Σε περίπτωση που αγοράσετε ένα σακίδιο Top Loading ή Front-Loading Backpack;

Ποιο στυλ του σακιδίου είναι καλύτερο για τους ταξιδιώτες;

Η απόφαση ανάμεσα σε ένα σακίδιο κορυφαίας ή εμπρός φόρτωσης είναι μία από τις πιο σημαντικές επιλογές που μπορείτε να κάνετε όταν ταξιδεύετε. Επιλέξτε το λάθος και θα βρείτε τον εαυτό σας από το ξενώνα σε ξενώνα με ένα πακέτο κακή εφαρμογή και μια παγίδα που προκαλείται από πακέτο. Πιστέψτε με: Ήμουν εκεί.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πιθανότατα θα μεταφέρετε το σακίδιο σας από τόπο σε τόπο αρκετές φορές την εβδομάδα, οπότε βεβαιωθείτε ότι είναι άνετο και προσφέρει υποστήριξη για την πλάτη, τους ώμους και τη μέση σας είναι ύψιστης σημασίας.

Θα βρείτε επίσης τον εαυτό σας αποσυσκευασία και ανασυσκευασία το σακίδιο σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, ενώ μένετε σε ξενώνες, οπότε θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι γρήγορο και εύκολο να το κάνετε.

Μπροστινή φόρτωση ή φόρτωση κορυφής; Τα τελευταία έξι χρόνια, ταξίδευα και με τους δύο τύπους σακιδίων και έχω βιώσει τα οφέλη και τα προβλήματα και με τα δύο. Δείτε πώς μπορείτε να ζυγίσετε ποια επιλογή είναι καλύτερη για εσάς.

Πλεονεκτήματα ενός σακιδίου εμπρός-φόρτωσης

Μετά από δύο χρόνια που ταξίδευα με ένα σακίδιο κορυφαίας φόρτωσης, μετέτρεψα σε μια μπροστινή φόρτωση (το πακέτο Osprey Farpoint 55l) και δεν κοιτάξαμε πίσω.

Είναι πιο ασφαλείς: Γενικά, οι σακίδια με μπροστινή φόρτωση προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια από την κορυφαία φόρτωση. Ενώ είναι σπάνιο, ποτέ θα ληστέψετε στο δρόμο, αν είστε νευρικοί για το γεγονός αυτό, προσφέρουν μεγαλύτερη ειρήνη. Οι σακίδια μπροστινής φόρτωσης λειτουργούν περισσότερο σαν μια βαλίτσα με ιμάντες, επειδή είναι ασφαλισμένοι με φερμουάρ στο μέτωπο.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να προσθέσετε ένα λουκέτο για να αποφύγετε τους κλέφτες που θέλουν να κάνουν μια γρήγορη κλοπή. Οι σακίδια κορυφαίας φόρτωσης συχνά ασφαλίζονται με κορδόνι περίσφιξης και πλαστικά κλιπ, γεγονός που τους καθιστά εύκολο να μπουν. Δεν υπάρχει πραγματικά πολλά που μπορείτε να κάνετε για να τα εξασφαλίσετε πέρα ​​από την αγορά ενός προστατευτικού ματιών για το σακίδιο σας.

Είναι πιο εύκολο να συσκευάσετε: Οι σακίδια με εμπρόσθια φόρτωση είναι πολύ πιο εύκολο να συσκευάζονται και να αποσυσκευάζονται από ό, τι τα τοποθετημένα στο πάνω μέρος. Απλά αποσυνδέστε το σακίδιο σας και θα λειτουργήσει σαν μια βαλίτσα - θα είστε σε θέση να τοποθετήσετε τα πάντα ακριβώς εκεί που θέλετε να πάει, αποφεύγοντας τον αγώνα προσπαθώντας να σπρώξετε τα πάντα μέσα από μια μικροσκοπική τρύπα στην κορυφή. Δεν μπορώ να σας πω πόσες φορές θα έπρεπε να αποσυμπιέσω το σακίδιο μου με την κορυφαία φόρτωση για να βρω κάτι που είχε φτάσει στο βάθος μόνο για να το κάνει δέκα λεπτά αργότερα. Με το σακίδιο Farpoint, δεν αισθάνομαι πλέον σαν να συσκευάζω και να αποσυσκευάζομαι κάθε μέρα.

