Πώς να αποφύγετε την απώλεια αποσκευών και τι να κάνετε γι 'αυτό

Η αεροπορική εταιρεία έχασε την αποσκευές σας; Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε

Οι χαμένες αποσκευές συμβαίνουν και χάλια, αλλά δεν πρέπει να είναι το τέλος του κόσμου. Ας δούμε πρώτα μερικές συμβουλές για τη διατήρηση των σακουλών σας από το ταξίδι χωρίς εσείς? στο κάτω μέρος της σελίδας, θα μιλήσουμε για το τι πρέπει να κάνετε εάν μια αεροπορική εταιρεία έχει χάσει αποσκευές (είναι λιγότερο πιθανό να παραλείψετε αποσκευές σε τρένα και λεωφορεία ή σε ταξί, αλλά αυτό συμβαίνει επίσης).

Φέρτε σε αυτές τις σακούλες

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τις χαμένες αποσκευές είναι να το μεταφέρετε, αλλά αυτό δεν είναι απαραιτήτως βολικό αν θα ταξιδέψετε σε ένα μακροπρόθεσμο ταξίδι ή θέλετε να μεταφέρετε μεγάλα υγρά.

Οι αεροπορικές εταιρείες συνήθως σας επιτρέπουν να μεταφέρετε δύο σάκους - μία τσάντα μεγέθους ημερήσιας μέρας και μία που η αεροπορική εταιρεία θα ορίσει ως πορτοφόλι, κουτάβι ή κάτι τέτοιο. Μπορώ να πακέτο για ένα ταξίδι ενός μήνα στο φορητό σακίδιο μεταφοράς μεγέθους μεγέθους , εφόσον είμαι προσεκτικός με τα υγρά και τα πηκτώματα .

Ελέγξτε τους κανόνες της αεροπορικής εταιρείας πριν πετάξετε και μην ελέγχετε τις σακούλες αν δεν χρειάζεται για τα υγρά και τα γέλη σας .

Ετικέτα αποσκευών σας έξω

Πριν ελέγξετε μια τσάντα, ετικέτα μέσα και έξω. Οι σάκοι επισήμανσης είναι μόνο λίγο χρήσιμοι για τους λαούς που ψάχνουν τις χαμένες αποσκευές σας, αλλά είναι πολύ χρήσιμες όταν πρέπει να τις διεκδικήσετε. Χρησιμοποιήστε τον εξωτερικό κάτοχο ετικέτας εάν η τσάντα ήρθε με ένα * και * χρησιμοποιήστε μία από τις ετικέτες που θα βρείτε στο check-in των αεροπορικών εταιρειών σε μετρητές. συνδέστε την ελαστικοποιημένη χορδή της ετικέτας γύρω από τη λαβή της τσάντας σας.

Κρατήστε τα σκαθάρια που παίρνετε όταν κάνετε check-in, καθώς θα τα χρειαστείτε αν το τσάντα λείπει.

Ετικέτα τις αποσκευές σας μέσα, πάρα πολύ

Βάζω μια κάρτα με το όνομα και τη διεύθυνσή μου στο εσωτερικό καπάκι του σακιδίου μου και αφήνω ένα αντίγραφο της διαδρομής μου και των εισιτηρίων μου μέσα στην καθαρή ματιά με την ελπίδα ότι κάποιος θα μπορούσε πραγματικά να το διαβάσει αν προσπαθήσει να με ενωθεί με την τσάντα μου.

Στο ταξιδιωτικό μου ταξίδι εγγράφω ένα φύλλο με τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου μου και το τηλέφωνο στο σπίτι μου και γράφω τον αριθμό τηλεφώνου σε σχετικές γλώσσες. Εάν η τσάντα σας έχει ανακαλυφθεί, είναι πολύ πιο πιθανό να βρει το δρόμο της για εσάς, αν έχει τα στοιχεία σας μέσα.

Χρώμα ετικέτα τη σακούλα σας

Πάρτε ένα μικρό ρολό φωτεινή ταινία και τυλίξτε ένα κομμάτι γύρω από κάτι στην τσάντα σας, όπως ένα ιμάντα ή μια λαβή σακίδιο.

Στη συνέχεια, θα μπορείτε να εντοπίζετε την τσάντα σας σε ένα σωρό σακούλες με παρόμοια εμφάνιση ή στο χέρι κάποιου άλλου. Θα μπορείτε επίσης να τον αναφέρετε ως αναγνωριστικό σήμα εάν πρέπει να το αναφέρετε ως χαμένη αποσκευή. Αν το σακίδιο σας είναι απλό, μαύρο, κοινό με ταξιδιώτες και δεν έχει ετικέτες στο εξωτερικό, θα είναι πολύ πιο δύσκολο για την αεροπορική εταιρεία να το εντοπίσει με επιτυχία.

