Μια σύντομη ιστορία της Greenpoint Μπρούκλιν

Από το δάσος έως τη βαριά βιομηχανία σε Hipsters

Το Greenpoint είναι μια από τις πιο καυτές γειτονιές του Μπρούκλιν, χάρη στην εισροή νεαρών νεοεισερχόμενων που φοιτούν στο κολέγιο και μεταμορφώνουν το τμήμα του Williamsburg-Greenpoint-Bushwick στο Μπρούκλιν.

Πώς η Greenpoint πήρε το όνομά της
Το Greenpoint, μαζί με το Williamsburg, αγοράστηκε το 1638 από τους Ολλανδούς από τους Ινδιάνους, ήταν μέρος της πόλης του 17ου αιώνα, γνωστού ως Bos-ijck (Bushwick), που σημαίνει "η ξύλινη συνοικία." Το βορειότερο σημείο του Μπρούκλιν κάποτε ήταν καλυμμένο με δέντρα , ως εκ τούτου "Green Point", τώρα Greenpoint.

Πρόωρη ιστορία της Greenpoint, Μπρούκλιν
Το Greenpoint, που εγκαταστάθηκε από τους Βορειοευρωπαίους, αναπτύχθηκε στα πρώτα και στα μέσα του 1800. Έγινε τελικά κέντρο για τις "πέντε μαύρες τέχνες:" κατασκευή γυαλιού και κεραμικής, εκτύπωση, εξευγενισμό και κατασκευή χυτοσιδήρου.

Η Greenpoint φιλοξενούσε τα διυλιστήρια πετρελαίου και τη ναυπηγική βιομηχανία και τη βαριά κατασκευή. (Αυτό αντιπροσωπεύει μόνο μερικές από τις δεκαετίες παλαιά ρύπανση στο Newtown Creek κοντά, τα υπόλοιπα οφείλεται σε μια σύγχρονη πετρελαιοκηλίδα.) Το Astral Oil Works του Charles Pratt εξευγενισμένο κηροζίνη εδώ και το στρατιωτικό πολεμικό πολιτικό πόλεμο, το Monitor, το οποίο τέθηκε το νερό 1862 από την εκτόξευση Oak και West Streets, κατασκευάστηκε τοπικά από την Continental Iron Works στις οδούς West και Calyer.

Ιστορία του 20ού αιώνα της Greenpoint, Μπρούκλιν
Πολωνοί, Ρώσοι και τελικά Ιταλοί μετανάστες εγκαταστάθηκαν στο Greenpoint στη δεκαετία του 1880 και στη συνέχεια. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο συνεχίστηκε η μετανάστευση και η Greenpoint έγινε η ανεπίσημη «Μικρή Πολωνία» της Νέας Υόρκης.

Ενώ και οι μετανάστες από το Πουέρτο Ρίκο εγκαταστάθηκαν εδώ και στο κοντινό Ουίλιαμσμπουργκ, η πολωνική γεύση - στη γλώσσα, στα τρόφιμα, στις κοινότητες πίστης και στα κοινωνικά δίκτυα - παρέμεινε πιο έντονα συγκεντρωμένη στο Greenpoint.

Στη δεκαετία του '90, νέοι νεοφερμένοι άρχισαν να νοικιάζουν σπίτια και να ανοίγουν μικρά εστιατόρια στο Greenpoint, ως επέκταση της εξευγενισμού του Ουίλιαμσμπουργκ.

Ενδιαφέρον ιστορικά γεγονότα για το Greenpoint, Μπρούκλιν
Λέγεται ότι η ξεχωριστή προκλητική προφορά του Μπρούκλιν προέρχεται από το "Greenpernt".

Σε μια άλλη απαίτηση για τη φήμη, η φρίκη ηθοποιός Mae West γεννήθηκε εδώ το 1893.

Οι δρόμοι στο Greenpoint που εκτείνονται κατά προσέγγιση κάθετα στον Ανατολικό Ποταμό ονομάζονται αλφαβητικά. Ορισμένοι έχουν προφανείς βιομηχανικές αναφορές στην κατασκευή που κάποτε έγινε εδώ. Τα ονόματα των οδών περιλαμβάνουν τα Ash, Box, Clay, Dupont, Eagle, Freeman, Green, Huron, Ινδία, Java, Kent, Greenpoint (πρώην Lincoln), Milton, Noble και Oak Streets.

Επεξεργασμένο από τον Alison Lowenstein