Θα έπρεπε να πάρετε ένα Duffel ή βαλίτσα στο επόμενο ταξίδι σας;

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η απάντηση είναι εύκολη

Υπάρχουν πολλά είδη αποσκευών εκεί έξω και δεν είναι πάντα εύκολο να γνωρίζετε ποια επιλογή είναι καλύτερη. Εδώ είναι οι διαφορές μεταξύ βαλίτσες και τσάντες duffel, μαζί με συστάσεις που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποιος τύπος είναι ιδανικός για το επόμενο ταξίδι σας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Duffels

Ασφάλεια: Πολλοί duffels δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλείς. Όταν αγοράζετε μια τσάντα duffel , προσέξτε τα μοντέλα με τα κατάλληλα φερμουάρ που κλειδώνουν - αν δεν μπορείτε να τα βρείτε, βιδώστε ένα λουκέτο ή καλώδιο μεταξύ των τρυπών στις ετικέτες έλξης φερμουάρ είναι μια λιγότερο αποτελεσματική εναλλακτική λύση.

Οι εξωτερικές τσέπες αποτελούν επίσης αιτία ανησυχίας, καθώς είναι εύκολο να γλιστρήσει ο λαθρέμπορος μέσα σε κάποιον χωρίς τη γνώση σας.

Μεταφορά: Τα Duffels είναι ωραία για ένα πράγμα: γεμίζοντας πολλή ταχύτητα σε μια (τυπικά) ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες τσάντα και μεταφέροντάς την σε μικρές αποστάσεις. Αυτό είναι υπέροχο εάν πηγαίνετε σε ένα αθλητικό ή καταδυτικό ταξίδι, αλλά όχι τόσο για γενικό ταξίδι. Είτε χρησιμοποιείτε τις λαβές είτε ένα ιμάντα, τα duffels γίνονται επώδυνα να μεταφέρουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Συνειδητοποιώντας αυτό, οι κατασκευαστές προσπάθησαν να γεφυρώσουν το κενό με "αποδυτήρια ταξιδιού" - ουσιαστικά μια τσάντα duffel με τροχούς και μια λαβή μοσχευμένη στην πλάτη. Αυτά καθιστούν την τσάντα πιο εύκολη στη μεταφορά, αλλά αν δεν χρειάζεται να μεταφέρετε τεράστιες ποσότητες εξοπλισμού, είναι ακόμα πιο βαρύ και λιγότερο πρακτικό από μια βαλίτσα ή σακίδιο στα περισσότερα ταξίδια.

Χωρητικότητα και Συσκευασία: Τα Duffels έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, από τη μεταφορά μέχρι τα 200 λίτρα (12.200 κυβικά εκατοστά) ή περισσότερο.

Η ποσότητα και το σχήμα του εξοπλισμού που μεταφέρετε θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τη χωρητικότητα που χρειάζεστε. Ενώ η παραδοσιακή τσάντα duffel είναι ευρέως κυλινδρική, μια επίπεδη βάση και ένα ορθογώνιο σχήμα σας επιτρέπουν να συσκευάσετε μεγαλύτερη ταχύτητα σε ένα συγκεκριμένο χώρο.

Οι μεγάλες σακούλες με μαλακή όψη μπορεί να χάσουν το σχήμα τους όταν δεν είναι εντελώς γεμάτες, καθιστώντας τους επιρρεπείς σε φλοκάρει και ακόμα πιο δύσκολο να μεταφέρουν από το συνηθισμένο.

Ανθεκτικότητα: Ένα καλά κατασκευασμένο duffel είναι συνήθως πολύ ανθεκτικό, ειδικά αν έχει φερμουάρ ποιότητας. Ψάξτε για αδιάβροχα υλικά και λαβές και ιμάντες με μεγάλη ραφή που μπορούν να χειριστούν το βάρος της τσάντας. Προσέξτε, ωστόσο, με τα ειδικά πακέτα ταξιδιού - οι πρόσθετοι τροχοί και τα άλλα εξαρτήματα αποτελούν τα πιο πιθανά μέρη για να σπάσουν.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των Βαλίτσες

Ασφάλεια: Όταν πρόκειται για την ασφάλεια, μια βαλίτσα ποιότητας είναι η καλύτερη επιλογή . Μια θήκη σκληρού κελύφους εμποδίζει την αποκοπή της θήκης. Εάν ασφαλίζει με μάνδαλα αντί για φερμουάρ, είναι επίσης πολύ πιο δύσκολο να αναγκαστεί να ανοίξει.