Κρατήστε την ταινία ενώ ταξιδεύετε για την επισήμανση όλων των ειδών τα πράγματα, όπως το φαγητό σας σε ένα ψυγείο κουζίνα στο hostel . Φωτεινή ταινία έρευνας (κατάστημα υλικού), αν και όχι τόσο κολλώδης, λειτουργεί ως ετικέτα.

Μια εικόνα αξίζει χιλιάδες περιγραφές

Πάρτε μια φωτογραφία της τσάντας σας, κατά προτίμηση με ετικέτα χρώματος, και αποθηκεύστε την στην κάμερα του τηλεφώνου σας ή στην ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή. Εκτυπώστε το και κρατήστε το με το διαβατήριό σας στον κάτοχό σας ή στον κάτοχο διαβατηρίου . Εάν πρέπει να αναφέρετε μια τσάντα που λείπει, έχετε έναν εύκολο τρόπο (το τηλέφωνό σας) για να δείξετε στους χαμένους αποσκευές ποια είναι η τσάντα σας. Εάν το έχετε στο τηλέφωνό σας και έχετε ένα αντίγραφο, μπορείτε να αφήσετε το αντίγραφο στο μετρητή αποσκευών εάν πρέπει να φύγετε από το αεροδρόμιο χωρίς την τσάντα σας.

Πατάτε παλιές ετικέτες

Πριν ελέγξετε τις αποσκευές σας, απομακρύνετε τυχόν παλιές ετικέτες αποσκευών που μπορεί να έχει τοποθετήσει η τσάντα σας σε άλλες αεροπορικές εταιρείες - μεγάλες ετικέτες που περιστρέφονται γύρω από μια λαβή με πληροφορίες πτήσης πάνω τους.

(Φαντάζομαι επίσης ότι αν οι χειριστές αποσκευών δεν χρειάζεται να αποκόψουν τις ετικέτες αποσκευών του σακιδίου μου από την τελευταία πτήση, αυτό είναι λίγο λιγότερο χρόνο που χειριζόταν κυριολεκτικά η τσάντα μου, μειώνοντας τις πιθανότητες ζημιών.) Αλλάζω επίσης την ελαστικοποιημένη ετικέτα με εκείνη του τρέχουσα αεροπορική εταιρεία.

Κλειδώστε το

Όσο πιο δύσκολο είναι να εισέλθετε στην τσάντα σας, τόσο λιγότερες πιθανότητες θα συμβεί, έτσι κλειδώσω το σακίδιο μου με κλειδαριές εγκεκριμένες από την TSA . Εάν κάποιος θέλει πραγματικά να κλέψει μια βαλίτσα σε ένα αεροδρόμιο, μπορεί να προχωρήσει σε έναν ευκολότερο στόχο αν η δική μου είναι κλειδωμένη. I multitask μου εγκριθεί TSA κλειδαριές, ενώ ταξιδεύουν, επίσης.

Περιμένετε για τις τσάντες σας

Πηγαίνετε στην περιοχή του αεροδρομίου, όπου οι αποσκευές σας θα εκφορτωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά την προσγείωση της πτήσης σας. Εάν πηγαίνετε στην απαίτηση αποσκευών, θα φτάσετε πολύ πριν από τις τσάντες? κοιτάξτε πάνω από τα μεγάλα οβάλ καρουσέλ για τον αριθμό πτήσης σας - οι σάκοι της πτήσης θα πέσουν κάτω από ένα αλεξίπτωτο σε αυτό το καρουσέλ.

Παρακολουθήστε την έγχρωμη ετικέτα σας, εάν αποφασίσατε να την προσαρτήσετε. Εάν οι τσάντες εκφορτώνονται στην άσφαλτο από ένα μικρό αεροπλάνο, προσέξτε τα δικά σας μέχρι να είναι στο χέρι σας (πιθανότατα μπορείτε να περπατήσετε και να το πιάσετε).

Τι πρέπει να κάνω για τις χαμένες αποσκευές;

Εάν η τσάντα σας δεν εμφανίζεται στο καρουσέλ των αποσκευών, αναζητήστε αμέσως το γραφείο ή το παράθυρο αποσκευών της κοντινής αεροπορικής εταιρείας (αυτό θα ήταν οι χαμένοι αποσκευές) και αναφέρετε το εκεί αμέσως (το γραφείο είναι κοντά - πιθανότατα όχι σε άλλο επίπεδο). Μην πανικοβληθείτε - η τσάντα σας μπορεί να καθυστερήσει και να έρθει σε άλλη πτήση. Δώστε στον παραγγελέα παράθυρο τα αποσκευά σας και περιμένετε για περαιτέρω οδηγίες.