Είναι πιο εύρωστοι: Οι μπροστινές σακούλες που έχω συναντήσει έχουν κατασκευαστεί από πολύ πιο σκληρό υλικό από τα ισοδύναμα κορυφαίας φόρτωσης. Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή οι top-load backpacks έχουν σχεδιαστεί για δραστηριότητες πεζοπορίας και περιπέτειας, όπου το βάρος έχει σημασία. Τούτου λεχθέντος, ο σακίδιο μου με το μπροστινό μέρος ήταν σπασμένος στην αποβάθρα του αεροσκάφους, ενώ ο σακίδιο μου με την κορυφή φόρτωσης παρέμεινε σε ένα κομμάτι ενώ ταξίδευα μαζί του, οπότε δεν σημαίνει ότι το πακέτο μπροστινού φορτίου θα είναι ασφαλές από κανω κακο.

Είναι λιγότερο πιθανό να έχουν ένα πλαίσιο: Υπάρχουν δύο σχολεία σκέψης για το αν ένα πλαισιωμένο σακίδιο είναι ένα καλό ή κακό πράγμα.

Μπορεί να βοηθήσει το πακέτο σας να κρατήσει το σχήμα του αν δεν είναι εντελώς γεμάτο, αλλά μπορεί επίσης να καταστήσει την τσάντα άχρηστη αν σπάσει το πλαίσιο. Δεδομένου ότι κάποιος που βίωσε το πλαίσιο του σακιδίου τους σπάσει σε δύο, τοποθετώ έχοντας ένα πλαίσιο στη στήλη μειονεκτήματα, δίνοντας ένα μπροστινό σακίδιο φόρτωσης ένα άλλο έλεγχο.

Πλεονεκτήματα ενός Back-Back Top Loading

Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων μου χρόνων στο δρόμο, ταξίδεψα με ένα σακίδιο Osprey Exos 46l και το αγάπησα. Ήταν ελαφρύ, εύκολο στη μεταφορά και τέλειο για το μικρό μου μέγεθος. Δυστυχώς, υπήρχαν κάποια μειονεκτήματα (τα οποία ανέφερα παραπάνω), τα οποία τελικά οδήγησαν σε αλλαγή.

Εδώ, όμως, είναι τα πλεονεκτήματα:

Είναι καλύτερα για τους μικρότερους ανθρώπους: Οι σακίδια κορυφαίας φόρτωσης είναι λεπτότερες από τις μπροστινές, γεγονός που τους καθιστά πολύ πιο εύκολο να χειριστούν αν περπατάτε μέσα από πλήθη ή προσπαθείτε να κάνετε το δρόμο σας κάτω από το διάδρομο ενός υπερπλήρου λεωφορείου.

Εάν είστε μικρότερος άνθρωπος, θα βρείτε το λεπτότερο πλάτος του που ταιριάζει καλύτερα στο σχήμα του σακιδίου σας, καθιστώντας το πιο εύκολο να το μεταφέρετε. Αυτό ήταν ένα τεράστιο πλεονέκτημα του σακιδίου μου που φόρτωσε την κορυφή και πρέπει να ομολογήσω ότι μου λείπει να έχω ένα πακέτο τόσο λεπτό.

Προσφέρουν καλύτερη υποστήριξη: Οι σακίδια κορυφαίας φόρτωσης συνήθως κατασκευάζονται για πεζοπορία μεγάλων αποστάσεων, πράγμα που σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένα για να πάρουν το βάρος από την πλάτη σας και επάνω στους γοφούς σας. Είναι πιο άνετα για περπάτημα σε μεγάλες αποστάσεις - η μία μου ήταν τόσο άνετη, θα την άφηνα συχνά στην πλάτη μου όταν έκανα ένα διάλειμμα από το περπάτημα. Θα μπορούσα να το μεταφέρω με ευχαρίστηση για ώρες χωρίς να κουραστεί και δεν μπορώ να πω το ίδιο με το πακέτο μπροστά-φόρτωσης. Εάν δεν έχετε πολύ πίσω δύναμη και αγωνίζονται να περπατήσετε με ένα βαρύ φορτίο στο πακέτο σας, ένα top-loading σακίδιο θα είναι σίγουρα πιο διαχειρίσιμο για σας.

Είναι ελαφρύ: Επειδή είναι συνήθως σακίδια πεζοπορίας, είναι φτιαγμένα ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο εύκολη τη μεταφορά της τσάντας σας. Εμπιστευθείτε: μετά από μισή ώρα που περνάτε περιπλανώμενοι σε κύκλους που αναζητούν τον ξενώνα σας, θα είστε ευγνώμονες ότι η τσάντα σας δεν είναι πιο βαρύ. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως το σακίδιο μου με την κορυφαία φόρμουλα πάντα θα αισθανόταν ελαφρύτερο στην πλάτη μου από ό, τι όταν το σηκώσατε.