Οι καλές βαλίτσες συνήθως έχουν ενσωματωμένες κλειδαριές, είτε κλειδιού είτε συνδυασμού, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι εγκεκριμένες από την TSA. Οι πράκτορες θα χτυπήσουν ευτυχώς ή θα σπάσουν οποιαδήποτε κλειδαριά που δεν μπορούν να ανοίξουν με άλλα μέσα και είναι συχνά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να αντικατασταθούν κλειδαριές όταν είναι ενσωματωμένοι στην θήκη.

Μεταφορά: Στις ομαλές, σκληρές επιφάνειες, τραβώντας μια τροχήλατη βαλίτσα είναι ευκολότερη στο σώμα σας από ο, τιδήποτε χρειάζεται να σηκωθεί ή να μεταφερθεί. Μόλις συναντήσετε σκάλες, τραχύ έδαφος, γρασίδι ή άμμο, όμως, είναι μια διαφορετική ιστορία.

Σκεφτείτε πού σχεδιάζετε να πάτε. Τα λιθόστρωτα και τα πολυώροφα κτίρια χωρίς ανελκυστήρες σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις προκαλούν προβλήματα στους ταξιδιώτες με βαλίτσες, όπως και οι διακοπές στην παραλία ή τα ταξίδια στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Χωρητικότητα και Συσκευασία: Οι βαλίτσες τείνουν να είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μεταφοράς των εργαλείων σας. Το ορθογώνιο σχήμα και οι σταθερές πλευρές σας επιτρέπουν να αξιοποιήσετε πλήρως τον διαθέσιμο χώρο. Εάν επιλέξετε μια μαλακή θήκη, θα περιλαμβάνει συχνά ένα επεκτάσιμο τμήμα για να φιλοξενήσει εκείνα τα σουβενίρ που δεν θα μπορούσατε να αντισταθείτε στην αγορά.

Μια λέξη προειδοποίησης, αν σχεδιάζετε να μείνετε σε κοινόχρηστα ή μικρά καταλύματα, εντούτοις. Οι βαλίτσες μπορεί να είναι ογκώδεις και συχνά δεν θα χωρούν κάτω από τα κρεβάτια ή στα αποδυτήρια αποσκευών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις εκδόσεις του σκληρού κελύφους, καθώς δεν συμπιέζονται.

Ανθεκτικότητα: Μια βαλίτσα σκληρού κελύφους θα αντέξει τις περισσότερες κακοποιήσεις, αλλά όπως και οτιδήποτε με κινούμενα μέρη, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε. Οι τροχοί και οι λαβές είναι το πιο πιθανό πράγμα που μπορεί να σπάσει, ειδικά σε τραχιές επιφάνειες ή χάρη σε υπερφυσικούς χειριστές αποσκευών.

Οι σκληρές θήκες με μάνδαλα είναι επίσης αδιάβροχες, ακόμη και σε βροχή, οπότε αν καταλήξετε να μουλιάσετε, όλα τα δικά σας δεν θα είναι. Αν ταξιδεύετε σε μέρη όπου υπάρχει μια καλή πιθανότητα οι αποσκευές σας να πάρουν υγρό, αξίζει να ξεφορτωθούν τα επιπλέον χρήματα για μια σκληρή υπόθεση κέλυφος.

Ακολουθούν συστάσεις για μερικές από τις καλύτερες βαλίτσες στην αγορά .

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η απάντηση είναι σαφής: αν δεν μεταφέρετε μεγάλες ποσότητες ογκώδους εξοπλισμού, μια βαλίτσα είναι μια καλύτερη επιλογή από ένα duffel. Είναι πιο εύκολο να συσκευάσετε, να μετακινηθείτε και να ασφαλίσετε, είναι απλά ένα πιο πρακτικό κομμάτι αποσκευών για σχεδόν κάθε ταξιδιώτη.