Τι θα συμβεί όταν αναφέρω την απώλεια αποσκευών;

Ο υπάλληλος στο παράθυρο αποζημίωσης αποσκευών θα παρακολουθήσει πρώτα την τσάντα σας στον υπολογιστή, χρησιμοποιώντας τα κουμπιά σας. Εάν η τσάντα δεν είναι σε άλλη πτήση, ο γραμματέας θα αρχίσει να τηλεφωνεί για να τον εντοπίσει ή να στείλει παιδιά που εργάζονται για να το αναζητήσουν. Περιγράψτε τα πράγματά σας και δημιουργήστε μια φωτογραφία των αποσκευών σας τώρα. Χρησιμοποιήστε αυτή τη φορά για να βγείτε από το δρομολόγιό σας, καθώς μπορεί να είναι απογοητευτικό να ακούσετε αυτή τη διαδικασία αναζήτησης.

Ο υπάλληλος θα σας ζητήσει στη συνέχεια να συμπληρώσετε μια αίτηση με τις σχετικές προσωπικές πληροφορίες (χρησιμοποιήστε το δρομολόγιό σας) και την περιγραφή της τσάντας. Προσφέρετε έναν τρόπο προσέγγισης (όπως ένα τηλέφωνο που λειτουργεί) τις επόμενες ημέρες. Δώστε στον υπάλληλο την εικόνα της τσάντας σας και φυλάξτε ένα αντίγραφο της φόρμας. Είναι πάντα καλή ιδέα να τραβήξετε μια φωτογραφία των αποσκευών σας πριν πετάξετε, ώστε να μπορέσετε να τους δείξετε τι ακριβώς φαινόταν αν έλειπε.

Στη συνέχεια, θα ενημερωθείτε ότι η αεροπορική εταιρεία θα αναζητήσει τις αποσκευές σας και θα σας επιστρέψει σε περίπτωση που βρεθεί. Ναι, δυσοίωνες λέξεις. Τώρα είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι μπορεί να χάσει επισήμως τις αποσκευές, εκτός αν ο υπάλληλος την παρακολουθήσει ότι έχει παραδοθεί στο καρουζέλ - στην περίπτωση αυτή, μπορεί να κλαπεί και τώρα θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την αστυνομία.

Τι θα κάνει η αεροπορική εταιρεία αν απομακρυνθούν οι αποσκευές σας

Αν η αεροπορική εταιρεία βρει την τσάντα σας, θα σας το πάρει. Εάν όχι, η αεροπορική εταιρεία θα προσπαθήσει να αντικαταστήσει τις απολεσθείσες αποσκευές με τον πλησιέστερο δυνατό αγώνα (αυτό δεν λειτούργησε πολύ καλά στην προσωπική μου εμπειρία).

Έχετε δικαίωμα αποζημίωσης περιεχομένου - ποικίλλει ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, αλλά τα όρια των πολιτικών ποσών? μπορεί να μην έχετε αυτό που θέλετε. Ανακαλύψτε εάν θα σας επιστραφούν αν αγοράζετε αντικαταστάσεις για αντικείμενα από τις χαμένες αποσκευές σας τώρα (ενώ ταξιδεύετε) όπως ρούχα και οδοντόπαστα.

Διατηρήστε το έντυπο αίτησης για έλεγχο της προόδου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να πάρετε την ασφάλιση ταξιδίου

Είμαι πολύ πιστός που αν δεν μπορείτε να αντέξετε ταξιδιωτική ασφάλιση, δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να ταξιδέψετε. Και ενώ το παίρνω πρωτίστως για την ιατρική κάλυψη ενώ είμαι στο εξωτερικό, η κατοχή ασφάλισης ταξιδιού θα σας βοηθήσει επίσης αν σας συμβεί να χάσετε τις αποσκευές σας από την αεροπορική εταιρεία σας.

Μόλις οι αποσκευές σας κηρυχθούν χαμένες, θα πρέπει να καλέσετε την ταξιδιωτική σας ασφαλιστική εταιρεία για να ζητήσετε συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια. Μπορούν να σας ενημερώσουν να περιμένετε για να δείτε αν οι αποσκευές ανακτώνται από την αεροπορική εταιρεία ή μπορεί να σας αποζημιώσουν για τυχόν αγορές έκτακτης ανάγκης που πρέπει να κάνετε όταν περιμένετε, όπως είδη προσωπικής υγιεινής και ρούχα. Και αν η αεροπορική σας εταιρεία αρνείται να σας αποζημιώσει για την απώλεια των αποσκευών σας; Η ταξιδιωτική ασφάλισή σας θα είναι σχεδόν σίγουρο.

Αυτό το άρθρο επιμελήθηκε ο Lauren Juliff.