούτα: ανταλλάσσονται και - σχεδόν - εκτιμώνται αλλά ποτέ δεν καταναλώνονται.

Πού να βρείτε Mooncakes

Πιθανότατα δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα στην εύρεση των φεγγαριών ημέρες ή εβδομάδες πριν από το φεστιβάλ. Παρόμοια με το πώς τα εμπορεύματα για εμπορικές διακοπές στις Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίζονται στα καταστήματα νωρίς, το ίδιο ισχύει και για το φεστιβάλ Φεγγάρι.

Τα Mooncakes θα πωλούνται σε κάθε κατάστημα και εστιατόριο. Τα ξενοδοχεία θα έχουν τις δικές τους εσωτερικές δημιουργίες στην οθόνη. Ακόμα και οι αλυσίδες παγωτού προσφέρουν το φεγγάρι ή το παγωτό με αρωματισμένο φεγγάρι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Εάν σχεδιάζετε να δώσετε φεγγίτες που είναι τυλιγμένες ή συσκευασμένες σε κουτί, να έχετε κατά νου ότι η εθιμοτυπία δίνοντας δώρο διαφέρει στην Ασία από τη Δύση .

Μην περιμένετε από τον παραλήπτη να ανοίγει πάντα ένα δώρο μπροστά σας.

Φεγγάρι Φεστιβάλ Φεγγάρι

Γνωστή ως Zhongqiu Jie (Φεστιβάλ Μέσου Φθινοπώρου) στο Mandarin, το Φεστιβάλ Κινέζικης Σελήνης χρονολογείται από πάνω από 3.000 χρόνια. Όπως και με όλες τις πρακτικές τόσο παλιές, πολλές θρύλοι αναπτύχθηκαν με τα χρόνια. Οι περισσότερες ιστορίες βασίζονται στην ιδέα ότι η θεά Chang'e ζει στο φεγγάρι. ιστορίες για το πώς πήρε εκεί αποκλίνουν ευρέως, ωστόσο.

Μια ιστορία δείχνει ότι η θεά του φεγγαριού ήταν σύζυγος ενός θρυλικού τοξότη που διατάχθηκε να καταρρίψει όλοι εκτός από έναν από τους ήλιους στον ουρανό. Γι 'αυτό έχουμε μόνο έναν ήλιο. Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του δόθηκε χάπι αθανασίας ως ανταμοιβή. Η σύζυγός του βρήκε και πήρε το χάπι αντ 'αυτού, στη συνέχεια αργότερα πέταξε στο φεγγάρι όπου ζει τώρα.

Ένας άλλος μύθος του Φεστιβάλ Κινέζικης Σελήνης δηλώνει ότι τα μηνύματα μέσα στο φεγγάρι χρησιμοποιήθηκαν ως τρόπος για να οργανωθεί η ακριβής ημερομηνία πραξικοπήματος κατά των κυβερνώντων Μογγόλων κατά τη διάρκεια της Δυναστείας των Γουάν. Οι Μογγόλοι ανατράπηκαν τη νύχτα του φεστιβάλ της Σελήνης. Αν και αυτό το μύθο φαίνεται λίγο πιο εύλογο από μια θεά που ζει στο φεγγάρι, λίγα ιστορικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι έτσι εξαφανίστηκαν οι Μογγόλοι.

Πού να δείτε το Φεστιβάλ Κινέζικης Σελήνης

Μεγάλη είδηση: Δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στην Κίνα για να απολαύσετε το Φεστιβάλ Κινέζικης Σελήνης! Chinatowns σε όλο τον κόσμο θα γιορτάσουν.

Η Κίνα, η Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο έχουν τους μεγαλύτερους εορτασμούς. Αλλά το φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε μέρη γύρω από τη Νοτιοανατολική Ασία με μεγάλους εθνικούς κινέζους πληθυσμούς όπως το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία .

Πότε είναι το Φεστιβάλ Κινέζικης Σελήνης;

Το Φεστιβάλ Κινέζικης Σελήνης / Μέσου Φθινοπώρου ξεκινά την 15η ημέρα του όγδοου μήνα όπως καθορίζεται από το κινεζικό ημερολογιακό ημερολόγιο. Ημερομηνίες για το φεστιβάλ αλλάζουν ετησίως, αλλά πάντα γιορτάζεται το φθινόπωρο .