Που προτείνω;

Προχωρήστε σε ένα υπαίθριο κατάστημα που ειδικεύεται σε σακίδια, όπως το REI, και δοκιμάστε και τα μπροστινά και τα κορυφαία σακίδια. Δείτε ποιο αισθάνεται πιο άνετα και προσφέρει την καλύτερη υποστήριξη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε γεμίσει το σακίδιο με τυχαία πράγματα από το κατάστημα για να δείτε πώς αισθάνεται άπαξ έχει κάποιο βάρος σε αυτό. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι προτιμάτε την άνεση εκείνη την εποχή που βρίσκεστε να περιπλανηθείτε επάνω και κάτω τα ίδια δρομάκια προσπαθώντας να βρείτε τον ξενώνα σας σε θερμότητα 100 βαθμών. Μερικοί από εσάς μπορεί να προτιμούν την ηρεμία που έρχεται με το να μπορείτε να λουκέτο την τσάντα σας. Εξαρτάται από ποιες είναι οι προτεραιότητές σας και ο καλύτερος τρόπος να το καταλάβετε είναι να ελέγξετε τα σακίδια προσωπικά και να δείτε ποιες είναι οι καλύτερες για εσάς.

Όταν αγόρασα το πρώτο σακίδιο μου, διαπίστωσα ότι, επειδή είμαι 5'1 '', τα σακίδια κορυφαίας φόρτωσης ήταν πολύ πιο άνετα να φορέσουν από τα μπροστινά φορτία. Το σακίδιο μου Osprey φάνηκε να μειώνει δραστικά το βάρος το δεύτερο που το έβαλα στην πλάτη μου, που μου το έστειλε αμέσως.

Υπάρχουν σίγουρα μερικά θέματα ασφάλειας που έρχονται με την αγορά ενός top-loading σακίδιο, αν και - το πάνω μέρος του σακιδίου μου ήταν κλειστό με κορδόνι περίσφιξης και κλιπ, που δεν μπορούσαν να ασφαλιστούν με λουκέτο. Αν κάποιος αποφάσισε να κλέψει κάτι από το σακίδιο μου, θα έπαιρνε περίπου πέντε δευτερόλεπτα για να μπει μέσα και να τραβήξει μερικά από τα πράγματα μου έξω. Τούτου λεχθέντος, ταξίδεψα με το σακίδιο για τρία χρόνια και δεν είχα κάποτε κλεμμένα από αυτό.

Όταν έσπασε το πλαίσιο του σακιδίου μου με την κορυφαία φόρτωση, αποφάσισα να βάλω ένα σακίδιο μπροστά-φόρτωσης. Ενώ δεν μπορώ να αρνηθώ ότι η δυνατότητα να πακετάρω σε 5 λεπτά αντί για 55 είναι ένα τεράστιο επίδομα, δεν μπορώ επίσης να αρνηθώ ότι μου λείπει η παλιά ελαφριά συσκευασία μου. Οι ημέρες ταξιδιού είναι πολύ πιο σκληρές με το μεγαλύτερο, βαρύτερο σακίδιο μου και δεν μπορώ να περπατήσω τόσο μακριά, όταν περιπλανιζόμαστε προσπαθώντας να βρω τον ξενώνα μου. Για μένα, όμως, η πρόσθετη ασφάλεια και η ευκολία συσκευασίας καθιστούν ένα σακίδιο μπροστά-φόρτωσης αξίζει τον κόπο. Μπορώ να κλειδώσω το σακίδιο μου όταν γυρίζω έξω για να εξερευνήσω και να γνωρίζω ότι τα πράγματα μου είναι ασφαλή και αν χρειαστεί ποτέ να βρω κάτι στο σακίδιο μου, χρειάζονται είκοσι δευτερόλεπτα και όχι πέντε λεπτά για να το εντοπίσει.

Ω, και αν αναρωτιέστε γιατί έχω πάει πάντα με σακίδια Osprey, είναι επειδή έχουν μια εγγύηση διάρκειας ζωής - αν κάποιο από τα σακίδια τους σπάσει για οποιονδήποτε λόγο, θα τα αντικαταστήσει χωρίς ερωτήσεις, ακόμη και αν 20 ετών! Έχω δοκιμάσει την εγγύησή τους πριν και δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει το σακίδιο μου αντικατεστημένο, ακόμα και ενώ ήμουν ταξιδεύουν και μακριά από το σπίτι.