Ψωμί πατάτες στο Πίτσμπουργκ

Ξεκινώντας από την Τετάρτη της Πέμπτης και συνεχίζοντας από την επόμενη Παρασκευή κάθε Παρασκευή μέχρι το Πάσχα, μπορείτε να βρείτε φρέσκα ψάρια και άλλα θαλασσινά με πατάτες τηγανισμένες σε καθολικές εκκλησίες, πυροσβεστικές αίθουσες και κοινοτικά κτίρια σε όλη τη μεγαλύτερη περιοχή του Πίτσμπουργκ. Τα σάντουιτς με τηγανητά ψάρια είναι ο κύριος άξιος αυτών των λαϊκών ψαριών, αλλά γενικά θα βρείτε και άλλα είδη θαλασσινών και μη κρέατος, όπως pierogies, γαρίδες, ψωμιά, κέικ καβουριών, haluski, κολοκυθάκια και μακαρόνια και τυρί.

Δοκιμάστε ένα διαφορετικό ψάρι τηγανίζουμε κάθε Παρασκευή!

Πού να τα βρείτε

Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε όταν ψάχνετε για ένα νέο ψάρι ψάρι για να δοκιμάσετε είναι ο ετήσιος οδηγός Parish Fish Fry που δημοσιεύθηκε στον Καθολικό του Πίτσμπουργκ. Αυτός ο δημοφιλής οδηγός παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τις ψαροκάψουλες που έχουν φιλοξενηθεί από περίπου 100 ενορίες στο Allegheny και τις γύρω περιοχές της Νοτιοδυτικής Πενσυλβανίας.

Ένας άλλος μεγάλος πόρος είναι αυτός ο ελεύθερος χάρτης των Pittsburgh Lenten Fish Fries που δημιουργήθηκε από τον Hollen Barmer.

Οι πατάτες ψαριού στο Πίτσμπουργκ δεν περιορίζονται στις καθολικές εκκλησίες. Πολλές άλλες εκκλησίες προσφέρουν ψαρογλυφικά αυτή τη φορά του χρόνου, όπως και κάποια εθελοντικά πυροσβεστικά τμήματα, εστιατόρια περιοχής και κοινοτικές οργανώσεις. Στην περιοχή Collier Township, για παράδειγμα, το Τμήμα Πυροσβεστικών Εθελοντών του Presto φιλοξενεί αρκετές Παρασκευές Ψαριέτες για να φάει ή να βγάλει. Το CNH Javor Hall, που βρίσκεται στη γωνία των οδών East και Foreland στο North Side του Πίτσμπουργκ, θα πουλάει ψάρια και δείπνα γαρίδας κάθε Παρασκευή κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Εάν δεν θέλετε να περιορίσετε τον εαυτό σας στις Παρασκευές, τότε τα εστιατόρια του Πίτσμπουργκ με ένα καλό σάντουιτς ψαριών περιλαμβάνουν το Original Oyster House στην πλατεία της αγοράς, το Benkovitz Seafood και το Wholey's στην περιοχή Strip και τις τοποθεσίες McGinnis Sisters στο Monroeville και τους South Hills.